Ta bort flera bilder samtidigt på iPhone och iPad

Har du tagit ett gäng bilder du inte är nöjd med och vill massradera samtliga utan att behöva klicka Radera på varje bild? Så här gör du!

Att ta bort många bilder samtidigt på iPhone och iPad är faktiskt inte svårare än att markera de bilder du vill ta bort för att sedan slänga dem direkt i enhetens papperskorg.

1. Börja med att gå till Bilder-appen och peka på Bilder längst ned till vänster. Du kan ta bort flera bilder samtidigt även i Album-vyn (längst ned till höger). Dock ger Bilder-vyn möjligheten att ännu snabbare ta bort en större mängd bilder.

iPhone iPad Radera bilder Album eller Bilder

2. Klicka därefter på Välj högst upp till höger och markera de bilder du vill ta bort genom att peka en gång på respektive bild.

iPhone - Radera flera bilder - Markera

3. Du kan även klicka på Välj uppe till höger över respektive grupp av bilder för att markera samtliga bilder i just den gruppen. Skulle du vilja behålla någon av de markerade bilderna är det bara att peka på bilden för att avmarkera den.

Markera grupp av bilder flera bilder iPhone iPad

4. Ta sedan bort de markerade bilderna genom att peka på papperskorgen längst ned till höger. Bekräfta raderingen genom att klicka på Radera.

iPhone - Radera flera bilder - Papperskorgen

5. De raderade bilderna försvinner dock inte helt från telefonen. De hamnar istället i en grupp/mapp vid namn Senast raderade. Du hittar denna mapp genom att klicka på Album-vyn längst ned till höger i Bilder-appen.

iPhone ta bort bilder - Senast raderade

6. Väl inne i mappen Senast raderade kan du klicka Välj (högst upp till höger) följt av Radera alla för att permanent ta bort dina bilder från din iPhone eller iPad.

Radera bilder permanent på iPhone iPad

Hur enkelt som helst ju! Funderar du på något annat kring iPhone, iPad och inställningar eller funktioner? Släng iväg en kommentar eller ett mejl så ska vi göra vad vi kan för att hjälpa till!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i våra artiklar är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller vi ibland en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Summering

Ställ en fråga

Har du en teknisk fundering du går och grubblar på? Det låter ju onödigt.

Kommentera

5 kommentarer

 1. Tack för tydliga och pedagogiska förklaringar, jag har emellertid inte lyckats radera enskilda bilder i en videosekvens. Tex när man tar för långa sekvenser eller när man slår på videon innan man hunnit fokusera på det man vill spela in.

 2. Hej! Har markerat (bockat) de bilder som skall kastas. Papperskorgen (uppe till vänster ) är svagt grå så det går inte att radera bilderna. Vad gör jag ?

  • Hej!

   Gissningsvis beror detta på att du någon gång synkat iPhonen (eller iPaden om det gäller en sådan) med en dator och iTunes. Av (rätt dumma) säkerhetsskäl går det ibland inte att ta bort bilder som är tillkommit efter att synkningen gjordes. Ibland verkar många även få dessa problem om man importerat bilder till telefonen via iTunes.

   Lösningen verkar vara att koppla telefonen till en dator med iTunes installerat. Under foto-fliken väljer du sedan att synka alla bilder med iTunes. Alternativt kan du även välja att inte längre synka fotona med iTunes. Koppla sedan bort telefonen från datorn. Förhoppningsvis kan du nu radera bilderna som du vill.

   // Christoffer, enkelteknik.se

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Skicka bilder och film från iPhone till Chromecast

Företeelsen att visa något från telefonen på TV:n har blivit rejält förenklad under de senaste 10 åren. Om man bortser från att skicka bilder och filmer från iPhone till Chromecast.

Flytta tillbaka sökfältet högst upp i Safari på iOS 15 (iPhone)

Nya uppdateringar kan ju vara både bra och dåliga. Oftast vänjer man sig efter ett tag, men ibland känns det bara konstigt. Som när adressfältet flyttades längst ned i Safari efter uppgraderingen till iOS 15.

Så spelar du (det första) Minecraft helt gratis

Få spel har gjort ett så pass stort avtryck som Minecraft och trots att det lanserades för över 12 år sedan är det fortfarande omåttligt populärt.

Recension: Hoa till Nintendo Switch – Ett mindre stressigt alternativ

Kort, vackert och med tydliga influenser från Studio Ghibli både bildligt och ljudligt. Men är det värt att betala 150 kr för fem timmars speltid?

Äntligen stöd för Bluetooth-hörlurar på Nintendo Switch

En av de största frågetecknen kring Nintendo Switch har äntligen fått en lösning. Men varför tog det så lång tid?

Det senaste

Tester

Fråga »

Mer läsning

Sväng förbi på Instagram

Send this to a friend