Stäng av en iPhone X, XS, XS Max eller XR

0
6058
Stäng av en iPhone X - XS Max - XR

Att stänga av sin telefon helt och hållet må låta som en enkel sak. Dock är det inte helt logiskt hur du stänger av en iPhone X, XS eller XR om du inte vet exakt hur du ska göra!

Om du kommer från en iPhone med hemknapp och nu tagit steget fullt ut till en iPhone X (Max), XS eller XR där hemknappen saknas kommer du snart bli varse om att telefonen inte stängs av på samma sätt som tidigare.

Förut räckte det med att hålla skärmlåsknappen intryckt i några sekunder för att få upp frågan om du ville stänga av telefonen. I och med att den nya linjen av iPhones saknar hemknappen har Apple istället bestämt att ovanstående tillvägagångssätt (hålla inne skärmlåsknappen) numera aktiverar Siri.

Att faktiskt stänga av telefonen helt och hållet kan istället göras genom följande två sätt!

1. Använda den nya knappkombinationen

Det enklaste och snabbaste sättet att helt stänga av en iPhone X är att trycka ned och hålla både skärmlåsknappen samt Volym upp eller Volym ned-knappen samtidigt. Efter cirka en sekund uppenbarar sig därefter det klassiska reglaget för att stänga av telefonen.

Stäng av iPhone X - XS Max - XR - knappar
Det enklaste sättet att stänga av en iPhone X är att hålla skärmlåsknappen plus volym ned eller upp intryckta i någon sekund.

2. Stänga av via Inställningsmenyn

Det går även, precis som tidigare, att stänga av telefonen via inställningsmenyn. Navigera till Inställningar och välj Allmänt (1). Scrolla därefter längst ned och peka på Stäng av (2) för att helt stänga av telefonen.

iPhone X - XS Max - XR - Stäng av - Allmänt
Det är även möjligt att stänga av telefonen direkt via inställningsmenyn.

Hur stänger jag av om min skärm inte fungerar?

Eftersom båda ovanstående tillvägagångssätt kräver att du drar i ett reglage på skärmen för att stänga av telefonen går inget av dem att använda om skärmen exempelvis låst sig eller på annat sätt inte fungerar. Tack och lov finns det en knappkombination för att även lösa detta problem och givetvis har vi en guide för processen. Du hittar den här!

Får du det inte att fungera eller har andra tankar och funderingar kring iPhone X och avstängningsfunktionen? Fråga på i kommentarerna!

Relaterat innehåll

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here