Sony följer Nintendos succé och utannonserar PlayStation Classic. En mini-PlayStation med 20 förinstallerade spel. Kan de upprepa Nintendos genidrag?

För nästan 25 år sedan lanserades den första PlayStation-konsolen, vilken var en av de första konsolerna som tog 3D-spel till var mans hem. Efter Nintendos succé med NES och SNES Classic Mini kommer det förmodligen inte som någon överraskning att fler företag känner sig sugna på att släppa minivarianter av sina gamla spelkonsoler.


Senast i ledet av dessa företag är Sony som i december detta år (2018) lanserar sitt eget tillskott till minispelsvärlden i form av en krymp version av den klassiska PlayStation (1). Konsolen har fått namnet Sony PlayStation Classic och är utseendemässigt nästintill identisk med sin storebror, med skillnaden att den är cirka 45 procent mindre. Scart– och RCA-kontakterna från originalet är också ersatta med en något mer modern HDMI-port samt en Micro-USB-kontakt för strömförsörjningen. Konsolen kommer vidare med två stycken handkontroller i klassisk PlayStation (1)-design.

PlayStation Classic - Tillbehör - Kontroller - HDMI
Förutom konsolen och HDMI- samt USB-strömkabel medföljer två stycken handkontroller. Något som får anses relativt positivt!

Några CD-skivor går dock inte att spela i konsolen utan precis som hos Nintendos motsvarigheter är det inbyggda spel som gäller. Hela listan över inkluderade spel har ännu inte nått allmänheten men Sony hintar med klassiker som Final Fantasy VII, Jumping Flash, Ridge Racer Type 4, Tekken 3 och Wild Arms.

PlayStation Classic är planerad att lanseras den 3 december till ett pris av 99.99 USD, vilket motsvarar någonstans i trakterna av 1.200 svenska kronor. Konsolen finns redan nu att förhandsbeställa hos flertalet svenska återförsäljare, t.ex. NetOnNet.

Relaterat innehåll

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here