Stäng av en iPhone X, XS, XS Max eller XR

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Test: MSI Creator Z16 HX Studio – En bärbar dator med extra allt

Creator är en av MSI:s mest påkostade serier bärbara datorer avsedda i första hand för kreatörer av allehanda slag. Så vad kan man då göra med en laptop i toppsegmentet av serien, för närmare 40 000 kr?

Installera om och återställ Windows 11

Börjar datorn känns trött och seg? Eller vill du bara återställa Windows 11 av vilken anledning som helst? Här går jag igenom hur du gör exakt det. Direkt inifrån själva operativsystemet.

Att stänga av sin telefon helt och hållet må låta som en enkel sak. Dock är det inte helt logiskt hur du stänger av en iPhone X, XS eller XR om du inte vet exakt hur du ska göra!

Om du kommer från en iPhone med hemknapp och nu tagit steget fullt ut till en iPhone X (Max), XS eller XR där hemknappen saknas kommer du snart bli varse om att telefonen inte stängs av på samma sätt som tidigare.

Förut räckte det med att hålla skärmlåsknappen intryckt i några sekunder för att få upp frågan om du ville stänga av telefonen. I och med att den nya linjen av iPhones saknar hemknappen har Apple istället bestämt att ovanstående tillvägagångssätt (hålla inne skärmlåsknappen) numera aktiverar Siri.

Att faktiskt stänga av telefonen helt och hållet kan istället göras genom följande två sätt!

1. Använda den nya knappkombinationen

Det enklaste och snabbaste sättet att helt stänga av en iPhone X är att trycka ned och hålla både skärmlåsknappen samt Volym upp eller Volym ned-knappen samtidigt. Efter cirka en sekund uppenbarar sig därefter det klassiska reglaget för att stänga av telefonen.

Stäng av iPhone X - XS Max - XR - knappar
Det enklaste sättet att stänga av en iPhone X är att hålla skärmlåsknappen plus volym ned eller upp intryckta i någon sekund.

2. Stänga av via Inställningsmenyn

Det går även, precis som tidigare, att stänga av telefonen via inställningsmenyn. Navigera till Inställningar och välj Allmänt (1). Scrolla därefter längst ned och peka på Stäng av (2) för att helt stänga av telefonen.

iPhone X - XS Max - XR - Stäng av - Allmänt
Det är även möjligt att stänga av telefonen direkt via inställningsmenyn.

Hur stänger jag av om min skärm inte fungerar?

Eftersom båda ovanstående tillvägagångssätt kräver att du drar i ett reglage på skärmen för att stänga av telefonen går inget av dem att använda om skärmen exempelvis låst sig eller på annat sätt inte fungerar. Tack och lov finns det en knappkombination för att även lösa detta problem och givetvis har vi en guide för processen. Du hittar den här!

Får du det inte att fungera eller har andra tankar och funderingar kring iPhone X och avstängningsfunktionen? Fråga på i kommentarerna!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

2 kommentarer

 1. Hej!
  Har idag fått min nya IphoneX Har ev hängt sig? Har valt att Manuellt installera den Kommer ingen stans, försökt med Alla förslag! Kan inte Stänga av den!!

  • Hej! Vad underligt! Men som du skriver är det mycket möjligt att den eventuellt låst sig. Testa att göra följande för att tvinga en omstart av telefonen.

   1. Tryck volym upp en gång följt av volym ned en gång.
   2. Tryck därefter på sidoknappen på höger sida av telefonen och fortsätt hålla den intryckt tills telefonen stänger av sig.

   Därefter ska det bara vara att börja om installationen.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Test: MSI Creator Z16 HX Studio – En bärbar dator med extra allt

Creator är en av MSI:s mest påkostade serier bärbara datorer avsedda i första hand för kreatörer av allehanda slag. Så vad kan man då göra med en laptop i toppsegmentet av serien, för närmare 40 000 kr?

Installera om och återställ Windows 11

Börjar datorn känns trött och seg? Eller vill du bara återställa Windows 11 av vilken anledning som helst? Här går jag igenom hur du gör exakt det. Direkt inifrån själva operativsystemet.

Installera Windows 11 utan en nätverksuppkoppling

En av de sämre sakerna med Windows 11 är att det krävs en nätversuppkoppling för att ens kunna installera det. Fast som med det mesta går detta krav att komma runt, om man vet hur man gör.

Sonos Roam startar inte alls – Så fixar du det!

Sonos Roam är en hyfsat trevlig, liten högtalare. När den fungerar som den ska. Om den däremot inte gör det och inte vill starta överhuvud taget kan du testa följande för att förhoppningsvis kunna använda den igen.

Test: JBL Live 770NC – Vettiga over-ear-hörlurar för vardagen

Räcker det med ungefär 2000 kr för att få sig ett par vettiga over-ear-hörlurar med okej brusreducering och bra batteritid? Jo, men typ. Men det varierar definitivt med vilka krav du har på ljudet.

Fixa en Joy-Con-knapp som inte fungerar ordentligt

Behöver du trycka ned någon av knapparna på dina Joy-Con-kontroller hela vägen till botten för att knappen överhuvudtaget ska reagera? Irriterande, men förhoppningsvis lätt fixat!