Så surfar du privat på iPhone & iPad

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Varför har Instagram helt plötsligt svart bakgrund?

Insåg du precis att Instagram av någon anledning är bra mycket mörkare än vad det brukar vara? Här är anledningen och hur du ändrar tillbaka till det ljusare läget.

Spotify stannar i slutet av nästan varje låt

Här är min lösning på problemet med att Spotify då och då inte vill hoppa vidare till nästa låt, utan istället bara stoppar uppspelningen. Även om det ser ut som att den är igång.

Visste du att du kan surfa privat på din iPhone och iPad utan att varken webbhistorik eller sökningar sparas? Ingen annan som använder din telefon eller surfplatta kommer alltså se vad du haft för dig på nätet. Så här gör du!

Att surfa hemligt utan att någon av din webbhistorik sparas kan göras i de flesta webbläsar-appar till iPhone och iPad. Vi kommer här gå igenom hur du surfar utan att lämna spår både i den inbyggda webbläsaren Safari samt i den allt mer populära Chrome.

Surfa privat i Safari

1. Öppna Safari och tryck på symbolen med de två fyrkanterna längst ned till höger. Tryck därefter på Privat.

iPhone - Surfa privat 1

2. Du befinner dig nu i Privat surfningsläge. Tryck på + för att öppna en ny, hemlig flik. Surfa sedan precis som vanligt. Att du surfar privat syns genom att Safari har en mörkare färg än den vanliga gråvita. Ingenting du besöker kommer att sparas i telefonen eller surfplattan.

iPhone - Surfa privat 2

Stäng av privat läge i Safari

1. När du inte vill surfa privat längre trycker du åter på symbolen med de två fyrkanterna längst ned till höger. Stäng därefter de flikar du öppnat antingen med krysset uppe till vänster, eller genom att dra dem åt vänster ut ur bild. Om du inte stänger flikarna kommer de fortfarande finnas kvar under Privat nästa gång läget startas.

iPhone - Surfa privat 3

2. Tryck därefter åter på Privat längst ned till vänster för att stänga av det privata läget.

iPhone - Surfa privat 4

Surfa privat i Chrome

1. Börja med att starta Chrome. Peka sedan på inställningsikonen (de tre prickarna) högst upp till höger. Här väljer du Ny inkognitoflik*.

iPhone Chrome Surfa Privat 1

2. Surfa nu precis som vanligt genom att ange den webbsida du vill besöka i adressfältet högst upp. Att du surfar privat syns genom att Chrome har en mörkare färg än den vanliga vita. Ingenting du besöker kommer att sparas i telefonen eller surfplattan.

iPhone Chrome Surfa Privat 2

Stäng av privat/inkognito-läge i Chrome

1. Klicka på symbolen med ett nummer bredvid adressfältet för att få upp alla dina flikar. Stäng sedan alla inkognitoflikar (de med mörkgrå ram) genom att trycka på krysset i flikens högra hörn. Tänk på att webbhistoriken inte raderas förrän samtliga inkognitoflikar är stängda.

2. Återvänd till vanliga Chrome genom att klicka på en vanlig flik (med ljusgrå ram), alternativt plus-tecknet längst upp till vänster i webbläsaren.

iPhone Chrome Surfa Privat 4

Känner du någon som absolut behöver läsa igenom den här guiden? Tagga personen och dela guiden med knapparna här nedanför!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Varför har Instagram helt plötsligt svart bakgrund?

Insåg du precis att Instagram av någon anledning är bra mycket mörkare än vad det brukar vara? Här är anledningen och hur du ändrar tillbaka till det ljusare läget.

Börja en WordPress-lista med ett annat nummer än ett

Numrerade listor har alltid skapat lite extra huvudbry hos mig. Så tar du kontroll över vilket nummer som visas var när det kommer till listor i populära WordPress!

Spotify stannar i slutet av nästan varje låt

Här är min lösning på problemet med att Spotify då och då inte vill hoppa vidare till nästa låt, utan istället bara stoppar uppspelningen. Även om det ser ut som att den är igång.

Test: Moccamaster Automatic – Fortfarande bäst?

När det kommer till kaffebryggare står Technivorms Moccamaster-serie ut som en av de verkliga långkörarna. Är det fortfarande en sådan man "ska" ha år 2022?

Google-ingenjör menar att AI:n LaMDA utvecklat medvetande

Att stänga av medarbetare för att de går utanför sina arbetsramar är inte helt ovanligt. Men när ramarna involverar påståenden om att Googles AI kan ha skapat sig ett eget medvetande blir det lite extra spännande.

Test: MiniFinder Pico 4G – Spårar det mesta

Hur precis och smidig är egentligen en dedikerad GPS-tracker år 2022? Det tänkte jag ta reda på i detta test av Pico 4G från Växjö-baserade MiniFinder.

Så visar du ett rutnät i kameran på iPhone

Ser fotona du tar med din iPhone ut som att du är på väg att ramla samtidigt som du knäpper dem? Så rätar du upp tillvaron genom att visa ett rutnät på skärmen i kamera-appen!
Send this to a friend