Stäng av Shuffle i Spotify – iPhone och Android

Startat Shuffle-funktionen så alla dina låtar spelas upp i slumpmässig ordning, men du har inte en aning hur du stänger av det? Ingen fara! Så här gör du!

Att låta telefonen (eller plattan) slumpa fram låtar från dina favorit-listor i Spotify är ibland helt perfekt och att starta funktionen kunde inte vara enklare. Du klickar helt enkelt på den stora Shuffle-knappen högst upp i valfri spellista. Det lustiga är att samma knapp inte stänger av funktionen. Istället slumpas bara en ny låt om du trycker på knappen igen. För att stänga av Shuffle när du väl startat spelläget gör du istället följande. Tillvägagångssättet är desamma både för iPhone/iPad och Android.

Observera att du inte kan stänga av Shuffle om du använder gratisvarianten av Spotify (Spotify Free). Läs mer här.

Stäng av Shuffle i Spotify

1. Som sagt kan du inte stänga av Shuffle-funktionen med samma knapp du startar den med (högst upp på bilden nedanför). Istället behöver du klicka längst ned på skärmen, på den låt som för tillfället spelas upp (1).

2. Du får då upp en mer detaljerad översikt över den musik som spelas just nu. Längst ned till vänster i denna översikt finns knappen som stänger av Shuffle-funktionen (2). Peka på knappen med de båda slingrande pilarna för att direkt stänga av Shuffle och återigen spela upp musiken i ordningen den är tillagd i spellistan.

Stäng av Shuffle på Spotify - På Android och iPhone

3. Du kan givetvis också starta Shuffle-funktionen med samma knapp du nyss stängde av den med. Genom att använda denna knapp istället för den stora Shuffle-knappen kan du också aktivera funktionen utan att samtidigt direkt slumpa fram en ny låt. Något som kan vara smidigt om du vill lyssna klart på den nuvarande låten och därefter låta Shuffle gå igång.

Superenkelt när man vet exakt vart man ska leta. Vilket tyvärr inte alltid är helt logiskt. Hojta till om du funderar på något med Spotify så ska vi försöka hjälpa till!

* Shuffle i gratis-versionen av Spotify

Om du använder gratisvarianten av Spotify (Spotify Free) kan du dessvärre inte stänga av Shuffle-funktionen. Ett gratiskonto i Spotify kommer även med lite fler begränsningar jämfört med betalvarianten. Du kan läsa mer om exakt vilka begränsningar som finns i gratisversionen på: support.spotify.com/spotify-free.

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i våra artiklar är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller vi ibland en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Summering

Ställ en fråga

Har du en teknisk fundering du går och grubblar på? Det låter ju onödigt.

Kommentera

14 kommentarer

  • Hej! Det var konstigt. Jag kör senaste versionen av Spotify iPhone just nu och så vitt jag ser är knapparna för Shuffle fortfarande kvar där de varit tidigare. Använder du möjligen Android och att något ändrats där?

   // Christoffer, enkelteknik.se

  • Hej, tack för infon! Har uppdaterat artikeln med detta då det är helt korrekt att man inte kan stänga av Shuffle i mobil-varianten av Spotify Free.

   // Christoffer, enkelteknik.se

 1. Hej Christoffer!

  Vet inte om jag lyckats stänga av den jäkla Shufflen? gäller bara på min ipad. Varför kan jag inte bli av med den gigantiska shuffle-knappen överhuvudtaget. Det vore en stor befrielse..

  • Hej! Mycket bra fråga varför Shuffle-knappen faktiskt behöver vara så gigantisk :-) Fick du det att fungera med att stänga av funktionen eller blev det ingen ordning av det?

   // Christoffer, enkelteknik.se

 2. Jo jag tror att lyckades med själva avstängningen, Tack för hjälpen med detta. Men vi måste försöka se till att Shuffle-eländesknappen försvinner eller förminskas!
  Bodil

  • Härligt det i alla fall! Vi får hålla tummarna att någon från Spotify hittar till den här artikeln och uppmärksammar problemet helt enkelt :-)

   // Christoffer, enkelteknik.se

  • Hej! Det låter underligt. Har du nyligen gått över till premium? I sådant fall skulle jag testa att starta om telefonen för att radera all eventuell gammal data som ligger och skräpar och som möjligen får appen att tro att du fortfarande använder gratis-varianten.

   // Christoffer, enkelteknik.se

 3. Samma problem här. Haft Premium länge. Kör på en Huawei P30 Pro. Omöjligt att stänga av Shuffle (på vissa Spellistor verkar det som).

  • Hej! Vad konstigt :-/ På de spellistor som inte går att stänga av Shuffle på, syns ikonen med de två pilarna inte över huvud taget eller händer det bara inget när du klickar på den?

   // Christoffer, enkelteknik.se

 4. Har samma dilemma pilarna på spellistan syns inte där de borde vara. Hjälp! Hilfe! Help! Attention! =0!

  • Hej! Det första tipset för detta problem verkar vara att tvångsavsluta Spotify-appen och se om det fungerar efter det. Det andra och tredje tipset är att starta om telefonen och radera och installera om Spotify-appen. Så om du inte redan testat dessa saker skulle jag börja där! Återkom annars så får vi forska vidare!

   // Christoffer, enkelteknik.se

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Recension: Hoa till Nintendo Switch – Ett mindre stressigt alternativ

Kort, vackert och med tydliga influenser från Studio Ghibli både bildligt och ljudligt. Men är det värt att betala 150 kr för fem timmars speltid?

Äntligen stöd för Bluetooth-hörlurar på Nintendo Switch

En av de största frågetecknen kring Nintendo Switch har äntligen fått en lösning. Men varför tog det så lång tid?

Sonos lanserar uppdaterad Beam med stöd för Dolby Atmos

Sonos snyggaste soundbar får i dagarna en uppgradering innehållandes både ny hårdvara, fler högtalare och bättre stöd för nya ljudformat.

Starta macOS Recovery i Mac-datorer med M1-chippet

Apples M1-chip fungerar ganska annorlunda jämfört med de tidigare Intel-baserade Mac-datorerna. Så pass olika att till och med proceduren för att ta sig in i macOS Recovery skiljer sig åt.

Radera bara en siffra i miniräknaren på iPhone

Visst är det irriterande när man efter en lång uträkning knappar in en siffra fel i Kalkylatorn på iPhone och behöver börja om från början? Åtminstone var det irriterande innan du läste det här.

Det senaste

Tester

Fråga »

Mer läsning

Sväng förbi på Instagram

Send this to a friend