Sonos lanserar ultraportabla högtalaren Roam den 20 april

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Varför har Instagram helt plötsligt svart bakgrund?

Insåg du precis att Instagram av någon anledning är bra mycket mörkare än vad det brukar vara? Här är anledningen och hur du ändrar tillbaka till det ljusare läget.

Spotify stannar i slutet av nästan varje låt

Här är min lösning på problemet med att Spotify då och då inte vill hoppa vidare till nästa låt, utan istället bara stoppar uppspelningen. Även om det ser ut som att den är igång.

Det var nog mest en fråga om när, snarare än om, Sonos skulle lansera en riktigt portabel högtalare. Nu vet vi att svaret på den frågan är den 20:e april 2021.

Det har länge (riktigt länge till och med) spekulerats fram och tillbaka kring när Sonos skulle hoppa på tåget med mindre, portabla högtalare. Ett område som översvämmats av både bra och riktigt dåliga högtalare under åren. Sonos nosade ju som bekant på formatet för några år sedan med sin Move. Trots Bluetooth och batteridrift var och är Move däremot ganska långt ifrån en högtalare man tar med sig överallt. Framförallt på grund av storleken och tyngden.

Men nu har Sonos alltså bekräftat att de den 20 april släpper sin Roam, som högtalaren kallas. Grundtanken är enkelhet där allt från att komma igång till att flytta högtalaren mellan hemmets Wi-Fi-uppkoppling och telefonens Bluetooth ska fungera sömnlöst och utan störningsmoment.

Till detta adderar Sonos vattentäthet i form av IP67-klassning, 10 timmars batteritid och uppladdning via antingen USB-C eller via valfri Qi-laddare. En Sonos-producerad Qi-laddare specifikt avsedd för Roam finns att köpa som extra tillbehör.

Sonos Qi-laddare - Roam
Sonos lanserar i samband med Roam en egen Qi-laddare avsedd för högtalaren. Denna följer dock inte med vid köp av högtalaren, utan blir en extra investering.

Portsett från portabiliteten är det, föga förvånande, ljudet som står som största fokus hos Roam. Enligt Sonos själva verkar det ljudmässigt inte finnas många högtalare med liknande dimensioner som slår Roam på fingrarna. Något som ska bli väldigt spännande att sätta på prov framöver.

Fysiskt påminner Roam om en hoppressad One där vikten är specificerad till ganska bärbarsvänliga 0,43 kg tillsammans med ett yttermått på 168 x 62 x 60 mm. En kul detalj jämfört med Move är att också Roam blivit begåvad med Sonos automatiska TruePlay-teknik. Något som gör att högtalaren själv känner av området runtomkring sig och anpassar ljudet därefter för att låta så bra som möjligt. Givetvis är Roam också kompatibel med Sonos övriga högtalare och ekosortiment med allt vad det innebär.

En helt ny funktion som introduceras med Roam kallas för Swap. Denna syftar till att via en knapptryckning på högtalaren direkt skicka ljudet vidare till närmsta andra Sonos-högtalare.

Sonos Roam - Vattentät - Wi-Fi - Bluetooth
IP67-klassningen gör att Roam fixar att bada i 1 meter djupt vatten i 30 minuter. Kanske inget man ska utsätta den för dagligen. Men en trevlig detalj om olyckan trots allt skulle vara framme.

Sonos Roam släpps som sagt den 20:e april i år i en vit och en svart variant och med ett pris på 1999 kr. Ett test av högtalaren hittar du självfallet här så snart recensionsexemplaret trillat in. Testet av högtalaren hittar du här.

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Varför har Instagram helt plötsligt svart bakgrund?

Insåg du precis att Instagram av någon anledning är bra mycket mörkare än vad det brukar vara? Här är anledningen och hur du ändrar tillbaka till det ljusare läget.

Börja en WordPress-lista med ett annat nummer än ett

Numrerade listor har alltid skapat lite extra huvudbry hos mig. Så tar du kontroll över vilket nummer som visas var när det kommer till listor i populära WordPress!

Spotify stannar i slutet av nästan varje låt

Här är min lösning på problemet med att Spotify då och då inte vill hoppa vidare till nästa låt, utan istället bara stoppar uppspelningen. Även om det ser ut som att den är igång.

Test: Moccamaster Automatic – Fortfarande bäst?

När det kommer till kaffebryggare står Technivorms Moccamaster-serie ut som en av de verkliga långkörarna. Är det fortfarande en sådan man "ska" ha år 2022?

Google-ingenjör menar att AI:n LaMDA utvecklat medvetande

Att stänga av medarbetare för att de går utanför sina arbetsramar är inte helt ovanligt. Men när ramarna involverar påståenden om att Googles AI kan ha skapat sig ett eget medvetande blir det lite extra spännande.

Test: MiniFinder Pico 4G – Spårar det mesta

Hur precis och smidig är egentligen en dedikerad GPS-tracker år 2022? Det tänkte jag ta reda på i detta test av Pico 4G från Växjö-baserade MiniFinder.

Så visar du ett rutnät i kameran på iPhone

Ser fotona du tar med din iPhone ut som att du är på väg att ramla samtidigt som du knäpper dem? Så rätar du upp tillvaron genom att visa ett rutnät på skärmen i kamera-appen!
Send this to a friend