Så använder du insomningstimern i Spotify

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Visste du att det finns en insomningstimer inbyggd direkt i Spotify? Så hittar och använder du funktionen!

Att sätta en timer för när uppspelningen ska stoppas är ju en sådan där funktion man tycker borde finnas inbyggd i en app som Spotify. Och visst finns den inbyggd! En timer-funktion är ju heller inte bara smidig att använda när man vill somna till regn-ljud. Utan kan vara bra att känna till för alla andra tillfällen uppspelningen behöver stoppas efter en viss tid.

Använd timer-funktionen i Spotify

Insomningstimern är endast tillgänglig i app-versionerna av Spotify för iPhone och Android. Funktionen finns alltså inte i Windows– eller macOS-varianterna av Spotify.

  1. Börja med att starta uppspelningen av en låt eller spellista. Peka sedan på den låt som spelas för stunden, längst ned på skärmen.
  2. Välj de tre prickarna högst uppe till höger. Scrolla längst ned i listan över alternativ och peka på Insomningstimer.

Spotify - Meny - Insomningstimer - Timer - Stoppa musik

  1. Du får nu välja efter hur lång tid uppspelningen ska stoppas. Maximal tid för insomningstimern är dessvärre en timma. Så har du svårt att somna eller vill använda funktionen för något annat kan tidsspannet möjligen vara något begränsande. Klickar du på de tre prickarna ytterligare en gång efter att ha aktiverat funktionen syns kvarvarande tid efter alternativet Insomningstimer.

Spotify - Timer - Stäng av musik

  1. Skulle du vilja stänga av timern är det bara att peka på Insomningstimer igen och välja alternativet Stäng av timer, längst ned i listan.

Har du några tankar, frågor eller andra funderingar kring insomningsfunktionen i Spotify är du välkommen att dela med dig av dem här nedanför!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ställ en fråga »

Det senaste

Du kanske också gillar

Fabriksåterställ alla Sonos-högtalare

Sonos högtalare och högtalartillbehör är enligt egen utsago en ganska trevlig serie produkter. Ibland är de dock bråkiga och behöver återställas. Så gör du!

Skicka bilder och film från iPhone till Chromecast

Företeelsen att visa något från telefonen på TV:n har blivit rejält förenklad under de senaste 10 åren. Om man bortser från att skicka bilder och filmer från iPhone till Chromecast.

Vad gör U2-albumet ”Songs of Innocence” i min iPhone?

Om du varit Apple-kund i några år är det inte helt omöjligt att du då och då råkat starta uppspelningen av U2:s album Songs of Innocence. Men vart kommer det ifrån? Vad är det egentligen fråga om?

Lyssna på YouTube med avstängd skärm på iPhone (utan Premium)

Musik är ju alltid trevligt. Vilket gör att det lätt blir otrevligt när det inte går att lyssna på den som man vill. Ibland finns det dock vägar runt de inbyggda begränsningarna.

Ändra standardhögtalare för musik via Google Home

Trött på att varje gång du ber din Google Home spela musik också behöva berätta vilket rum musiken ska spelas upp i? Så ställer du in en standardhögtalare för uppspelning.
Send this to a friend