Så använder du insomningstimern i Spotify

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Visste du att det finns en insomningstimer inbyggd direkt i Spotify? Så hittar och använder du funktionen!

Att sätta en timer för när uppspelningen ska stoppas är ju en sådan där funktion man tycker borde finnas inbyggd i en app som Spotify. Och visst finns den inbyggd! En timer-funktion är ju heller inte bara smidig att använda när man vill somna till regn-ljud. Utan kan vara bra att känna till för alla andra tillfällen uppspelningen behöver stoppas efter en viss tid.

Använd timer-funktionen i Spotify

Insomningstimern är endast tillgänglig i app-versionerna av Spotify för iPhone och Android. Funktionen finns alltså inte i Windows– eller macOS-varianterna av Spotify.

 1. Börja med att starta uppspelningen av en låt eller spellista. Peka sedan på den låt som spelas för stunden, längst ned på skärmen.
 2. Välj de tre prickarna högst uppe till höger. Scrolla längst ned i listan över alternativ och peka på Insomningstimer.

Spotify - Meny - Insomningstimer - Timer - Stoppa musik

 1. Du får nu välja efter hur lång tid uppspelningen ska stoppas. Maximal tid för insomningstimern är dessvärre en timma. Så har du svårt att somna eller vill använda funktionen för något annat kan tidsspannet möjligen vara något begränsande. Klickar du på de tre prickarna ytterligare en gång efter att ha aktiverat funktionen syns kvarvarande tid efter alternativet Insomningstimer.

Spotify - Timer - Stäng av musik

 1. Skulle du vilja stänga av timern är det bara att peka på Insomningstimer igen och välja alternativet Stäng av timer, längst ned i listan.

Har du några tankar, frågor eller andra funderingar kring insomningsfunktionen i Spotify är du välkommen att dela med dig av dem här nedanför!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

2 kommentarer

 1. Hej. Av någon anledning så har min Spotify börjat fortsätta spela upp random grejer efter att min timer jag ställt in gått ut.
  Vad beror detta på?!?
  Jag har raderat min kö lista men oavsett så matchar inte den det som spelas upp.
  Var kan man åtgärda detta?

  Tack.

  • Hej! Det låter jätteunderligt att den fortsätter spela efter att timern gått ut. Lyckas inte hitta något vettigt om det heller. Har du testat de vanliga bas-sakerna som att starta om telefonen, för att utesluta något tillfälligt fel? Att låtarna inte spelas upp i rätt ordning, alt. att nya bara dyker upp låter lite relaterat till shuffle-funktionen (så stänger du av den), men det kan ju även vara något annat som spökar. Svårt att säga exakt vad dock :-/

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Test: Netgear Orbi AX6000 (RBK863s) – Ett snabbt, men lite lustigt, syskon

Netgears Orbi-serie av nätverksprodukter har fått en hel del god feedback, framförallt gällande stabilitet och prestanda. Så vart passar nya RBK863s in? För helt lätt är det inte att navigera i djungeln av beteckningar.

Test: MSI Creator Z16 HX Studio – En bärbar dator med extra allt

Creator är en av MSI:s mest påkostade serier bärbara datorer avsedda i första hand för kreatörer av allehanda slag. Så vad kan man då göra med en laptop i toppsegmentet av serien, för närmare 40 000 kr?

Installera om och återställ Windows 11

Börjar datorn känns trött och seg? Eller vill du bara återställa Windows 11 av vilken anledning som helst? Här går jag igenom hur du gör exakt det. Direkt inifrån själva operativsystemet.