Ta bort flera bilder samtidigt på iPhone och iPad

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Test: MSI Creator Z16 HX Studio – En bärbar dator med extra allt

Creator är en av MSI:s mest påkostade serier bärbara datorer avsedda i första hand för kreatörer av allehanda slag. Så vad kan man då göra med en laptop i toppsegmentet av serien, för närmare 40 000 kr?

Installera om och återställ Windows 11

Börjar datorn känns trött och seg? Eller vill du bara återställa Windows 11 av vilken anledning som helst? Här går jag igenom hur du gör exakt det. Direkt inifrån själva operativsystemet.

Har du tagit ett gäng bilder du inte är nöjd med och vill massradera samtliga utan att behöva klicka Radera på varje bild? Så här gör du!

Att ta bort många bilder samtidigt på iPhone och iPad är faktiskt inte svårare än att markera de bilder du vill ta bort för att sedan slänga dem direkt i enhetens papperskorg.

1. Börja med att gå till Bilder-appen och peka på Bilder längst ned till vänster. Du kan ta bort flera bilder samtidigt även i Album-vyn (längst ned till höger). Dock ger Bilder-vyn möjligheten att ännu snabbare ta bort en större mängd bilder.

iPhone iPad Radera bilder Album eller Bilder

2. Klicka därefter på Välj högst upp till höger och markera de bilder du vill ta bort genom att peka en gång på respektive bild.

iPhone - Radera flera bilder - Markera

3. Du kan även klicka på Välj uppe till höger över respektive grupp av bilder för att markera samtliga bilder i just den gruppen. Skulle du vilja behålla någon av de markerade bilderna är det bara att peka på bilden för att avmarkera den.

Markera grupp av bilder flera bilder iPhone iPad

4. Ta sedan bort de markerade bilderna genom att peka på papperskorgen längst ned till höger. Bekräfta raderingen genom att klicka på Radera.

iPhone - Radera flera bilder - Papperskorgen

5. De raderade bilderna försvinner dock inte helt från telefonen. De hamnar istället i en grupp/mapp vid namn Senast raderade. Du hittar denna mapp genom att klicka på Album-vyn längst ned till höger i Bilder-appen.

iPhone ta bort bilder - Senast raderade

6. Väl inne i mappen Senast raderade kan du klicka Välj (högst upp till höger) följt av Radera alla för att permanent ta bort dina bilder från din iPhone eller iPad.

Radera bilder permanent på iPhone iPad

Hur enkelt som helst ju! Funderar du på något annat kring iPhone, iPad och inställningar eller funktioner? Släng iväg en kommentar eller ett mejl så ska vi göra vad vi kan för att hjälpa till!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

5 kommentarer

 1. Tack för tydliga och pedagogiska förklaringar, jag har emellertid inte lyckats radera enskilda bilder i en videosekvens. Tex när man tar för långa sekvenser eller när man slår på videon innan man hunnit fokusera på det man vill spela in.

 2. Hej! Har markerat (bockat) de bilder som skall kastas. Papperskorgen (uppe till vänster ) är svagt grå så det går inte att radera bilderna. Vad gör jag ?

  • Hej!

   Gissningsvis beror detta på att du någon gång synkat iPhonen (eller iPaden om det gäller en sådan) med en dator och iTunes. Av (rätt dumma) säkerhetsskäl går det ibland inte att ta bort bilder som är tillkommit efter att synkningen gjordes. Ibland verkar många även få dessa problem om man importerat bilder till telefonen via iTunes.

   Lösningen verkar vara att koppla telefonen till en dator med iTunes installerat. Under foto-fliken väljer du sedan att synka alla bilder med iTunes. Alternativt kan du även välja att inte längre synka fotona med iTunes. Koppla sedan bort telefonen från datorn. Förhoppningsvis kan du nu radera bilderna som du vill.

   // Christoffer, enkelteknik.se

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Test: MSI Creator Z16 HX Studio – En bärbar dator med extra allt

Creator är en av MSI:s mest påkostade serier bärbara datorer avsedda i första hand för kreatörer av allehanda slag. Så vad kan man då göra med en laptop i toppsegmentet av serien, för närmare 40 000 kr?

Installera om och återställ Windows 11

Börjar datorn känns trött och seg? Eller vill du bara återställa Windows 11 av vilken anledning som helst? Här går jag igenom hur du gör exakt det. Direkt inifrån själva operativsystemet.

Installera Windows 11 utan en nätverksuppkoppling

En av de sämre sakerna med Windows 11 är att det krävs en nätversuppkoppling för att ens kunna installera det. Fast som med det mesta går detta krav att komma runt, om man vet hur man gör.

Sonos Roam startar inte alls – Så fixar du det!

Sonos Roam är en hyfsat trevlig, liten högtalare. När den fungerar som den ska. Om den däremot inte gör det och inte vill starta överhuvud taget kan du testa följande för att förhoppningsvis kunna använda den igen.

Test: JBL Live 770NC – Vettiga over-ear-hörlurar för vardagen

Räcker det med ungefär 2000 kr för att få sig ett par vettiga over-ear-hörlurar med okej brusreducering och bra batteritid? Jo, men typ. Men det varierar definitivt med vilka krav du har på ljudet.

Fixa en Joy-Con-knapp som inte fungerar ordentligt

Behöver du trycka ned någon av knapparna på dina Joy-Con-kontroller hela vägen till botten för att knappen överhuvudtaget ska reagera? Irriterande, men förhoppningsvis lätt fixat!