Spotify finns nu tillgängligt för Xbox One

Ägare av Xbox One har länge stått utan en officiell Spotify-app. Tack och lov kan du från och med nu äntligen spela Halo och lyssna på musik – samtidigt!

Efter att Microsoft i förra veckan lite halvt omedvetet avslöjade att en Spotify-app äntligen var på väg till Xbox One finns nu den officiella appen att ladda ner via Xbox Store. Appen är släppt i 34 länder, varav Sverige är ett av dem.

Med appen installerad kan du spela musik i bakgrunden medan du spelar. Appen grejar även Spotify Connect vilket gör att du kan kontrollera musiken direkt från din telefon utan att behöva avbryta spelandet. Att byta låtar med Xbox-handkontrollen fungerar givetvis också.

Vidare återfinns även några specifika spellistor producerade med spelande och gaming i åtanke. Givetvis kommer du även åt dina vanliga spellistor och din sparade musik i appen. Har du ett Premium-konto kan du också (som vanligt) lyssna utan reklamavbrott och med högre ljudkvalitet än om du har ett gratiskonto.

Playstation 4-användare har som jämförelse haft möjligheten att lyssna på Spotify medan de spelat spel sedan 2015. Varför det tagit hela två år för tjänsten att lanseras även på Xbox One står än så länge höjt i dunkel.

* Om du inte skulle hitta appen på din Xbox One (vilket var fallet för oss) går det ändå att nå den genom att öppna Microsoft Edge (på Xbox One) och navigera till microsoft.com/sv-SE/store/p/spotify-music-for-xbox/9nfq49h668tb. Klicka sedan på Skaffa appen. Nu bör nedladdningssidan för appen öppna sig i den vanliga Xbox Market.

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i våra artiklar är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller vi ibland en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Summering

Ställ en fråga

Har du en teknisk fundering du går och grubblar på? Det låter ju onödigt.

Kommentera

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Skicka bilder och film från iPhone till Chromecast

Företeelsen att visa något från telefonen på TV:n har blivit rejält förenklad under de senaste 10 åren. Om man bortser från att skicka bilder och filmer från iPhone till Chromecast.

Flytta tillbaka sökfältet högst upp i Safari på iOS 15 (iPhone)

Nya uppdateringar kan ju vara både bra och dåliga. Oftast vänjer man sig efter ett tag, men ibland känns det bara konstigt. Som när adressfältet flyttades längst ned i Safari efter uppgraderingen till iOS 15.

Så spelar du (det första) Minecraft helt gratis

Få spel har gjort ett så pass stort avtryck som Minecraft och trots att det lanserades för över 12 år sedan är det fortfarande omåttligt populärt.

Recension: Hoa till Nintendo Switch – Ett mindre stressigt alternativ

Kort, vackert och med tydliga influenser från Studio Ghibli både bildligt och ljudligt. Men är det värt att betala 150 kr för fem timmars speltid?

Äntligen stöd för Bluetooth-hörlurar på Nintendo Switch

En av de största frågetecknen kring Nintendo Switch har äntligen fått en lösning. Men varför tog det så lång tid?

Det senaste

Tester

Fråga »

Mer läsning

Sväng förbi på Instagram

Send this to a friend