Stäng av automatisk förhandsvisning i YouTube-appen

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Varför har Instagram helt plötsligt svart bakgrund?

Insåg du precis att Instagram av någon anledning är bra mycket mörkare än vad det brukar vara? Här är anledningen och hur du ändrar tillbaka till det ljusare läget.

Spotify stannar i slutet av nästan varje låt

Här är min lösning på problemet med att Spotify då och då inte vill hoppa vidare till nästa låt, utan istället bara stoppar uppspelningen. Även om det ser ut som att den är igång.

Märkt att alla klipp startar automatiskt när du scrollar igenom dina sökresultat på YouTube-appen på din iPhone eller Android-telefon? Så stänger du av funktionen!

Tanken med att de klipp du scrollar igenom automatiskt ska starta utan ljud för att du lätt ska kunna få ett hum om vad videon handlar om är relativt god i grunden. Dock är det inte alltid önskvärt att samtliga klipp börjar spelas upp direkt. Framförallt inte då många videoskapare lägger mycket tid på att få till bra tumnagelbilder (thumbnails) som beskriver innehållet i respektive video. Samtidigt drar det även onödig data om videor du egentligen inte vill titta på startar automatiskt.

Tack och lov går denna funktion enkelt att stänga av. Nedanstående steg fungerar både på Android-telefoner och surfplattor samt på iPhone och iPad.

Stäng av automatisk uppspelning i YouTube-appen

1. Börja med att starta YouTube-appen om du inte redan gjort det. Peka därefter på ditt konto (1). Scrolla en liten bit nedåt och välj Inställningar (2).

YouTube - Inställningar - Stäng av automatisk uppspelning - Preview

2. Under stycket Automatisk uppspelning finns sedan alternativet Automatisk uppspelning på startsidan (1). Peka på detta alternativ och välj Av (2) för att stänga av den automatiska förhandsvisningen på startsidan och i sökresultaten. Klart!

YouTube - Automatisk uppspelning på startsidan - Av

Får du det inte att fungera eller har funderingar kring andra YouTube-specifika problem är det bara fråga på i kommentarerna så ska vi försöka hjälpa till!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

4 kommentarer

 1. Det finns ett problem och det går ej att köpa filmer. Det står dollar-tecken och en förhandsgranskning hos youtube på min iphone mobile så frågan är finns det något metod för att ändra, för att de ska stå svenska pris och för att köpa filmer.

  • Hej! Förmodligen har du iPhone-appen inställd på USA som land, vilket gör att priserna visas i dollar-valutan. För att ändra till svenska klickar du på Profil-ikonen (högst upp till höger) och väljer Inställningar. Scrolla lite nedåt och klicka på Plats. Välj här Sverige i listan av länder för att ändra valutan till SEK. Hoppas det löser problemet!

   // Christoffer, enkelteknik.se

 2. Hej.
  Jag har problem med att se de små alternativen när jag scrollar för att titta på en video. Tidigare hade jag de små videoalternativen. Nu har jag bara två stora bilder och ingen valmöjlighet längre utan kan bara scrolla nedåt eller uppåt på , idioti.
  Hur kan jag komma tillbaks till den ”gamla” sättet att titta och kunna välja vilka videor jag vill titta på.
  De jag prenumererar på finns nu i en sträng överst tidigare fanns den på vänstersidan…

  • Hej! Om du tänker på alternativen som ”titta senare”, ”dela”, ”spara till spellista” etc. syns dessa i mobilvarianten som tre små prickar till höger om videotiteln på respektive video. Detsamma gäller för dator-varianten, men då måste man hålla muspekaren över videon för att de ska dyka upp. Eller är det några andra småalternativ du tänker på?

   YouTube uppdateras ju, precis som andra appar kontinuerligt, och ibland dyker det upp ändringar som för en del förstör mer än de lägger till när det kommer till funktionalitet. Mig veterligen finns ingen möjlighet att ”backa” version för att på så vis få tillbaka tidigare kontrolsätt etc.

   Just YouTube har även väldigt få möjligheter att justera några visningsalternativ via inställningsmenyer eller liknande. Trista svar tyvärr :-/ Kanske någon annan har bättre koll om det går att göra några ändringar eller så.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Varför har Instagram helt plötsligt svart bakgrund?

Insåg du precis att Instagram av någon anledning är bra mycket mörkare än vad det brukar vara? Här är anledningen och hur du ändrar tillbaka till det ljusare läget.

Börja en WordPress-lista med ett annat nummer än ett

Numrerade listor har alltid skapat lite extra huvudbry hos mig. Så tar du kontroll över vilket nummer som visas var när det kommer till listor i populära WordPress!

Spotify stannar i slutet av nästan varje låt

Här är min lösning på problemet med att Spotify då och då inte vill hoppa vidare till nästa låt, utan istället bara stoppar uppspelningen. Även om det ser ut som att den är igång.

Test: Moccamaster Automatic – Fortfarande bäst?

När det kommer till kaffebryggare står Technivorms Moccamaster-serie ut som en av de verkliga långkörarna. Är det fortfarande en sådan man "ska" ha år 2022?

Google-ingenjör menar att AI:n LaMDA utvecklat medvetande

Att stänga av medarbetare för att de går utanför sina arbetsramar är inte helt ovanligt. Men när ramarna involverar påståenden om att Googles AI kan ha skapat sig ett eget medvetande blir det lite extra spännande.

Test: MiniFinder Pico 4G – Spårar det mesta

Hur precis och smidig är egentligen en dedikerad GPS-tracker år 2022? Det tänkte jag ta reda på i detta test av Pico 4G från Växjö-baserade MiniFinder.

Så visar du ett rutnät i kameran på iPhone

Ser fotona du tar med din iPhone ut som att du är på väg att ramla samtidigt som du knäpper dem? Så rätar du upp tillvaron genom att visa ett rutnät på skärmen i kamera-appen!
Send this to a friend