Märkt att alla klipp startar automatiskt när du scrollar igenom dina sökresultat på YouTube-appen på din iPhone eller Android-telefon? Så stänger du av funktionen!

Tanken med att de klipp du scrollar igenom automatiskt ska starta utan ljud för att du lätt ska kunna få ett hum om vad videon handlar om är relativt god i grunden. Dock är det inte alltid önskvärt att samtliga klipp börjar spelas upp direkt. Framförallt inte då många videoskapare lägger mycket tid på att få till bra tumnagelbilder (thumbnails) som beskriver innehållet i respektive video. Samtidigt drar det även onödig data om videor du egentligen inte vill titta på startar automatiskt.


Tack och lov går denna funktion enkelt att stänga av. Nedanstående steg fungerar både på Android-telefoner och surfplattor samt på iPhone och iPad.

Stäng av automatisk uppspelning i YouTube-appen

1. Börja med att starta YouTube-appen om du inte redan gjort det. Peka därefter på ditt konto (1). Scrolla en liten bit nedåt och välj Inställningar (2).

YouTube - Inställningar - Stäng av automatisk uppspelning - Preview

2. Under stycket Automatisk uppspelning finns sedan alternativet Automatisk uppspelning på startsidan (1). Peka på detta alternativ och välj Av (2) för att stänga av den automatiska förhandsvisningen på startsidan och i sökresultaten. Klart!

YouTube - Automatisk uppspelning på startsidan - Av

Får du det inte att fungera eller har funderingar kring andra YouTube-specifika problem är det bara fråga på i kommentarerna så ska vi försöka hjälpa till!

Relaterat innehåll

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here