Spara bilder och foton som JPEG istället för HEIC på iPhone

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Fabriksåterställ en Netgear Orbi-router

Om du vill göra dig av med en router eller satellit från Netgears Orbi-serie (eller bara vill återställa dem till fabriksinställningarna) har du kommit rätt! Så raderar du alla inställningar i ett svep.

Negativa tal till positiva och tvärtom i Excel och Sheets (Kalkylark)

Hur gör man egentligen för att snabbt fixa till ett negativt tal så att det blir positivt (eller vice versa) för en beräkning i Google Kalkylark eller Microsoft Excel? Här är mina två snabbaste sätt!

Fabriksåterställ och gör Secure Erase på en Synology NAS

Om du har en NAS från Synology du antingen önskar fabriksåterställa eller kanske vill sälja är det alltid rekommenderat att först återställa den och radera all data. Så gör du!

Test: Oral-B iO Series 10 – Det blir rent, men det är inte gratis!

Kan det någonsin vara värt att lägga runt 4000 kronor på en eltandborste? Efter att ha använt Oral-B:s senaste innovation iO Series 10 i två månader tänkte jag försöka svara på det.

Apple gillar att introducera nya saker. Från och med iOS 11 sparas därför iPhone-foton i formatet HEIC istället för JPEG. Du kan dock själv välja vilket bildformat du vill använda. Så gör du!

Från och med iOS 11 sparar nyare iPhones inte längre bilder i det klassiska JPEG/JPG-formatet. Istället används automatiskt det nyare bildformatet HEIC. HEIC erbjuder tillsammans med en del andra fördelar framförallt bättre komprimeringsmöjligheter än JPEG. Vilket gör att sparade bilder tar upp mindre plats på din telefon.

Ska man vara riktigt noga är HIEC dock inte något bildformat, utan en så kallad behållare (container) för olika typer av filer. Det faktiska filformatet i fråga kallas HEIF (High Efficiency Image Format) och är skapat med utgångspunkten att, så småningom, ersätta JPEG-formatet.

Än är vi dock inte riktigt där och det är långt ifrån alla programvaror som ens klarar av att visa HEIC-filer. Faktum är att inte ens Windows 10 kan öppna HEIC-filer utan hjälp av extra program. Sitter du framför en Apple-dator är det i nuläget endast macOS High Sierra som fixar att visa HEIC-filer utan extra hjälp.

HEIC konverteras automatiskt vid SMS och mejl

När du skickar en bild från din iPhone till någon via SMS, iMessage eller e-post konverterar telefonen automatiskt bilden till JPEG innan den skickas. Detta är dock inte fallet om du för över bilder från din iPhone till exempelvis en dator. Då bibehålls istället HEIC-formatet, vilket kort sagt kan ställa till det en del.

Apple har däremot bakat in en inställning i iOS vilken gör möjligt för HEIC-bilder att automatiskt konverteras även när de skickas till en dator. Du hittar denna inställning genom att navigera till Inställningar och välja Bilder. Längst ned finns sedan alternativet Överför till Mac eller PC. Välj Automatisk för att låta din telefon själv försöka känna av vilka bildformat som stöds av datorn de skickas till. Detta fungerar endast om bilder skickas via USB. Skickar du t.ex. bilderna trådlöst bibehålls HEIC-formatet och bilderna behöver då konverteras i efterhand (fortsätt läsa!).

Överför till PC eller Mac - iPhone - HEIC - JPEG

Spara foton som JPEG istället för HEIC på iPhone

Det går även att ställa in så iPhone automatiskt sparar bilder i det klassiska JPEG-formatet istället för HEIC. Dessvärre konverteras inte de bilder som redan är tagna och sparade i HEIC-formatet. Dessa bilder behöver istället konverteras efter att de förts över till en dator. Vi går igenom hur du gör detta i nästa steg. För att ändra inställningen för vilket format nya foton sparas i gör du följande.

1. Navigera till Inställningar och välj Kamera.

2. Peka på Format (1). Ändra inställningen Kameraavbildning från Högeffektiv till Mest kompatibel (2).

iPhone - Kamera - Format - Mest kompatibel - HEIC - JPEG

3. De bilder som tas från och med nu kommer sparas i JPEG-formatet istället för HEIC.

Konvertera HEIC-foton och bilder till JPEG

Att konvertera (göra om) bilder från HEIC till JPEG när de väl befinner sig på din dator är tack och lov ganska enkelt. Det finns en uppsjö smidiga och helt gratis program för ändamålet. Vi kommer här använda oss av programmet iMazing HEIC Converter. Programmet är helt gratis att använda och finns för både PC och Mac-datorer.

1. Börja med att öppna valfri webbläsare och knappa in imazing.com/heic/download. Klicka på Download for Mac om du använder en Apple-dator alternativt Download for PC om du använder Windows. Spara installationsfilen och installera programmet utan att ändra några alternativ under installationen. Starta därefter iMazing HEIC Converter.

2. När programmet startat behöver du lägga till de filer som ska konverteras. Detta görs enklast genom att helt enkelt markera bilderna och dra dem till iMazing HEIC Converters programfönster.

Konvertera - Gör om HEIC till JPEG - iPhone

3. Efter att bilderna lagts till i programmet finns möjlighet att göra diverse inställningar för kvalitet samt bestämma om bildernas metadata (datum när bilden är tagen etc.) ska följa med vid konverteringen. Vi rekommenderar att låta inställningarna vara såsom de är från början där Quality är inställd på 100 och Keep EXIF data är ikryssad. Klicka sedan på Convert.

iMazing HEIC Converter till JPEG - JPG

4. Innan konverteringen startar får du välja vart de konverterade bilderna ska sparas. Det är självfallet helt valfritt vart du vill spara dina konverterade bilder. Det går även att spara dem i samma mapp HEIC-bilderna för tillfället är placerade i. HEIC-originalen kommer inte tas bort under konverteringen, utan finns kvar när processen är slutförd. Själva konverteringen tar sedan endast någon sekund per bild att slutföra.

Konverterar HEIC till JPEG - iPhone - Apple

5. När alla bilder är konverterade klickar du på Show Files för att direkt öppna mappen i vilken du valde att spara din konverterade filer.

Gör om HEIC till JPEG - Hur

6. En kopia av respektive HEIC-bild har nu skapats i det vanliga JPEG-formatet som direkt kan öppnas av både samtliga versioner av Windows och MacOS.

HEIC - Konvertera - Göra om - till JPEG - iPhone - Apple - Klart

Läs HEIC- och HEIF-filer direkt i Windows

Microsoft har även lanserat ett tillägg till Windows 10 som gör att operativsystemet direkt känner igen och kan visa HEIC och HEIF-filer. Tillägget hämtas kostnadsfritt via denna länk. [Tack till Waneleha för tipset!]

Har du frågor eller funderingar kring guiden eller är det någon del som inte fungerar som den ska? Dela med dig av dina tankar i kommentarerna så ska vi försöka hjälpa till!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

46 kommentarer

  • Hej! Stort tack för feedbacken och jättekul att guiden kom till nytta :-)

   // Christoffer, enkelteknik.se

 1. Hej Christoffer!
  STORT TACK till din enkla, lättförståeliga och tydliga beskrivning där till och med jag som har tummen i hålfoten gällande datorer och hur de fungerar förstod precis hur jag skulle göra. Jag kom dock till punkt 5 där det istället för Conversion Successfull kommer upp en ruta där det står ”Conversion Failed Ett undantagsfel har inträffat i en extern komponent” Så vad gör jag nu?

  • Hej! Tack för den fina feedbacken, dock irriterande att det inte fungerar! Jag hittar tyvärr inte så mycket information kring vad som skulle kunna vara orsaken till strulet. Däremot skulle jag kunna tänka mig att programmet möjligen är känsligt för vart bilderna finns och vart de sparas till. Om du har möjlighet, testa att först kopiera bilderna till datorns vanliga hårddisk och kör konverteringen därifrån, istället för att konvertera dem när de fortfarande finns lagrade i telefonen.

   Åtminstone värt ett försök. Återkom gärna om det fortfarande inte fungerar så får jag forska vidare!

   // Christoffer, enkelteknik.se

 2. Hej. Jag hade mina bilder liggande i ett delat album på Google foto. Både jag och sonen hade lagt in bilder där, Båda har bilder från Iphone och vi man kunde se på bilderna i Windows foto-visare (knöligt program) Klickade på ladda ner alla till en mapp i datorn, men då blev de .heick istället. Gjorde som beskrivits i iMaziningHEICK och fick på .jpeg istället, men lagrade mellan varannan heick -fil. Trist. Det går ju inte att köra bildspel där varannan fil inte kan öppnas. Nu har jag raderat heick-filerna och fått endast jpeg-filer kvar. Varför finns dessa omvägar via heick? Vem gagnar detta? Detta var min första Iphone, har haft den i 2 år men nästa gång köper jag nog en Samsung igen.

  • Hej! Ledsen för ett långsamt svar. Din kommentar hade av någon anledning fastnat i skräppostfiltret.

   Du har helt rätt i att det blir dubbla filer när du konverterar dem enligt guiden. Detta för att originalfilen (HEIC-varianten) sparas samtidigt som en kopia görs i JPEG-formatet. Ett snabbt sätt att ta bort alla HEIC-bilder efter konverteringen är att högerklicka i mappen med bilderna och välja Sortera efter > Typ. Då sorteras bilderna efter just filändelsen istället för namnet. Vilket gör det smidigare att markera och ta bort HEIC-filerna.

   Varför HEIC över huvud taget finns är för att det klarar av att lagra bilder i bättre kvalitet men bättre komprimerade, de tar alltså mindre utrymme. Sen är formatet så pass nytt att stödet för det inte är så utbrett ännu. Det går som sagt även att ändra så att alla bilder som tas på telefonen automatiskt blir JPEG (som tidigare) (se under rubriken HEIC konverteras automtiskt vid SMS och mejl). Sen kan jag personligen tycka att inställningen skulle vara satt till JPEG från början och att man fick ändra till HEIC om man själv ville.

   // Christoffer, enkelteknik.se

 3. (Instämmer med föregående tack och beröm för klara och rediga förklaringar!)
  Min fråga handlar om att spara foton som JPEG (iPhone SE): Jag går Inställningar > Kamera… men där finns ingen rad Kameraavbildning för att välja Format? Är det kört?

  • Hej och tack! Det verkar som att ytterligare ett krav för att telefonen ska spara bilderna i HEIC (utöver minst iOS 11) är att telefonens processorchip är minst Apple A10. iPhone SE använder A9-processorn, vilket, så vitt jag förstår det, gör att bilderna automatiskt och endast sparas some JPEG redan :-) Rätta mig dock gärna om bilderna ändå blir HEIC, så får jag leta vidare efter mer information!

   // Christoffer, enkelteknik.se

 4. Hej. Tack för bra guide.
  Du som har koll..när jag nu formaterar om till jpg och sätter 100 så blir filstorleken 7865kB från HEIC som va 2604 kB. Avsevärd skillnad onekligen.
  Men samma fil som redan fanns konverterad till jpg, från exporteringen från iphonen antar jag, har en filstorlek på 4831kB.
  Sker inte direktkonverteringen på telefonen med max eller varför skiljer det så mycket?

  • Hej! Tack, och tack för en intressant fråga! HEIC är utvecklat med komprimering som en av de största fördelarna, av denna anledning blir bilderna så pass mycket större med den ändå ganska gamla JPEG-tekniken. Varför de båda JPEG-bilderna blir olika storlek gissar jag har att göra med att komprimeringen från som görs direkt på iPhone inte använder den maximala kvalitetsinställningen, utan närmare 80-90%. Vilket ger i stort sett liknande resultat, men med mindre filstorlek.

   // Christoffer, enkelteknik.se

 5. Hej
  Jag ändrade min inställning för bilder till automatiskt. När jag via USB kabel vill föra över HEIV bilder till pc blir de i alla fall HEIV fil. Jag har en iPhone 11.
  /mariann

  • Hej! Vad underligt. Det ska vara samma sak att överföra bilder via USB som via ett program (t.ex. såsom i texten). Kan det vara så att du uppdaterat mjukvaran i telefonen nyligen? Vid vissa uppdateringar verkar denna inställning (underligt nog) gå tillbaka till HEIC igen, även om man ändrat den tidigare.

 6. Hej Christoffer, vilken fantistisk bra guide. Det är första gången som jag kände mig mer uppdaterad än min datasupport. Denna gång fick jag berätta vad jag behövde :). JAg har nu lyckats att transformera mina bilder, men hur gör jag med filmerna som heter .mov. När jag laddar ner dessa på min Windows10-dator så hör jag ljudet, men kan fortfarande inte se dem. Mvh
  Camilla

  • Hej Camilla! Tack för den superfina feedbacken :-D Angående filmfilerna har detta förmodligen att göra med att Windows från början (troligen) saknar den rätta mjukvaran (så kallade codecs) för att spela upp filerna (om du använder exempelvis Windows Media Player för att spela upp dem).

   Jag skulle rekommendera att använda gratisprogrammet VLC som finns att hämta här. Det fixar de allra flesta filmfiler och är programmet jag själv använt i många år för att spela upp det mesta i Windows :-)

   // Christoffer, enkelteknik.se

 7. Hej, hur säkert är det att ladda upp bilderna såhär? Jag är alltid så rädd att någon annan ska få åtkomst till alla mina bilder.
  Tack för en bra beskrivning.

  /Emelie

  • Hej! Hänger inte riktigt med på hur du menar med ”ladda upp”. Om du menar att använda ett program för att konvertera bilderna skulle jag säga att just detta sätt är relativt säkert. Men visst, bilderna öppnas ju i programmet så i den värsta av scenarion finns det ju alltid en teoretisk chans att någon skulle kunna ta del av innehållet. Dock tror jag verkligen inte att så är fallet för iMazing HEIC Converter. Framförallt då programmet körs lokalt på en dator och inte som en online-tjänst eller liknande.

   Om du istället kom från artikeln från att överföra bilder trådlöst till en dator från iPhone får jag nog säga samma sak där. Det finns alltid en teoretisk chans att någon kan se det som skickas genom en app eller ett program, dock är det troligen en väldigt liten sannolikhet att så faktiskt är fallet.

   Men, vill man vara helt på den säkra sidan för överföringar är det förmodligen kabel som gäller. Dock öppnar det ju även upp en del andra frågor som om man bör vara ansluten till Internet eller ens använda Windows eller macOS att spara filerna i. I grund och botten handlar det nog mycket om vilka företag och programvaror man litar på eller inte :-)

   Ett lite rambligt svar kanske, men det är alltid en intressant frågeställning vad som är säkert och inte i den digitala världen :-) Tack för feedbacken också!

   // Christoffer, enkelteknik.se

 8. Tack för info. Det löste sig med inställningen i kameran. Har du nån aning om filer i tex pdf och word om de också kan sparas som heif och därmed inte laddas ner i annat program i detta faller ”Teams”.
  Tänkte att det kan vara liknande lösning att gå via inställning, format, filer men filer kommer inte upp i inställningar.
  Har du nån aning hur detta kan lösas?

  //Lena

  • Hej! Hm, nja, HEIC är ju endast ett filformat för bilddata. Har inte hört att varken PDF- eller Word-filer skulle få några andra format när de läses över från en iPhone.

   Så vitt jag kan läsa mig till stöds dock inte PDF eller Word-filer från början av Teams utan läses av andra program när de öppnas i Teams. T.ex. går det ju bra att använda Adobe Reader för att öppna PDF-filerna (om du använder en vanlig PC/Mac-dator).

   // Christoffer, enkelteknik.se

  • Hej! Jättekul att artikeln kommer till nytta! Stor tack för tipset med Windows-tillägget. Passade på att uppdatera artikeln och lägga till detta :-)

   // Christoffer, enkelteknik.se

  • Hej! Filmfiler från en iPhone som överförs till en dator (eller bara ligger kvar på telefonen) sparas som .mov-filer. Dessa kan inte läsas med t.ex. Windows Media Player (utan extra tillägg). Däremot fixar de flesta andra mediaspelare formatet utan större problem. Jag använder t.ex. VLC för att spela upp .mov-filer (och de flesta andra filmfiler med) :-)

   // Christoffer, enkelteknik.se

 9. Hittade den här tråden av en slump. Har efter 37 år med Windows köpt en iMac. Just nu satt jag och filosoferade över hur det kan komma sig att fotona i min kamerarulle på iPhone12 är jpg men när de synkas till iMacen så är de plötsligt HEIF. Tror inte att det spelar någon roll för mig, men lite märkligt

  • Hej! Det lät riktigt konstigt. Har försökt att söka lite mer information kring det men lyckas inte hitta något riktigt vettigt. På vilket sätt synkroniserar du bilderna till datorn, iCloud, AirDrop, USB eller något annat sätt?

   • iCloud Lägg inte en massa tid på det om det inte roar dig. Kanske är någon märklig BigSur-bug. Jag är ganska luttrad vid det här laget efter alla underliga buggar som varit med både iOS13 och nu 14. Tror att Apple har slappat till sig lite och släpper grejer innan de är färdiga. Synd, men bara att gilla läget.

    • Ja, visst finns det en del buggar här och där i Apples operativsystem. Det närmsta jag kan komma någon lösning är att _om_ man loggar in via iCloud.com och hämtar bilder därifrån går det tydligen att efter man klickat på ”Hämta” välja om man vill spara ner dem i antingen JPEG (mest kompatibelt) eller HEIF. Lite mer läsning finns här.

     Dock förklarar detta ju inte varför bilder som faktiskt är JPEG på iPhone helt plötsligt konverteras till HEIF/HEIC när de synkas med iCloud direkt på datorn :-/

 10. Eftersom du är insatt i iPhones bildformat tänkte jag fråga:
  I min iPhone X så blir bildernas filnamn oftast IMG och ett nummer. Tex: IMG_3095.JPG. Men ibland blir filnamnen typ: 63317885649__E27996FC-20DA-4D92-9F4B-71149CC53C3C.JPG. Jag har nu kommit på att de är de bilderna som fotas direkt från Meddelande-appen. Varför blir det så och står filnamnet för något?
  Sedan när jag importerar bilder från iPhone till min Synology NAS får jag ofta, men inte alltid, dubbletter och då heter de IMG_3095.JPG och IMG_3095.JPEG. Alltså en JPG och en JPEG. Har du någon förklaring på det?
  / Reidar

  • Hej! Intressanta frågor. Jag har inga direkta svar tyvärr, men efter att försökt läsa lite om ämnet verkar det som att bilder tagna med kameran på en iPhone (i princip) alltid får namn av typen IMG_0395.JPG. Bilder som kommer från andra källor, t.ex. iMessage, ges dock ett slumpmässigt, längre namn till filen för att undvika att den får samma namn som någon av fotona som redan finns på telefonen. Även skärmdumpar och liknande verkar kunna få annorlunda namn av denna anledning. Så gissningsvis har det något med detta att göra. Sedan hur filnamnet faktiskt är konstruerat och vad de olika siffrorna betyder har jag inte lyckats hitta något om är jag rädd. Det mesta som skrivs är att iPhones sätt att spara filer på är ologiskt :-) Åtminstone för en icke-dator.

   Angående dubbletterna lyckas jag inte riktigt hitta något konkret här heller. JPEG och JPG är ju i grund och botten exakt samma filformat där endast ändelsen skiljer filerna åt. Det enda jag kan komma på här är att telefonen av någon anledning sparar två kopior av samma bild med t.ex. olika färginställningar etc. Där en av bilderna är originalet, medan den andra har justeringar gjorda i kamera-appen för färg/exponering etc. Men som sagt, detta är mest bara gissningar är jag rädd.

   Ska se om jag kan hitta något mer på ämnet och återkommer!

 11. Tack för hjälpen!
  Det är frustrerande varje gång en uppdatering utan förvarning ställer till stora bekymmer.

  • Kul att texten kom till nytta! Håller helt med angående uppdateringarna. Och just denna verkar också vara något Apple gillar att återställa i vissa uppdateringar, vilket är smått irriterande då och då.

 12. Tack, för tydlig information. Det blev helt plötsligt HEIC, när jag laddade upp från iphonen till google drive, men inte när jag skickade bilderna med mejl. Men nu är det löst! :)

 13. Hej – bra artikel! Tydligt o klart, tack.
  Kan berätta att HEIC formatet inte går att ta in i redigeringsprogrammet Photoshop Elements. Troligen inte heller då i Premiere. Synd…

  //C

 14. … en sak till om konverteringen i NHCs program.

  Filen i HEIC var på 970 kB. Efter konvertering till .jpeg växte den till 2,8 MB – alltså tre gånger så stor. Inte så konstigt att Apple vill få oss att spara i ett tightare format. Vet du något om bildkvalitén? Jag lagrar ju mycket i just jpeg.

  MVH//C

  • Hej! Kul att du gillade artikeln! Nej, du verkar ha helt rätt i att Adobe-sviten inte stöder HEIC out-of-the-box. Dock verkar det som att det ska fungera om man installerar tillägget för HEIF från Microsoft.

   Angående formaten som sådana verkar den generella uppfattningen vara att HEIC är det överlägsna formatet sett till bildkvalitet (och i de flesta andra avseenden med). Däremot är ju som sagt kompabiliteten ett stort problem än så länge.

 15. Fantastisk bra information då jag gått bet på detta i månader!
  Har varit i kontakt med både Apples och Microsofts support utan att de kunnat hjälpa mig…
  Har nu konverterat några bilder för test från HEIC till Jpeg. MEN… datumet då de skapades ändrades till datumet då de konverterades? Kan man inte behålla det ursprungliga datumet då fotot togs?
  Snälla behöver ett snabbt svar!

  • Hej! Tack för den fina feedbacken! Du har helt rätt att datumet ändras när bilderna konverteras. Så vitt jag kan hitta information om går det inte att föra över informationen då (heic) originalbilden skapades till den nya (jpeg) bilden. Utan när den nya filen skapas får den automatiskt det datum den faktiskt skapas som sitt ursprungsdatum.

   Det är möjligt att det finns någon mjukvara eller konverterare som kan extrahera informationen om när fotot togs och sedan skapa nya filer med det datumet som ursprungsdatum. Men tyvärr lyckades jag inte hitta något sådant :-/

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Fabriksåterställ en Netgear Orbi-router

Om du vill göra dig av med en router eller satellit från Netgears Orbi-serie (eller bara vill återställa dem till fabriksinställningarna) har du kommit rätt! Så raderar du alla inställningar i ett svep.

Negativa tal till positiva och tvärtom i Excel och Sheets (Kalkylark)

Hur gör man egentligen för att snabbt fixa till ett negativt tal så att det blir positivt (eller vice versa) för en beräkning i Google Kalkylark eller Microsoft Excel? Här är mina två snabbaste sätt!

Fabriksåterställ och gör Secure Erase på en Synology NAS

Om du har en NAS från Synology du antingen önskar fabriksåterställa eller kanske vill sälja är det alltid rekommenderat att först återställa den och radera all data. Så gör du!

Test: Oral-B iO Series 10 – Det blir rent, men det är inte gratis!

Kan det någonsin vara värt att lägga runt 4000 kronor på en eltandborste? Efter att ha använt Oral-B:s senaste innovation iO Series 10 i två månader tänkte jag försöka svara på det.

Test: Samsung Galaxy Buds 2 Pro – AirPods för Samsung

Uppföljaren till Samsungs första Galaxy Buds Pro presenterar en hel del nyheter. Är det värda en investering och hur är det egentligen med passformen denna omgång?

Test: Xplora X6 Play – En av de bättre smartklockorna för barn

Namnet Xplora är ganska synonymt med just smartklockor för barn, där företagets just nu vassaste modell går under namnet X6 Play. Är den värd de extra pengarna gentemot något billigare XGO3?

Test: Xiaomi Mi Smart Band 7 Pro – En ganska trevlig aktivitetskompis

Att välja ett aktivitetsarmband i den lite lägre prisklassen är ju något av en djungel. Hur står sig den snäppet lyxigare varianten av Xiaomis Mi Smart Band 7 i mängden?

Test: Sony Bravia XR-55A95K – Det blir inte mycket bättre

Ibland får man möjlighet att testa prylar som ligger lite i utkanten av ens ekonomiska spann, som t.ex. Sonys flaggskepps-TV A95K. Så nu blir det till att tjäna mer pengar!

Hur startar man Xiaomi Smart Band 7 / 7 Pro?

Det låter ju som en ganska smal sak att starta ett aktivitetsarmband. Men när det kommer till Xiaomis senaste Smart Band-serie går det inte att få liv i armbanden utan rätt tillbehör.

Vad betyder det att Sonos Roam blinkar orange?

Har du också förundrat noterat att din Sonos Roam rätt som det är börjat blinka orange och blivit i övrigt till synes helt obrukbar? Så får du igång din högtalare igen!

Test: Xplora XGO3 – En rätt vettig smartklocka till barnen

Att alltid kunna hålla koll på samt komma i kontakt med sitt barn om det skulle behövas låter ju från perspektivet förälder inte som en helt dum idé. Kan Xplora XGO3 vara ett bra redskap för detta?

Markera ett meddelande som oläst på iPhone

Visste du att det går att markera ett meddelande eller SMS som oläst, även fast man varit inne och läst det? Precis på samma sätt som med e-post-meddelanden. Så gör du!
Send this to a friend