- Annons -
  • Hem
  • Mobilt
  • Fråga

Det senaste

Test: IKEA Symfonisk Ljudkontroll – För både Sonos och Symfonisk

Symfonisk-högtalarna var de första produkterna att utmynna från Sonos och IKEAs samarbete. Nu har en liten fjärrkontroll dykt upp till nämnda högtalare. En fjärrkontroll som även fungerar med Sonos eget sortiment!

Dela upp en klickbar bild i flera länkar med hjälp av en Image Map

Har du en bild på din webbsida du vill dela upp i flera klickbara länkar? Här går vi igenom hur du åstadkommer just det med hjälp av en så kallad Image Map!

Recension: Sonos Move: En portabel Sonos-högtalare?

Det som kändes ganska osannolikt för bara några år sedan har nu blivit sanning. Sonos har lanserat en högtalare med både batteridrift och Bluetooth - här tar vi en närmare titt på Sonos Move.

Nu finns äntligen Google Assistent på svenska till Sonos högtalare

Nästan två år efter lanseringen av Sonos One släpper Sonos äntligen loss röststyrning via Google Assistent på svenska till sina smarta högtalare.

Stäng av automatisk förhandsvisning i YouTube-appen

Märkt att alla klipp startar automatiskt när du scrollar igenom dina sökresultat på YouTube-appen på din iPhone eller Android-telefon? Så stänger du av funktionen!

Tanken med att de klipp du scrollar igenom automatiskt ska starta utan ljud för att du lätt ska kunna få ett hum om vad videon handlar om är relativt god i grunden. Dock är det inte alltid önskvärt att samtliga klipp börjar spelas upp direkt. Framförallt inte då många videoskapare lägger mycket tid på att få till bra tumnagelbilder (thumbnails) som beskriver innehållet i respektive video. Samtidigt drar det även onödig data om videor du egentligen inte vill titta på startar automatiskt.

Tack och lov går denna funktion enkelt att stänga av. Nedanstående steg fungerar både på Android-telefoner och surfplattor samt på iPhone och iPad.

Stäng av automatisk uppspelning i YouTube-appen

1. Börja med att starta YouTube-appen om du inte redan gjort det. Peka därefter på ditt konto (1). Scrolla en liten bit nedåt och välj Inställningar (2).

YouTube - Inställningar - Stäng av automatisk uppspelning - Preview

2. Under stycket Automatisk uppspelning finns sedan alternativet Automatisk uppspelning på startsidan (1). Peka på detta alternativ och välj Av (2) för att stänga av den automatiska förhandsvisningen på startsidan och i sökresultaten. Klart!

YouTube - Automatisk uppspelning på startsidan - Av

Får du det inte att fungera eller har funderingar kring andra YouTube-specifika problem är det bara fråga på i kommentarerna så ska vi försöka hjälpa till!

Christoffer
Administratör och grundare av enkelteknik.se. Modererar och författar det mesta på sajten.

Relaterat innehåll

2 kommentarer

  1. Det finns ett problem och det går ej att köpa filmer. Det står dollar-tecken och en förhandsgranskning hos youtube på min iphone mobile så frågan är finns det något metod för att ändra, för att de ska stå svenska pris och för att köpa filmer.

    • Hej! Förmodligen har du iPhone-appen inställd på USA som land, vilket gör att priserna visas i dollar-valutan. För att ändra till svenska klickar du på Profil-ikonen (högst upp till höger) och väljer Inställningar. Scrolla lite nedåt och klicka på Plats. Välj här Sverige i listan av länder för att ändra valutan till SEK. Hoppas det löser problemet!

      // Christoffer, enkelteknik.se

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Tester

Test: IKEA Symfonisk Ljudkontroll – För både Sonos och Symfonisk

Symfonisk-högtalarna var de första produkterna att utmynna från Sonos och IKEAs samarbete. Nu har en liten fjärrkontroll dykt upp till nämnda högtalare. En fjärrkontroll som även fungerar med Sonos eget sortiment!

Recension: Sonos Move: En portabel Sonos-högtalare?

Det som kändes ganska osannolikt för bara några år sedan har nu blivit sanning. Sonos har lanserat en högtalare med både batteridrift och Bluetooth - här tar vi en närmare titt på Sonos Move.

Populärt just nu

Formatera, installera om och återställ en Mac-dator

Ska du sälja din Mac-dator eller vill installera om och återställa OS X/macOS av någon annan anledning? Här guidar vi dig genom hela processen!

Vad har jag för telefonnummer?

Osäker vilket telefonnummer du har? Så gör du för att se ditt eget nummer på både iPhone, Samsung, Sony och flera andra telefonmodeller.

Så fixar du en Android-telefon som inte laddar

Tar din Android-telefon inte laddning eller laddar den bara då och då? Här går vi igenom de vanligaste orsakerna (och lösningarna) för problem med laddning!

Ta bort, lägg till eller ändra en SIM-pinkod på iPhone

Vill du ta bort SIM-PIN-koden på din iPhone eller möjligen lägga till en ny för lite extra säkerhet? Inga problem. Här går vi igenom hur du gör!

Glömt lösenkoden till iPhone? Så fixar du det!

(Uppdaterad: 2017-09-03) Har du lyckats glömma bort koden till din IOS-enhet och har inte Touch ID påslaget? Så här gör du för att kunna...

Fixa problem med låg samtalsvolym på iPhone

Att volymen på iPhone under samtal är låg eller dålig kan bero på en mängd saker. Här listar vi de vanligaste orsakerna och lösningarna...

Mer läsning

Byt bakgrundsbild på Mac OS X

Ett snabbt sätt att ge din Mac en uppfräschning är utan tvekan att byta din gamla bakgrundsbild mot en ny. Så enkelt får skrivbordet...

Se vilka uppgifter Instagram sparar om dig

Visste du att du själv kan ta del av en hel radda av de uppgifter Instagram sparat om dig som användare? Så går till tillväga för att se din egen historik!

Sonos lanserar smart högtalare med röststyrning

Allt fler företag börjar intressera sig för röststyrning. Nu hoppar även Sonos på tåget och släpper en högtalare förberedd för tekniken. Igår presenterade Sonos det...

Spotify når över 60 miljoner betalande användare

Världens största streaming-tjänst för musik rapporterar sin snabbaste ökning av prenumeranter hittills. Det svenska musikundret Spotify har nyligen uppdaterat sin information kring antalet betalande användare....