Nu lanseras Raspberry Pi 3 Model B+ med snabbare Wi-Fi

0
990
Raspberry Pi 3 - Model B + Plus
Våra artiklar innehåller annonslänkar [Varför?]

Raspberry Pi är minidatorn som tog världen med storm när den släpptes för snart sex år sedan. Nu är det dags för ännu en uppdatering i succésagan.

Totalt åtta olika modeller av Raspberry Pi hade till för några dagar sedan setts dagens ljus. Från och med den 14 mars har nu även Raspberry Pi 3 Model B+ lagts till i listan och blir således den nionde varianten av hallondatorn.


Utseendemässigt syns inga större förändringar gentemot den tidigare Pi 3 Model B. Något som får anses positivt då alla tillbehör, skal och utbyggnader som finns för Model B också utan problem ska fungera med B+.

Skillnaderna syns istället i de tekniska specifikationerna. Processorn är densamma som i B-modellen. Dock har klockfrekvensen höjts från 1.2 GHz till 1.4 GHz. En inte extremt stor ökning. Däremot bidrar den säkerligen till att datorn upplevs något rappare än sin föregångare.

Raspberry Pi 3 - Model B + Plus - Snabbare WiFi
Inga större yttre förändringar har gjorts på Pi 3 Model B+ jämfört med gamla B-modellen. Något som möjliggör användande av samma tillbehör, skal m.m. för de båda modellerna.

Den inbyggda kretsen för trådlöst nätverk har vidare uppdaterats ganska rejält. Medan den tidigare modellen endast skickade data trådlöst över det så kallade 2.4 GHz-bandet har B+ stöd också för den snabbare 5 GHz-frekvensen. Något som möjliggör kvickare överföring av data via Wi-Fi (433 Mbit per sekund mot 150 Mbit per sekund). Modell B+ stödjer också Dual Band vilket gör det möjligt att skicka data via både 5 GHz- och 2.4 GHz-banden samtidigt, så länge övriga enheter i nätverket stödjer funktionen. Bluetooth-standarden har även skruvats upp från version 4.1 till 4.2.

Uppdateringarna till trots är det rekommenderade priset detsamma som hos den tidigare modellen, 449 kronor. Du behöver heller inte uppgradera med någon ny strömadapter då det fortfarande är 2.5 ampere via Micro-USB som gäller.

För dig som undrar vad man kan göra med en Raspberry Pi kan vi t.ex. rekommendera att bygga en emulator-maskin för gamla TV-spel. Du hittar vår guide för detta här!

- Annons -

Relaterat innehåll

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here