Lyssna på YouTube med avstängd skärm på iPhone (utan Premium)

Det kanske inte är meningen. Men det går.

Musik är ju alltid trevligt. Vilket gör att det lätt blir otrevligt när det inte går att lyssna på den som man vill. Ibland finns det dock vägar runt de inbyggda begränsningarna.

Det finns ju massvis med trevlig musik att poppa via YouTube. Personligen föredrar jag just nu alla sköna Lo-Fi-samlingar som börjat ploppa upp. Perfekt bakgrundsmusik när man sitter och jobbar. Däremot sitter man ju inte alltid framför datorn. Många gånger är det istället telefonen som får agera musikuppspelare.

Vill man i det läget kunna lyssna på musik via YouTube krävs det i fallet med iPhone ett YouTube Premium-konto för att få möjlighet att stänga av skärmen utan att uppspelningen direkt stoppas. Intressant nog går det att ta sig runt denna begränsning, även utan ett Premium-konto. Här tänkte jag gå igenom hur du gör!

Lyssna på YouTube med skärmen avstängd på iPhone

Tricket för att få YouTube-videor att fortsätta spelas upp även när skärmen är avstängd består av två ingredienser. Dels att använda en webbläsare istället för YouTube-appen, dels att tvinga fram desktopversionen av YouTube. Det låter lite krångligt, men det är superenkelt.

  1. Börja med att starta Safari och navigera till YouTube. (Nedanstående fungerar troligen även med andra webbläsare, men då Safari är den vanligaste använder jag den här.)
  2. Peka på ᴀA-symbolen högst upp till vänster i adressfältet och välj Begär webbversion.
  3. Hela sidan laddar nu om för att visa versionen av YouTube som syns om du surfar in på sajten via en vanlig datorwebbläsare.

Begär webbversion av YouTube - iPhone - Musik avstängd skärm

  1. Sök därefter upp den video du vill lyssna på och starta den. Det är lite pilligare att använda sajten i desktopläge jämfört med det vanliga mobilläget. Var inte rädd att använda zoom-funktionen!
  2. Låser du nu skärmen slutar videon som vanligt att spela upp. Ett klick på skärmlåsknappen avslöjar däremot att den fortfarande ligger kvar som aktiv och kan startas igen genom att peka på Play-knappen.

iPhone - Spela YouTube-video - Avstängd skärmOvanstående metod är tyvärr långt ifrån perfekt. För att exempelvis hoppa förbi reklam behöver du fortfarande låsa upp telefonen, öppna Safari, minimera videon och klicka på Hoppa över annons. Men för stunderna man verkligen vill lyssna på något via YouTube och inte har lust att investera i Premium är det åtminstone smidigt att veta att det faktiskt går att åstadkomma.

Vad lyssnar du på på YouTube? Dela gärna med dig av dina tips på bra musik-kanaler eller annat kul. Jag börjar med att tipsa om Leo Moracchioli (också lättlyssnat, men… inte så Lo-Fi). Alternativt hojta till om något var oklart eller inte fungerade som beskrivet!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i våra artiklar är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller vi ibland en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Summering

Ställ en fråga

Har du en teknisk fundering du går och grubblar på? Det låter ju onödigt.

Kommentera

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Test: EPOS B20 – En vågad streaming-mikrofon

Behövs det verkligen fler alternativ i kategorin USB-mikrofoner för PC, Mac och PS4 för ungefär 2000 kr? Självklart! Hur står sig nygamla EPOS kandidat jämfört med konkurrensen?

Sortera ut och ta bort skärmavbilder på iPhone och iPad

Är du också jättebra på att ta skärmavbilder men superdålig på att radera dem? Så enkelt tar du bort samtliga skärmdumpar på iPhone och iPad.

Test: Samsung Galaxy A21s – Prisvärd eller bara billig?

Galaxy A21s är Samsungs just nu billigaste smartphone. Därför tänkte jag att det vore intressant att se vad man faktiskt får i smartphone-väg för ungefär 1700 kr.

Få din Android-telefon att sluta vända selfies åt ”rätt håll”

Som standard spegelvänder många (men inte alla) Android-telefoner bilder som tas med den främre kameran jämfört med det man själv ser på skärmen när bilden tas. Så ändrar du inställningen!

Spegelvänd bilder, filmer och selfies på iPhone

Alla bilder som tas med den främre kameran på iPhone spegelvänds automatiskt jämfört med det du ser på skärmen. Men det går att sätta stopp för det beteendet. Så gör du!

Det senaste

Tester

Fråga »

Mer läsning

Sväng förbi på Instagram

Send this to a friend