Lyssna på YouTube med avstängd skärm på iPhone (utan Premium)

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Musik är ju alltid trevligt. Vilket gör att det lätt blir otrevligt när det inte går att lyssna på den som man vill. Ibland finns det dock vägar runt de inbyggda begränsningarna.

Det finns ju massvis med trevlig musik att poppa via YouTube. Personligen föredrar jag just nu alla sköna Lo-Fi-samlingar som börjat ploppa upp. Perfekt bakgrundsmusik när man sitter och jobbar. Däremot sitter man ju inte alltid framför datorn. Många gånger är det istället telefonen som får agera musikuppspelare.

Vill man i det läget kunna lyssna på musik via YouTube krävs det i fallet med iPhone ett YouTube Premium-konto för att få möjlighet att stänga av skärmen utan att uppspelningen direkt stoppas. Intressant nog går det att ta sig runt denna begränsning, även utan ett Premium-konto. Här tänkte jag gå igenom hur du gör!

Lyssna på YouTube med skärmen avstängd på iPhone

Tricket för att få YouTube-videor att fortsätta spelas upp även när skärmen är avstängd består av två ingredienser. Dels att använda en webbläsare istället för YouTube-appen, dels att tvinga fram desktopversionen av YouTube. Det låter lite krångligt, men det är superenkelt.

  1. Börja med att starta Safari och navigera till YouTube. (Nedanstående fungerar troligen även med andra webbläsare, men då Safari är den vanligaste använder jag den här.)
  2. Peka på ᴀA-symbolen högst upp till vänster i adressfältet och välj Begär webbversion.
  3. Hela sidan laddar nu om för att visa versionen av YouTube som syns om du surfar in på sajten via en vanlig datorwebbläsare.

Begär webbversion av YouTube - iPhone - Musik avstängd skärm

  1. Sök därefter upp den video du vill lyssna på och starta den. Det är lite pilligare att använda sajten i desktopläge jämfört med det vanliga mobilläget. Var inte rädd att använda zoom-funktionen!
  2. Låser du nu skärmen slutar videon som vanligt att spela upp. Ett klick på skärmlåsknappen avslöjar däremot att den fortfarande ligger kvar som aktiv och kan startas igen genom att peka på Play-knappen.

iPhone - Spela YouTube-video - Avstängd skärmOvanstående metod är tyvärr långt ifrån perfekt. För att exempelvis hoppa förbi reklam behöver du fortfarande låsa upp telefonen, öppna Safari, minimera videon och klicka på Hoppa över annons. Men för stunderna man verkligen vill lyssna på något via YouTube och inte har lust att investera i Premium är det åtminstone smidigt att veta att det faktiskt går att åstadkomma.

Vad lyssnar du på på YouTube? Dela gärna med dig av dina tips på bra musik-kanaler eller annat kul. Jag börjar med att tipsa om Leo Moracchioli (också lättlyssnat, men… inte så Lo-Fi). Alternativt hojta till om något var oklart eller inte fungerade som beskrivet!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

1 kommentar

  1. Har gått över från Android och Youtube Vanced till Iphone och massa reklam. Ångrat mig sen dag ett.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Test: Netgear Orbi AX6000 (RBK863s) – Ett snabbt, men lite lustigt, syskon

Netgears Orbi-serie av nätverksprodukter har fått en hel del god feedback, framförallt gällande stabilitet och prestanda. Så vart passar nya RBK863s in? För helt lätt är det inte att navigera i djungeln av beteckningar.

Test: MSI Creator Z16 HX Studio – En bärbar dator med extra allt

Creator är en av MSI:s mest påkostade serier bärbara datorer avsedda i första hand för kreatörer av allehanda slag. Så vad kan man då göra med en laptop i toppsegmentet av serien, för närmare 40 000 kr?

Installera om och återställ Windows 11

Börjar datorn känns trött och seg? Eller vill du bara återställa Windows 11 av vilken anledning som helst? Här går jag igenom hur du gör exakt det. Direkt inifrån själva operativsystemet.