Äntligen stöd för Bluetooth-hörlurar på Nintendo Switch

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

En av de största frågetecknen kring Nintendo Switch har äntligen fått en lösning. Men varför tog det så lång tid?

I en tweet från Nintendo annonserade företaget precis att en ny uppdatering gjorts tillgänglig för Switch där en extremt efterlängtad funktion äntligen lagts till; stöd för att använda ett par vanliga Bluetooth-hörlurar till konsolen.

Tidigare har vi varit tvingade till krångliga tredjepartslösningar för att kunna få ut ljudet trådlöst från Switch. Något som känts både just krångligt men kanske mest trist då konsolen ju faktiskt har Bluetooth-stöd. Tack och lov har Nintendo nu tagit till sig av kritiken och, efter 4 år (!), implementerat stöd för funktionen.

Några begränsningar kommer dock med stödet. Dels kan man utöver ett par Bluetooth-hörlurar samtidigt endast ansluta två ytterligare kontroller till enheten. Bluetooth-funktionen har heller inte stöd för mikrofon, utan det är bara spelljud som gäller.

Koppla Bluetooth-hörlurar till Nintendo Switch

Uppdateringen är gratis att ladda ned och finns tillgänglig nu. För att koppla in ett par hörlurar navigerar du, efter att ha uppdaterat konsolen, till Settings följt av det nya alternativet Bluetooth Audio. Sätt därefter dina hörlurar i sökläge (görs på olika sätt på olika hörlurar) och välj Add Device för att låta Switch-enheten söka rätt på dem.

Får du det att fungera? Jag lyckades direkt med båda ett par AirPods och ett par Marshall Major III, så utifrån det verkar funktionen fungera bra! Dela med dig i kommentarerna.

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

2 kommentarer

  1. Uppskattar så att du skrev om detta, annars hade jag missat denna uppdatering! Var just på väg att införskaffa bluetooth adapter eller specialhörlurar, nu slipper vi det. Vi lyckades ladda ner uppdateringen men tyvärr inte koppla in de trådlösa lurar vi har, så jag köper ett par nya trådlösa lurar och testar igen.

    • Hej! Kul att texten kom till nytta! :-) Vad underligt att det inte gick att koppla med hörlurarna ni hade, det borde fungera med majoriteten av Bluetooth-hörlurar. Är ni säkra på att de ställdes i synkroniseringsläge. Ibland är det långt ifrån självklart hur detta görs men vissa hörlurar.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ställ en fråga »

Det senaste

Du kanske också gillar

Google-ingenjör menar att AI:n LaMDA utvecklat medvetande

Att stänga av medarbetare för att de går utanför sina arbetsramar är inte helt ovanligt. Men när ramarna involverar påståenden om att Googles AI kan ha skapat sig ett eget medvetande blir det lite extra spännande.

Sonos lanserar ytterligare en ny Soundbar – Sonos Ray

Om du funderat på att investera i en Sonos-soundbar men Beam känns för dyr ger nu Sonos svar på tal när de i början av juni lanserar den lite enklare Sonos Ray.

Elon Musk köper Twitter

Efter några vändor fram och tillbaka köper så tillslut Elon Musik mikrobloggen Twitter. För en inte helt obetydlig summa pengar.

Var sparas Minecraft-världar på PC och Mac?

Att hitta till Minecraft-mappen där spelfiler, moddar och världar sparas är långt ifrån både logiskt och enkelt. Så lokaliserar du mappen i Windows och macOS!

NetOnNet lanserar skärmskydd ”On Demand” tillsammans med ZAGG

ZAGG-ägda skärmskyddsföretaget InvisibleShield har producerat plast- och glasfilmer för telefoner och andra enheter i åratal. Nu moderniserar de hur skärmskydd levereras till kunder.

Återskapa en försvunnen Minecraft-värld (Java Edition)

Trots ett helt gäng år på nacken är Minecraft fortfarande extremt populärt. Något som däremot inte är populärt är när ens världar plötsligt försvinner från spelet.
Send this to a friend