Så fixar du en Android-telefon som inte laddar

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.
Uppdaterad: 2019-02-27 | Först publicerad: 2016-11-15

Tar din Android-telefon inte laddning eller laddar den bara då och då? Här går vi igenom de vanligaste orsakerna (och lösningarna) för problem med laddning!

Att en mobiltelefon inte laddar eller uppför sig konstigt när det kommer till laddning är tyvärr inget ovanligt. Tack och lov finns det oftast en relativt enkel lösning på laddningsrelaterade problem. Nedanstående tips gäller för samtliga Android-telefoner, så det spelar ingen roll om telefonen är producerad av Samsung, Sony, Motorola, LG, Huawei, Google eller någon annan tillverkare.

Har du däremot en iPhone har vi en separat artikel för just denna telefon(serie). Den guiden hittar du här: iPhone och iPad laddar inte – Så löser du det!

1. Starta om telefonen

Det må låta som en löjlig lösning. Men i och med att telefoner är uppbyggda ungefär på samma sätt som datorer lider de även av ungefär samma problem. Processer kan låsa sig och funktioner kan sluta fungera. Tack och lov kan många problem lösas på samma sätt som en mängd datorproblem löses – genom att helt enkelt starta om enheten. Håll strömknappen intryckt tills du får upp alternativet att antingen stänga av eller starta om telefonen.

Android-telefon laddar inte - Stäng av telefonen - Starta om
Börja alltid med att stänga av och starta om telefonen när något strular.

2. Kolla om laddaren är hel och fungerar

En av de allra vanligaste anledningarna till att en telefon inte tar emot laddning är att något strular antingen med USB-kabeln eller nätadaptern (den lilla pluggen du sätter i väggen). Börja här givetvis med att kontrollera att alla kablar faktiskt är inpluggade ordentligt.

Nästa steg är helt enkelt att testa med en annan laddare av samma typ. Har du inte en laddare hemma finns det i regel möjlighet att gå till valfri teknikaffär och be att få testa en laddare innan du köper den, för att se om det faktiskt är laddaren som är problemet. Oftast är det själva kabeln som slutar fungera först. Nätadaptrarna utsätts sällan för lika mycket påfrestningar.

Android-telefon laddar inte - Sladd - Laddare trasig
Om din laddkabel ser ut så här är det möjligt att den inte riktigt fungerar som den ska. Trots att utsidan är hel kan den gått sönder under plasthöljet.

2.1 Testa även med en originalladdare

Om du inte använder en originalladdare och problem med laddningen av din telefon uppkommit efter en uppdatering av telefonens operativsystem (Android) kan det faktiskt bero på att uppdateringen gjort det svårare att använda icke-originalladdare.

Detta görs både av säkerhetsskäl av tillverkarna för att förebygga att dåliga kablar används. Något som i värsta fall kan orsaka skador på telefonen. Samtidigt finns (förmodligen) också ett ekonomiskt tänk bakom att blockera tredjepartskablar från att användas. Innan du helt utesluter att laddaren är problemet är vår rekommendation därför att du (om du har möjlighet) testar med en originalladdare. Med en originalladdare menar vi en laddare producerad av samma företag som tillverkat din telefon (Sony, Samsung, LG, Huawei etc.).

3. Rengör laddningskontakten

Eftersom telefoner spenderar en hel del tid i byxfickor och väskor samlar de även på sig en riklig mängd damm och annan smuts. Dammet smyger gärna in och lägger sig i laddning- och hörlursuttagen. Vilket med tiden kan resultera i att laddningskablar och andra tillbehör inte går att plugga in helt i telefonen (eftersom det finns ett lager damm i botten av kontakten). Damm och annan smuts kan också lägga sig på själva kontaktytorna inuti laddningsuttaget och där förhindra att laddningssladden får ordentlig kontakt med metallytorna i uttaget.

Android-telefon laddar inte - Sony - Damm i ladduttaget - Göra rent
Det är inte ovanligt att laddningsuttag och kontakter samlar på sig en hel del damm.

För att göra rent laddningsuttaget rekommenderar vi att använda ett spetsigt, litet föremål som ändå inte är för vasst (t.ex. en tandpetare). Skrapa sedan försiktigt i botten och längs insidorna av laddningsuttaget på telefonen för att få bort eventuellt damm som tryckts ihop inuti uttaget. Blås då och då i uttaget för att damm som du lyckas få loss ska avlägsnas från kontakten. Har du tillgång till tryckluft på burk kan du med fördel använda detta. Tänk dock på att inte hålla burkens utblås för nära laddningsuttaget då det kan skapa kondens på kontakten. Något som i värsta fall man skada telefonen.

4. Gör en återställning av telefonen

Om du fortfarande inte får laddningen att komma igång kan du testa att göra en så kallad fabriksåterställning av din telefon. När du gör en fabriksåterställning raderas allt innehåll på telefonen varpå den återställs till de inställningar den hade när du först packade upp den. Se därför till att ta en backup på telefonen och spara alla viktiga bilder, filmer och andra filer innan du fortsätter.

Om felet med att telefonen inte tar laddning på något sätt ligger i telefonens mjukvara finns en möjlighet att det repareras när telefonen återställs till sina ursprungliga mjukvaruinställningar. Notera att det exakta tillvägagångssättet för att hitta inställningen för återställning kan skilja sig lite beroende av telefonmodell. Sökvägarna är dock ungefär desamma för samtliga Android-telefoner.

1. För att starta en fabriksåterställning börjar du med att peka på Inställningar (1). Välj sedan Säkerhetskopiering och återställning (2).

Android-telefon laddar inte - Inställningar - Återställning

2. Längst ned finns alternativet Återställ standardinställningar (1). Peka på detta och välj Återställ telefonen (2). Notera varningen som berättar att all data från telefonens interna lagringsutrymme kommer att raderas.

Android-telefon tar inte laddning - Återställ standardinst

3. Själva återställningen tar olika lång tid på olika Android-telefoner. Räkna med kring 5-10 minuter innan allt är återställt. Vissa modeller tar ännu lite längre tid på sig.

4. Så snart återställningen är slutförd och telefonen startat upp är det bara att göra ett nytt försök med att plugga in en laddare du vet fungerar för att se om något händer.

5. Testa med ett nytt batteri (om batteriet går att byta ut)

Problem med laddning behöver givetvis inte bero på varken laddaren eller telefonens mjukvara. Felet kan ibland ligga direkt i själva batteriet. Många av dagens nyare telefoner går dessvärre inte att öppna på ett enkelt sätt för att byta ut batteriet. Har du däremot en telefon där möjligheten finns att byta ut batteriet utan att skruva isär halva telefonen (och oftast bryta garantin i och med detta) är det definitivt något att testa innan du kastar in handduken.

Precis som med med laddaren är det inte omöjligt att du kan få möjlighet att i butik testa ett batteri innan du köper det, för att se om det faktiskt är batteriet som är problemet eller inte.

Android-telefon laddar inte - Ta ut batteriet - Prova nytt batteri
Om din telefon har ett löstagbart batteri kan det vara värt att testa med ett nytt för att se om det är batteriet som är boven i laddningsdramat.

6. Lämna in telefonen för reparation

Om inget av ovanstående steg lyckas avhjälpa problemen med att din telefon inte tar laddning kan det vara ett mer svårlöst bekymmer som uppstått. Vår rekommendation härifrån är att du först och främst vänder dig till den affär där du köpte telefonen. Beroende på om telefonen befinner sig inom garantitiden eller inte är det mycket möjligt att felet också går under just garantin.

I detta fall behöver telefonen förmodligen skickas iväg för undersökning och eventuell reparation. Var här noga med att fråga vilka eventuella kostnader som kan uppkomma om det visar sig att felet inte är ett garantifel (t.ex. om det kommit in vatten i laddningsuttaget etc.). Många gånger får du som kund i dessa fall betala returfrakt och en undersökningsavgift för att få tillbaka telefonen från verkstaden, oavsett om du vill ha felet reparerat mot en kostnad eller inte.

Befinner sig telefonen utanför garantitiden finns det istället många lokala och rikstäckande företag som reparerar mobiltelefoner. Är det ett enklare fel, såsom att laddningskontakten kanske släppt på insidan av telefonen och bara behöver lödas fast igen, är troligen en reparation inte överdrivet dyr. När det gäller val av affär/företag för felsökning av din telefon är vår rekommendation faktiskt att höra sig för med vänner och bekanta kring vilka företag i närheten de använt och haft en positiv upplevelse av. Självklart är det även bra att söka information om  närliggande företag via Google för att se om de fått några recensioner eller liknande. Detta för att verifiera att företaget du funderar på att lämna telefonen till är välrenommerat och utför bra arbeten.

Har du andra tips eller tricks för att få en Android-telefon att ta laddning? Dela gärna mig dig i kommentarerna! Detsamma gäller såklart också om du har några frågor eller funderingar kring artikeln.

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

51 kommentarer

  • Hej! Om du inte redan testat det, prova med en annan laddare och se om det gör någon skillnad. En del laddare kan (tydligen) ha problem med att ge tillräckligt med ström för att ladda vissa telefoner när de är påslagna.

   Det kan också vara så att själva laddningskontakten i telefonen blivit skadad, vilket gör att USB-kopplingen och laddning inte fungerar korrekt när telefonen är på. En del verkar löst problemet temporärt genom att först stänga av telefonen och därefter koppla in den i laddaren. När telefonen sedan börjat ladda startar de den medan laddaren fortfarande sitter i och då verkar den (ibland) kunna fortsätta ladda.

   Om inget fungerar skulle jag rekommendera att göra en fabriksåterställning av telefonen (tänk på att allt raderas om du gör detta). Om inte heller det fungerar och du testat med en ny laddare kan det kanske vara så illa att det blivit något fel med telefonen. Har du garanti kvar skulle jag då rekommendera att gå tillbaka med den till där den är köpt och höra vad de kan göra. Hoppas det ordnar sig!

   // Christoffer, enkelteknik.se

  • Hej! På vilket sätt kan du inte komma in på telefonen? Är den helt ”död” och vägrar starta eller är det något annat problem som spökar (skärmlås eller annat)?

   // Christoffer, enkelteknik.se

 1. Min samsung S6 har slut på batteri och tar inte laddning. Har provat flera olika sladdar, både original och andra. Tips?

  • Hej! Det låter dessvärre som att laddningsuttaget eller någon av funktionerna kopplad till laddningen är trasiga. En sak du kan göra är att försöka ladda upp batteriet med en universal batteriladdare för bl.a. mobilbatterier (t.ex denna). Det är ju givetvis extremt osmidigt att ta ut batteriet ur telefonen varje gång det behöver laddas. Men med fullt batteri kan du åtminstone kanske göra en återställning av telefonen för att se om det är någon mjukvaruinställning som gör att batteriet inte kan ta laddning.

   Kvarstår problemet efter en återställning, men batteriet ändå går att ladda via en extern laddare, är det förmodligen reparation av laddningsuttaget som är den enda utvägen. Testa givetvis också med ett helt nytt batteri för att se om telefonen startar ordentligt. Många elektronikaffärer brukar låta dig testa telefonen med ett batteri innan du köper det. Har du tur där kan du säkerligen också få testa om telefonen laddar med det nya batteriet!

   // Christoffer, enkelteknik.se

   • En trådlös laddare funkar ju också på S6:an så kan väl vara ett alternativ att testa med först om man vet någon som har.
    Min har samma problem men funkar med trådlösa så nu har jag bokat tid för att byta uttaget då jag vet att batteriet är ok i alla fall.

    //Robert

    • Hej! Grymt bra tips! Förhoppningsvis kan det hjälpa flera med samma problem :-)

     // Christoffer, enkelteknik.se

 2. Hej. Min samsung A3 laddar inte längre med vanlig laddare , men med USB till dator går det bra. Förslag?

  • Hej! Är det med USB-sladden från den vanliga laddaren som det går att ladda via datorn? I sådant fall är det förmodligen USB-nätadaptern som strular. I annat fall skulle jag rekommendera att testa med en annan laddare helt enkelt. Det låter ju inte som det är hos telefonen felet ligger om det fungerar att ladda med USB vida datorn.

   // Christoffer, enkelteknik.se

 3. Min Samsung a3 (2016) la jag på laddNina igår kväll och den laddade men när jag nu vaknade så va den stendöd o tar heller inte laddning. Varför?

  • Hej! Svårt att gissa sig till exakt vad som kan vara fel :-/ Testa först (om du inte redan gjort det) med en ny laddare. Gissar att det inte är helt omöjligt att en felaktig laddare faktiskt kan göra så telefonens batteri dras ur istället för att laddas upp. I annat fall kan du försöka genomföra en så kallad hard reset (guide). Detta nollställer alla inställningar på telefonen och raderar dessvärre även allt innehåll. Men som en sista utväg kanske det kan vara värt att testa. Det kan även vara värt att be en reparatör kolla på telefonen för att se om batteriet helt enkelt kanske behöver bytas ut.

   // Christoffer, enkelteknik.se

 4. Hej!
  Min mobil (samsung 5) råkade trilla i golvet när den laddade den och batteriet trillade ut. Nu vägrar den starta eller ladda, vad kan va fel? Går det att fixa? Tacksam för hjälp <3

  • Hej! Jättesvårt att gissa sig till tyvärr. Durrar den till när du sätter i laddkabeln? I sådant fall kan det vara skärmen som fått sig en smäll och lagt av. Det kan ju också vara så att någon intern kontakt lossnat eller släppt, vilket gör att telefonen helt enkelt inte kan starta.

   Jag skulle höra med någon reparatör om de kan ta en titt på telefonen. Dubbelkolla bara vad de faktiskt ska ha betalt för en felsökning så det inte blir onödigt dyrt. Det kan som sagt vara ett lättfixat fel om du har lite tur!

   // Christoffer, enkelteknik.se

  • Min mkt gamla Samsung gjorde samma (trillade i golvet och tappade batteriet) och vägrade sen ladda hela dan.
   När jag senare tog ut batteriet och satte i det igen så funkar det att ladda!

   • Tack för tipset Nilla! Det kan säkerligen hjälpa någon som råkar ut för samma sak :-)

    // Christoffer, enkelteknik.se

 5. min iPhone 7 vill inte laddas med original laddare procentenheterna går neråt istället. men med brorsans laddare så funkar det. och min original laddare funkar (testade på andra mobiltelefoner). varför är det så?

  • Hej, skumt problem minst sagt! Som jag förstår det verkar åtminstone problemet endast uppstå med just din telefon (och i detta fallet med en viss laddare). I bästa fallet är det ju något galet med laddaren, även om det är lite konstigt att det bara är på just din telefon den strular.

   I värsta fall är det något galet med batteriet eller någon relaterad del i telefonen som gör att den inte laddas korrekt. Jag skulle börja att använda en annan laddare under en tid och se om det fungerar som det ska då. Börjar problemet uppträda även då skulle jag nog rekommendera att ta med telefonen till en reparatör och höra om de kan felsöka den.

   // Christoffer, enkelteknik.se

 6. Hej! Min Sony Xperia (z5 compact) har plötsligt bestämt sig för att inte vilja ladda. Igår på förmiddagen var det inga problem, men sen på kvällen funkade det inte alls. Telefonen reagerar och lampan lyser röd i ca 30 sekunder, sen slocknar lampan och jag ser att det inte funkar längre. Jag testade att ladda via datorn, men där fick jag bara svaret att den inte kände igen usb:t (det har fungerat förut). Tyvärr så har jag bara en laddare. Har du hört om detta förut? Först trodde jag att det var laddaren, men idag har jag mer gått till att tro att det är mobilen.

  • Hej! Jag har nog inte specifikt stött på problemet. Men om du inte testat det än så prova definitivt att stänga av mobilen och starta den igen. Laddningsprocessen involverar inte bara hårdvara, utan även mjukvara. Vilket krasst gör att om det bakomliggande programmet (eller förmodligen processen) som sköter laddningen kraschar eller sluta fungera av någon anledning kommer telefonen inte ladda som den ska. En omstart löser, precis som när en dator strular, många av dessa problem :-)

   Har du däremot redan testat att starta om telefonen kan det ju som du säger vara antingen laddaren eller telefonen som strular. Jag skulle dock absolut testa med en ny laddare först! Fungerar inte det kan en återställning av telefonen till fabriksinställningarna vara en lösning (Steg 4). Fungerar inte det heller är det nog dessvärre bäst att höra med en reparatör om de kan ta en titt på telefonen för att se vad som faktiskt är fel. Hoppas det ordnar sig!

   // Christoffer, enkelteknik.se

   • Hej! Jo jag testade rätt omgående med att både starta om och senare att även stänga av och sen sätta på den igen, men inget av dem fungerade.
    Det är ju i alla fall glapp någonstans…, det känns uppenbart. :)

    Ja, jag har tänkt ta med mobilen och laddaren till Kjell & co för att se om de kan komma med någon input. Kanske har de någon laddare där jag kan prova. Jag hittade även mobilreparatörer här i stan där jag bor, och de har något som kallas för ”byte av laddkontakt” och det låter ju annars som om det skulle kunna vara något. I värsta fall blir det systemåterställning, men mobilen har laddat ur helt så jag vet inte hur jag skulle fixa det. Men det är eventuellt en senare fråga.

    I alla fall, tack för ditt svar. :)

    • Hej igen! Ja, men hör med Kjell, Teknikmagasinet eller något sådant till att börja med. De har garanterat någon laddare du kan få testa innan du köper :-) Hoppas det löser sig, och att lösningen inte kostar för mycket pengar heller!

     // Christoffer, enkelteknik.se

     • Hej igen!
      Jag kan nu meddela att min kära mobil ligger och laddar! :D
      Jag fick hjälp på Kjell & Co och hen testade först med en ny laddare, men det funkade inte. Då kollade hen närmare i laddningsdelen av telefonen och fick faktiskt ut llite ludd (något jag själv försökt hemma men utan resultat). Då funkade den, med den nya laddaren! Den funkar däremot inte med min gamla, men det kan möjligen bero på att den också är dammig. Hursom, så köpte jag den nya laddaren och nu ligger mobilen där på mitt bord. Jag vågar knappt röra den. Hahaha! Så lättad!
      Men ja, får du en fråga igen som liknar min så kan du tipsa människan om detta. :)

     • Hej! Nej, men vad härligt :-D Då var inte Steg 3 i guiden så långt ifrån att hjälpa i alla fall då! Fint att du fick hjälp och stort tack att du delade med dig av lösningen!

      // Christoffer, enkelteknik.se

 7. Hej!
  Jag har en Samsung galaxy s6. När jag laddar den så kommer den aldrig över 76% batteri hur länge den än laddar. Jag har testat andra laddare men det verkar inte ge nåt. Den har också börjat stänga av sig själv vid ca 20-25% genom att plötsligt bara bli svart. När man sen försöker starta den så har den 0%. Jag har den på laddning just nu men batteriet bara sjunker. Det känns också som att batteriet inte håller lika länge som det brukar. Mobilen är inte svullen.
  Kan det vara så lätt som att byta batteri? Eller är det dags att skrota?

  • Hej! Det låter som att det är batteriet som håller på att ge sig. Eller åtminstone har blivit sämre. Dock kan det också ha andra orsaker att telefonen beter sig som den gör. Så vitt jag kan googla mig till är det tyvärr inte helt enkelt att själv byta batteriet på en S6:a och ett batteribyte hos verkstad verkar landa på kring 600-800 kronor.

   Så ja, det är väl definitivt en chansning att byta batteriet. Är det däremot just batteriet som faktiskt är boven kan du säkert få ut några år till av telefonen. Frågan är väl om det är värt pengarna att chansa – kontra att investera dem i en ny mobil istället. Du kan säkerligen också få lite pengar för mobilen om du väljer att sälja den (på t.ex. Tradera, Blocket etc.) – trots att batteriet är halvkonstigt :-)

   // Christoffer, enkelteknik.se

 8. Min sony xperea X2 ladar inte genom att kopla in ladaren till min dator har jag fått reda på att problemet är att den börgar lada 3-4 sek efteråt koplar den ur ca en minut senare koplar den inn igen och så fortätter det

  • Hej! Min gissning är att det antingen är ett glapp i laddsladden alternativt i själva kontakten i telefonen. Jag skulle börja med att testa en ny laddare och se om det löser problemet. Risken finns ju även att damm och smuts i ladduttaget kan orsaka problem såsom dessa, så testa även att göra rent ladduttaget ordentligt för att utesluta att det inte är felet!

   // Christoffer, enkelteknik.se

 9. En dum fråga? ladduttaget i själva telefonen på en sony xperia j3, kan man köp en sån? eller måste den in på lagning när den inte laddar och i uttaget gått sönder lite?

  • Hej! Du kan absolut köpa en ny laddport (förmodligen dock via t.ex. ebay). Problemet är däremot, som du är inne på, att byta den nya mot den gamla. För detta krävs det att du öppnar telefonen och löder bort den gamla laddporten och löder fast den nya. Ett inte alltid särskilt lätt jobb.

   Det kan ju dock vara så att det går att laga din nuvarande laddport så pass att den fungerar som den ska. Jag skulle rekommendera att be en reparatör kolla på telefonen och se vad som går att göra. Om den går att laga kan jag inte tänka mig att det kostar extremt mycket. Behöver laddporten däremot helt bytas ut är nog kostnaden dessvärre lite högre.

   // Christoffer, enkelteknik.se

 10. Min några år gamla surfplatta Sony Xperia lyser grönt istället för rött när den är på laddning, och startar inte. Men först rött någon sekund, sen grönt, sen rött. Och sen varaktigt grönt. Den gick inte att ladda även när den var påslagen, innan batteriet gick till noll och den stängde av sig. Vad kan det gröna betyda?

  • Hej! Underligt! Du verkar dock inte vara ensam om problemet (eller åtminstone liknande problem). En lösning verkar vara att testa att göra en tvingad omstart, vilket görs genom att hålla Volym-upp-knappen (+) och strömknappen intryckta samtidigt tills plattan eventuellt startar om och upp av sig själv (5-10 sekunder).

   En annan lösning verkar (för vissa) vara att ta ut micro-SD-kortet (om du har något sådant i plattan) och därefter försöka starta den.

   Att den inte gick att ladda när den fortfarande var igång är däremot lite oroväckande. Om du inte redan testat med en annan laddare skulle jag absolut också prova det! Återkom gärna om det inte löser sig så får vi försöka forska vidare!

   // Christoffer, enkelteknik.se

 11. Hej och tack för svaret! När laddaren är inkopplad och jag provar ditt första förslag (utan laddaren händer inget alls) så vibrerar den och blinkar rött en gång, sen varaktigt blått ljus istället för rött eller grönt. Jag har provat med en annan sonyladdare jag hade hemma (gjorde det direkt när den inte ville starta) och om jag minns rätt så var det först då den reagerade som ovan. Tror jag använde en sony ericsson-laddare innan och med den händer inget alls nu. Plattan saknar micro-sd-kort.

  • Hej! Ah, vad dumt att inte omstarten löste det. Dock låter det ju tyvärr som att plattan (av någon anledning) inte längre verkar vilja ta emot laddning över huvud taget. Jag skulle nästan rekommendera att gå förbi närmaste reparationsställe för mobiltelefoner och höra om de skulle ha en möjlighet att bara ta en snabb titt på den (dubbelkolla vad de vill ha för detta innan du lämnar den). I bästa fall kan det ju vara en kontakt vid ladduttaget som släppt och bara behöver tryckas fast, eller liknande. Något som inte borde kosta extremt mycket att fixa.

   Ett alternativ, som du kanske redan testat, är också att låta plattan sitta inkopplad till en laddare under en längre tid, för att se om den eventuellt ”hoppar igång” till slut. Nu vet jag inte exakt vilken platta det är, mer än en xperia, men se till att laddaren du använder ger minst 2,4A (ampere).

   Sony skriver även på sin hemsida att man kan testa något de kallar för en 2-minuter-omstart, något som görs enligt följande instruktioner:

   1. Long press both the volume up key and the power key for 2 minutes, ignoring any vibrations.
   2. Release the keys. The device turns off automatically.
   3. Charge the device until a charging icon appears on the screen.
   4. Turn on your device.

   Kanske kan vara värt att testa också innan du eventuellt lämnar plattan till en reparatör :-)

 12. Hej.Har en Samsung A70 som trillade på golvet,efter det så går den inte att ladda,har testat olika laddare,men ingenting händer.Vad tror du att det är för fel?

  • Hej! Det låter ju spontant som att laddkontakten fått sig en törn på något sätt. Du känner inte om den känns lösare än vanligt eller liknande? Om det ”bara” är en fysisk skada (såsom en lös laddkontakt) skulle jag absolut höra med en reparatör om de skulle kunna ta en titt på telefonen för att se om så är fallet och då eventuellt bara löda fast kontakten igen. Förutsatt att inget mer gått sönder givetvis.

 13. Att hålla inne volym och startknapp i ett antal sekunder kte min samsung surfplatta. Tack tack tack

 14. Min Samsung A33 laddas inte om batteriet är helt urladdat eller när telefonen är avstängd. Får felmeddelandet om fukt/damm och risk att telefonen går sönder. Har testat olika laddare och sladdar men det hjälper inte. Tacksam för hjälp.

  • Hej! Det låter underligt. Om du däremot får meddelande om just fukt och damm gissar (men vet absolut inte helt säkert) jag på att någon av telefonens fuktsensorer löst ut och då, vid vissa tillfällen, förhindrar laddning för att just motverka brand och annat otrevligt. Samsung skriver själva lite om fenomenet här (på engelska). Och det verkar som att det är en funktion som reagerar just när det upptäckts vatten eller annan vätska i laddningsporten. Jag skulle börja med att testa stegen i den länkade guiden för att se om det gör någon skillnad :-)

 15. Har problem med att få ladda min gamla Xperia XZ2! Har försökt med en massa olika sätt, men det är inget som fungerar. Den fick ladda ur när jag gick på semester, så den har bara legat och vilat i en månad…
  När jag satte in kabeln i morse så hände inte något..
  Jag lät den vara kopplad någon timme och testade sedan att sätta igång den, men ingen reaktion över huvud taget.
  Har provat flera olika sladdar som jag vet fungerar. Har även provat laddstationen som följde med när jag köpte den, men fortfarande inte någon laddning…
  Har provat att hålla inne startknappen både själv och tillsammans med volymknappen. Har provat detta 5 sekunder, 15 sekunder och 3 min utan resultat…
  Vad har du för mer tips om hur jag ska göra?
  Mvh Camilla

  • Hej! Om du inte redan gjort det så försök att se till att kontakten är så ren från damm och smuts som möjligt. Låt därefter en laddare sitta i en ganska lång tid. Nu brukar det egentligen inte vara fallet om inte ett batteri är extremt urladdat och varit så en längre period, men ibland behöver det få ström ganska länge för att ens ”hoppa igång”. Så testa med en 2-3 timmar åtminstone (under uppsikt). Fungerar inte det låter det spontant som att något blivit galet med antingen batteriet, laddningsporten eller tekniken som sköter laddningen i telefonen. I det fallet skulle jag höra med närmaste telefonreparatör vad de vill ha för att ta en titt på problemet, för att se om det är värt det prismässigt. Förhoppningsvis är det en enkel åtgärd som löser problemet sedan.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Test: Netgear Orbi AX6000 (RBK863s) – Ett snabbt, men lite lustigt, syskon

Netgears Orbi-serie av nätverksprodukter har fått en hel del god feedback, framförallt gällande stabilitet och prestanda. Så vart passar nya RBK863s in? För helt lätt är det inte att navigera i djungeln av beteckningar.