Stäng av en iPhone X, XS, XS Max eller XR

Att stänga av sin telefon helt och hållet må låta som en enkel sak. Dock är det inte helt logiskt hur du stänger av en iPhone X, XS eller XR om du inte vet exakt hur du ska göra!

Om du kommer från en iPhone med hemknapp och nu tagit steget fullt ut till en iPhone X (Max), XS eller XR där hemknappen saknas kommer du snart bli varse om att telefonen inte stängs av på samma sätt som tidigare.

Förut räckte det med att hålla skärmlåsknappen intryckt i några sekunder för att få upp frågan om du ville stänga av telefonen. I och med att den nya linjen av iPhones saknar hemknappen har Apple istället bestämt att ovanstående tillvägagångssätt (hålla inne skärmlåsknappen) numera aktiverar Siri.

Att faktiskt stänga av telefonen helt och hållet kan istället göras genom följande två sätt!

1. Använda den nya knappkombinationen

Det enklaste och snabbaste sättet att helt stänga av en iPhone X är att trycka ned och hålla både skärmlåsknappen samt Volym upp eller Volym ned-knappen samtidigt. Efter cirka en sekund uppenbarar sig därefter det klassiska reglaget för att stänga av telefonen.

Stäng av iPhone X - XS Max - XR - knappar
Det enklaste sättet att stänga av en iPhone X är att hålla skärmlåsknappen plus volym ned eller upp intryckta i någon sekund.

2. Stänga av via Inställningsmenyn

Det går även, precis som tidigare, att stänga av telefonen via inställningsmenyn. Navigera till Inställningar och välj Allmänt (1). Scrolla därefter längst ned och peka på Stäng av (2) för att helt stänga av telefonen.

iPhone X - XS Max - XR - Stäng av - Allmänt
Det är även möjligt att stänga av telefonen direkt via inställningsmenyn.

Hur stänger jag av om min skärm inte fungerar?

Eftersom båda ovanstående tillvägagångssätt kräver att du drar i ett reglage på skärmen för att stänga av telefonen går inget av dem att använda om skärmen exempelvis låst sig eller på annat sätt inte fungerar. Tack och lov finns det en knappkombination för att även lösa detta problem och givetvis har vi en guide för processen. Du hittar den här!

Får du det inte att fungera eller har andra tankar och funderingar kring iPhone X och avstängningsfunktionen? Fråga på i kommentarerna!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i våra artiklar är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller vi ibland en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Summering

Ställ en fråga

Har du en teknisk fundering du går och grubblar på? Det låter ju onödigt.

Kommentera

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Skicka bilder och film från iPhone till Chromecast

Företeelsen att visa något från telefonen på TV:n har blivit rejält förenklad under de senaste 10 åren. Om man bortser från att skicka bilder och filmer från iPhone till Chromecast.

Flytta tillbaka sökfältet högst upp i Safari på iOS 15 (iPhone)

Nya uppdateringar kan ju vara både bra och dåliga. Oftast vänjer man sig efter ett tag, men ibland känns det bara konstigt. Som när adressfältet flyttades längst ned i Safari efter uppgraderingen till iOS 15.

Så spelar du (det första) Minecraft helt gratis

Få spel har gjort ett så pass stort avtryck som Minecraft och trots att det lanserades för över 12 år sedan är det fortfarande omåttligt populärt.

Recension: Hoa till Nintendo Switch – Ett mindre stressigt alternativ

Kort, vackert och med tydliga influenser från Studio Ghibli både bildligt och ljudligt. Men är det värt att betala 150 kr för fem timmars speltid?

Äntligen stöd för Bluetooth-hörlurar på Nintendo Switch

En av de största frågetecknen kring Nintendo Switch har äntligen fått en lösning. Men varför tog det så lång tid?

Det senaste

Tester

Fråga »

Mer läsning

Sväng förbi på Instagram

Send this to a friend