Stäng av en iPhone X, XS, XS Max eller XR

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Varför har Instagram helt plötsligt svart bakgrund?

Insåg du precis att Instagram av någon anledning är bra mycket mörkare än vad det brukar vara? Här är anledningen och hur du ändrar tillbaka till det ljusare läget.

Spotify stannar i slutet av nästan varje låt

Här är min lösning på problemet med att Spotify då och då inte vill hoppa vidare till nästa låt, utan istället bara stoppar uppspelningen. Även om det ser ut som att den är igång.

Att stänga av sin telefon helt och hållet må låta som en enkel sak. Dock är det inte helt logiskt hur du stänger av en iPhone X, XS eller XR om du inte vet exakt hur du ska göra!

Om du kommer från en iPhone med hemknapp och nu tagit steget fullt ut till en iPhone X (Max), XS eller XR där hemknappen saknas kommer du snart bli varse om att telefonen inte stängs av på samma sätt som tidigare.

Förut räckte det med att hålla skärmlåsknappen intryckt i några sekunder för att få upp frågan om du ville stänga av telefonen. I och med att den nya linjen av iPhones saknar hemknappen har Apple istället bestämt att ovanstående tillvägagångssätt (hålla inne skärmlåsknappen) numera aktiverar Siri.

Att faktiskt stänga av telefonen helt och hållet kan istället göras genom följande två sätt!

1. Använda den nya knappkombinationen

Det enklaste och snabbaste sättet att helt stänga av en iPhone X är att trycka ned och hålla både skärmlåsknappen samt Volym upp eller Volym ned-knappen samtidigt. Efter cirka en sekund uppenbarar sig därefter det klassiska reglaget för att stänga av telefonen.

Stäng av iPhone X - XS Max - XR - knappar
Det enklaste sättet att stänga av en iPhone X är att hålla skärmlåsknappen plus volym ned eller upp intryckta i någon sekund.

2. Stänga av via Inställningsmenyn

Det går även, precis som tidigare, att stänga av telefonen via inställningsmenyn. Navigera till Inställningar och välj Allmänt (1). Scrolla därefter längst ned och peka på Stäng av (2) för att helt stänga av telefonen.

iPhone X - XS Max - XR - Stäng av - Allmänt
Det är även möjligt att stänga av telefonen direkt via inställningsmenyn.

Hur stänger jag av om min skärm inte fungerar?

Eftersom båda ovanstående tillvägagångssätt kräver att du drar i ett reglage på skärmen för att stänga av telefonen går inget av dem att använda om skärmen exempelvis låst sig eller på annat sätt inte fungerar. Tack och lov finns det en knappkombination för att även lösa detta problem och givetvis har vi en guide för processen. Du hittar den här!

Får du det inte att fungera eller har andra tankar och funderingar kring iPhone X och avstängningsfunktionen? Fråga på i kommentarerna!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Varför har Instagram helt plötsligt svart bakgrund?

Insåg du precis att Instagram av någon anledning är bra mycket mörkare än vad det brukar vara? Här är anledningen och hur du ändrar tillbaka till det ljusare läget.

Börja en WordPress-lista med ett annat nummer än ett

Numrerade listor har alltid skapat lite extra huvudbry hos mig. Så tar du kontroll över vilket nummer som visas var när det kommer till listor i populära WordPress!

Spotify stannar i slutet av nästan varje låt

Här är min lösning på problemet med att Spotify då och då inte vill hoppa vidare till nästa låt, utan istället bara stoppar uppspelningen. Även om det ser ut som att den är igång.

Test: Moccamaster Automatic – Fortfarande bäst?

När det kommer till kaffebryggare står Technivorms Moccamaster-serie ut som en av de verkliga långkörarna. Är det fortfarande en sådan man "ska" ha år 2022?

Google-ingenjör menar att AI:n LaMDA utvecklat medvetande

Att stänga av medarbetare för att de går utanför sina arbetsramar är inte helt ovanligt. Men när ramarna involverar påståenden om att Googles AI kan ha skapat sig ett eget medvetande blir det lite extra spännande.

Test: MiniFinder Pico 4G – Spårar det mesta

Hur precis och smidig är egentligen en dedikerad GPS-tracker år 2022? Det tänkte jag ta reda på i detta test av Pico 4G från Växjö-baserade MiniFinder.

Så visar du ett rutnät i kameran på iPhone

Ser fotona du tar med din iPhone ut som att du är på väg att ramla samtidigt som du knäpper dem? Så rätar du upp tillvaron genom att visa ett rutnät på skärmen i kamera-appen!
Send this to a friend