Äntligen stöd för Bluetooth-hörlurar på Nintendo Switch

Det var verkligen på tiden!

En av de största frågetecknen kring Nintendo Switch har äntligen fått en lösning. Men varför tog det så lång tid?

I en tweet från Nintendo annonserade företaget precis att en ny uppdatering gjorts tillgänglig för Switch där en extremt efterlängtad funktion äntligen lagts till; stöd för att använda ett par vanliga Bluetooth-hörlurar till konsolen.

Tidigare har vi varit tvingade till krångliga tredjepartslösningar för att kunna få ut ljudet trådlöst från Switch. Något som känts både just krångligt men kanske mest trist då konsolen ju faktiskt har Bluetooth-stöd. Tack och lov har Nintendo nu tagit till sig av kritiken och, efter 4 år (!), implementerat stöd för funktionen.

Några begränsningar kommer dock med stödet. Dels kan man utöver ett par Bluetooth-hörlurar samtidigt endast ansluta två ytterligare kontroller till enheten. Bluetooth-funktionen har heller inte stöd för mikrofon, utan det är bara spelljud som gäller.

Koppla Bluetooth-hörlurar till Nintendo Switch

Uppdateringen är gratis att ladda ned och finns tillgänglig nu. För att koppla in ett par hörlurar navigerar du, efter att ha uppdaterat konsolen, till Settings följt av det nya alternativet Bluetooth Audio. Sätt därefter dina hörlurar i sökläge (görs på olika sätt på olika hörlurar) och välj Add Device för att låta Switch-enheten söka rätt på dem.

Får du det att fungera? Jag lyckades direkt med båda ett par AirPods och ett par Marshall Major III, så utifrån det verkar funktionen fungera bra! Dela med dig i kommentarerna.

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i våra artiklar är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller vi ibland en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Summering

Ställ en fråga

Har du en teknisk fundering du går och grubblar på? Det låter ju onödigt.

Kommentera

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Recension: Hoa till Nintendo Switch – Ett mindre stressigt alternativ

Kort, vackert och med tydliga influenser från Studio Ghibli både bildligt och ljudligt. Men är det värt att betala 150 kr för fem timmars speltid?

Äntligen stöd för Bluetooth-hörlurar på Nintendo Switch

En av de största frågetecknen kring Nintendo Switch har äntligen fått en lösning. Men varför tog det så lång tid?

Sonos lanserar uppdaterad Beam med stöd för Dolby Atmos

Sonos snyggaste soundbar får i dagarna en uppgradering innehållandes både ny hårdvara, fler högtalare och bättre stöd för nya ljudformat.

Starta macOS Recovery i Mac-datorer med M1-chippet

Apples M1-chip fungerar ganska annorlunda jämfört med de tidigare Intel-baserade Mac-datorerna. Så pass olika att till och med proceduren för att ta sig in i macOS Recovery skiljer sig åt.

Radera bara en siffra i miniräknaren på iPhone

Visst är det irriterande när man efter en lång uträkning knappar in en siffra fel i Kalkylatorn på iPhone och behöver börja om från början? Åtminstone var det irriterande innan du läste det här.

Det senaste

Tester

Fråga »

Mer läsning

Sväng förbi på Instagram

Send this to a friend