Äntligen stöd för Bluetooth-hörlurar på Nintendo Switch

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

En av de största frågetecknen kring Nintendo Switch har äntligen fått en lösning. Men varför tog det så lång tid?

I en tweet från Nintendo annonserade företaget precis att en ny uppdatering gjorts tillgänglig för Switch där en extremt efterlängtad funktion äntligen lagts till; stöd för att använda ett par vanliga Bluetooth-hörlurar till konsolen.

Tidigare har vi varit tvingade till krångliga tredjepartslösningar för att kunna få ut ljudet trådlöst från Switch. Något som känts både just krångligt men kanske mest trist då konsolen ju faktiskt har Bluetooth-stöd. Tack och lov har Nintendo nu tagit till sig av kritiken och, efter 4 år (!), implementerat stöd för funktionen.

Några begränsningar kommer dock med stödet. Dels kan man utöver ett par Bluetooth-hörlurar samtidigt endast ansluta två ytterligare kontroller till enheten. Bluetooth-funktionen har heller inte stöd för mikrofon, utan det är bara spelljud som gäller.

Koppla Bluetooth-hörlurar till Nintendo Switch

Uppdateringen är gratis att ladda ned och finns tillgänglig nu. För att koppla in ett par hörlurar navigerar du, efter att ha uppdaterat konsolen, till Settings följt av det nya alternativet Bluetooth Audio. Sätt därefter dina hörlurar i sökläge (görs på olika sätt på olika hörlurar) och välj Add Device för att låta Switch-enheten söka rätt på dem.

Får du det att fungera? Jag lyckades direkt med både ett par AirPods och ett par Marshall Major III, så utifrån det verkar funktionen fungera bra! Dela med dig i kommentarerna.

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

2 kommentarer

  1. Uppskattar så att du skrev om detta, annars hade jag missat denna uppdatering! Var just på väg att införskaffa bluetooth adapter eller specialhörlurar, nu slipper vi det. Vi lyckades ladda ner uppdateringen men tyvärr inte koppla in de trådlösa lurar vi har, så jag köper ett par nya trådlösa lurar och testar igen.

    • Hej! Kul att texten kom till nytta! :-) Vad underligt att det inte gick att koppla med hörlurarna ni hade, det borde fungera med majoriteten av Bluetooth-hörlurar. Är ni säkra på att de ställdes i synkroniseringsläge. Ibland är det långt ifrån självklart hur detta görs men vissa hörlurar.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Test: Netgear Orbi AX6000 (RBK863s) – Ett snabbt, men lite lustigt, syskon

Netgears Orbi-serie av nätverksprodukter har fått en hel del god feedback, framförallt gällande stabilitet och prestanda. Så vart passar nya RBK863s in? För helt lätt är det inte att navigera i djungeln av beteckningar.

Test: MSI Creator Z16 HX Studio – En bärbar dator med extra allt

Creator är en av MSI:s mest påkostade serier bärbara datorer avsedda i första hand för kreatörer av allehanda slag. Så vad kan man då göra med en laptop i toppsegmentet av serien, för närmare 40 000 kr?

Installera om och återställ Windows 11

Börjar datorn känns trött och seg? Eller vill du bara återställa Windows 11 av vilken anledning som helst? Här går jag igenom hur du gör exakt det. Direkt inifrån själva operativsystemet.