Sony introducerar PlayStation Classic med 20 inbyggda spel

Sony följer Nintendos succé och utannonserar PlayStation Classic. En mini-PlayStation med 20 förinstallerade spel. Kan de upprepa Nintendos genidrag?

För nästan 25 år sedan lanserades den första PlayStation-konsolen, vilken var en av de första konsolerna som tog 3D-spel till var mans hem. Efter Nintendos succé med NES och SNES Classic Mini kommer det förmodligen inte som någon överraskning att fler företag känner sig sugna på att släppa minivarianter av sina gamla spelkonsoler.

Senast i ledet av dessa företag är Sony som i december detta år (2018) lanserar sitt eget tillskott till minispelsvärlden i form av en krymp version av den klassiska PlayStation (1). Konsolen har fått namnet Sony PlayStation Classic och är utseendemässigt nästintill identisk med sin storebror, med skillnaden att den är cirka 45 procent mindre. Scart– och RCA-kontakterna från originalet är också ersatta med en något mer modern HDMI-port samt en Micro-USB-kontakt för strömförsörjningen. Konsolen kommer vidare med två stycken handkontroller i klassisk PlayStation (1)-design.

PlayStation Classic - Tillbehör - Kontroller - HDMI
Förutom konsolen och HDMI- samt USB-strömkabel medföljer två stycken handkontroller. Något som får anses relativt positivt!

Några CD-skivor går dock inte att spela i konsolen utan precis som hos Nintendos motsvarigheter är det inbyggda spel som gäller. Hela listan över inkluderade spel har ännu inte nått allmänheten men Sony hintar med klassiker som Final Fantasy VII, Jumping Flash, Ridge Racer Type 4, Tekken 3 och Wild Arms.

PlayStation Classic är planerad att lanseras den 3 december till ett pris av 99.99 USD, vilket motsvarar någonstans i trakterna av 1.200 svenska kronor. Konsolen finns redan nu att förhandsbeställa hos flertalet svenska återförsäljare, t.ex. NetOnNet.

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i våra artiklar är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller vi ibland en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Summering

Ställ en fråga

Har du en teknisk fundering du går och grubblar på? Det låter ju onödigt.

Kommentera

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Recension: Hoa till Nintendo Switch – Ett mindre stressigt alternativ

Kort, vackert och med tydliga influenser från Studio Ghibli både bildligt och ljudligt. Men är det värt att betala 150 kr för fem timmars speltid?

Äntligen stöd för Bluetooth-hörlurar på Nintendo Switch

En av de största frågetecknen kring Nintendo Switch har äntligen fått en lösning. Men varför tog det så lång tid?

Sonos lanserar uppdaterad Beam med stöd för Dolby Atmos

Sonos snyggaste soundbar får i dagarna en uppgradering innehållandes både ny hårdvara, fler högtalare och bättre stöd för nya ljudformat.

Starta macOS Recovery i Mac-datorer med M1-chippet

Apples M1-chip fungerar ganska annorlunda jämfört med de tidigare Intel-baserade Mac-datorerna. Så pass olika att till och med proceduren för att ta sig in i macOS Recovery skiljer sig åt.

Radera bara en siffra i miniräknaren på iPhone

Visst är det irriterande när man efter en lång uträkning knappar in en siffra fel i Kalkylatorn på iPhone och behöver börja om från början? Åtminstone var det irriterande innan du läste det här.

Det senaste

Tester

Fråga »

Mer läsning

Sväng förbi på Instagram

Send this to a friend