Stäng av Shuffle i Spotify – iPhone och Android

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Varför har Instagram helt plötsligt svart bakgrund?

Insåg du precis att Instagram av någon anledning är bra mycket mörkare än vad det brukar vara? Här är anledningen och hur du ändrar tillbaka till det ljusare läget.

Spotify stannar i slutet av nästan varje låt

Här är min lösning på problemet med att Spotify då och då inte vill hoppa vidare till nästa låt, utan istället bara stoppar uppspelningen. Även om det ser ut som att den är igång.

Startat Shuffle-funktionen så alla dina låtar spelas upp i slumpmässig ordning, men du har inte en aning hur du stänger av det? Ingen fara! Så här gör du!

Att låta telefonen (eller plattan) slumpa fram låtar från dina favorit-listor i Spotify är ibland helt perfekt och att starta funktionen kunde inte vara enklare. Du klickar helt enkelt på den stora Shuffle-knappen högst upp i valfri spellista. Det lustiga är att samma knapp inte stänger av funktionen. Istället slumpas bara en ny låt om du trycker på knappen igen. För att stänga av Shuffle när du väl startat spelläget gör du istället följande. Tillvägagångssättet är desamma både för iPhone/iPad och Android.

Observera att du inte kan stänga av Shuffle om du använder gratisvarianten av Spotify (Spotify Free). Läs mer här.

Stäng av Shuffle i Spotify

1. Som sagt kan du inte stänga av Shuffle-funktionen med samma knapp du startar den med (högst upp på bilden nedanför). Istället behöver du klicka längst ned på skärmen, på den låt som för tillfället spelas upp (1).

2. Du får då upp en mer detaljerad översikt över den musik som spelas just nu. Längst ned till vänster i denna översikt finns knappen som stänger av Shuffle-funktionen (2). Peka på knappen med de båda slingrande pilarna för att direkt stänga av Shuffle och återigen spela upp musiken i ordningen den är tillagd i spellistan.

Stäng av Shuffle på Spotify - På Android och iPhone

3. Du kan givetvis också starta Shuffle-funktionen med samma knapp du nyss stängde av den med. Genom att använda denna knapp istället för den stora Shuffle-knappen kan du också aktivera funktionen utan att samtidigt direkt slumpa fram en ny låt. Något som kan vara smidigt om du vill lyssna klart på den nuvarande låten och därefter låta Shuffle gå igång.

Superenkelt när man vet exakt vart man ska leta. Vilket tyvärr inte alltid är helt logiskt. Hojta till om du funderar på något med Spotify så ska vi försöka hjälpa till!

* Shuffle i gratis-versionen av Spotify

Om du använder gratisvarianten av Spotify (Spotify Free) kan du dessvärre inte stänga av Shuffle-funktionen. Ett gratiskonto i Spotify kommer även med lite fler begränsningar jämfört med betalvarianten. Du kan läsa mer om exakt vilka begränsningar som finns i gratisversionen på: support.spotify.com/spotify-free.

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

14 kommentarer

  • Hej! Det var konstigt. Jag kör senaste versionen av Spotify iPhone just nu och så vitt jag ser är knapparna för Shuffle fortfarande kvar där de varit tidigare. Använder du möjligen Android och att något ändrats där?

   // Christoffer, enkelteknik.se

  • Hej, tack för infon! Har uppdaterat artikeln med detta då det är helt korrekt att man inte kan stänga av Shuffle i mobil-varianten av Spotify Free.

   // Christoffer, enkelteknik.se

 1. Hej Christoffer!

  Vet inte om jag lyckats stänga av den jäkla Shufflen? gäller bara på min ipad. Varför kan jag inte bli av med den gigantiska shuffle-knappen överhuvudtaget. Det vore en stor befrielse..

  • Hej! Mycket bra fråga varför Shuffle-knappen faktiskt behöver vara så gigantisk :-) Fick du det att fungera med att stänga av funktionen eller blev det ingen ordning av det?

   // Christoffer, enkelteknik.se

 2. Jo jag tror att lyckades med själva avstängningen, Tack för hjälpen med detta. Men vi måste försöka se till att Shuffle-eländesknappen försvinner eller förminskas!
  Bodil

  • Härligt det i alla fall! Vi får hålla tummarna att någon från Spotify hittar till den här artikeln och uppmärksammar problemet helt enkelt :-)

   // Christoffer, enkelteknik.se

  • Hej! Det låter underligt. Har du nyligen gått över till premium? I sådant fall skulle jag testa att starta om telefonen för att radera all eventuell gammal data som ligger och skräpar och som möjligen får appen att tro att du fortfarande använder gratis-varianten.

   // Christoffer, enkelteknik.se

 3. Samma problem här. Haft Premium länge. Kör på en Huawei P30 Pro. Omöjligt att stänga av Shuffle (på vissa Spellistor verkar det som).

  • Hej! Vad konstigt :-/ På de spellistor som inte går att stänga av Shuffle på, syns ikonen med de två pilarna inte över huvud taget eller händer det bara inget när du klickar på den?

   // Christoffer, enkelteknik.se

 4. Har samma dilemma pilarna på spellistan syns inte där de borde vara. Hjälp! Hilfe! Help! Attention! =0!

  • Hej! Det första tipset för detta problem verkar vara att tvångsavsluta Spotify-appen och se om det fungerar efter det. Det andra och tredje tipset är att starta om telefonen och radera och installera om Spotify-appen. Så om du inte redan testat dessa saker skulle jag börja där! Återkom annars så får vi forska vidare!

   // Christoffer, enkelteknik.se

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Varför har Instagram helt plötsligt svart bakgrund?

Insåg du precis att Instagram av någon anledning är bra mycket mörkare än vad det brukar vara? Här är anledningen och hur du ändrar tillbaka till det ljusare läget.

Börja en WordPress-lista med ett annat nummer än ett

Numrerade listor har alltid skapat lite extra huvudbry hos mig. Så tar du kontroll över vilket nummer som visas var när det kommer till listor i populära WordPress!

Spotify stannar i slutet av nästan varje låt

Här är min lösning på problemet med att Spotify då och då inte vill hoppa vidare till nästa låt, utan istället bara stoppar uppspelningen. Även om det ser ut som att den är igång.

Test: Moccamaster Automatic – Fortfarande bäst?

När det kommer till kaffebryggare står Technivorms Moccamaster-serie ut som en av de verkliga långkörarna. Är det fortfarande en sådan man "ska" ha år 2022?

Google-ingenjör menar att AI:n LaMDA utvecklat medvetande

Att stänga av medarbetare för att de går utanför sina arbetsramar är inte helt ovanligt. Men när ramarna involverar påståenden om att Googles AI kan ha skapat sig ett eget medvetande blir det lite extra spännande.

Test: MiniFinder Pico 4G – Spårar det mesta

Hur precis och smidig är egentligen en dedikerad GPS-tracker år 2022? Det tänkte jag ta reda på i detta test av Pico 4G från Växjö-baserade MiniFinder.

Så visar du ett rutnät i kameran på iPhone

Ser fotona du tar med din iPhone ut som att du är på väg att ramla samtidigt som du knäpper dem? Så rätar du upp tillvaron genom att visa ett rutnät på skärmen i kamera-appen!
Send this to a friend