Kodi (XBMC) släpps till Xbox One

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

För 15 år sedan lanserades mediaspelaren Xbox Media Player till den första Xbox-konsolen. Nu är det dags för en comeback då Kodi (som programmet numera heter) släpps till Xbox One.

Xbox Media Player var från början en mediaspelare avsedd att spela upp video- och musikfiler på modifierade varianter av den första Xbox-konsolen (därav namnet). Efter ett tag ändrades namnet till XBMC varpå programmet snart började dyka upp även på andra plattformar såsom Windows, Linux, Mac, Android och till och med Raspberry Pi.

Numera kallas programmet för Kodi då kopplingen till Xbox för ganska många år sedan försvunnit. Därför är det lite extra nördkul att programmet nu hittat tillbaka och lanserats i en version för Xbox One. Enligt utvecklarna är appen fortfarande i beta-stadiet och det kan således finnas små buggar här och där. De första recensionerna på Microsoft Store verkar dock överens om att det mesta fungerar relativt bra!

Eftersom Xbox One är lite mer låst än vad den första Xboxen var går det än så länge endast att spela upp media som finns i konsolens inbyggda Video– och Musik-mappar. Det går heller inte att spela upp videofiler från externa hårddiskar eller via Blu-ray-skivor. Däremot fungerar det bra att dela ut mappar via NFS och spela upp material från din dator eller NAS.

Arbetet med utvecklingen av appen har pågått i cirka ett år och förhoppningsvis kommer fler och fler funktioner göras tillgängliga allt eftersom färdigställandet pågår. Kodi finns att hämta direkt från Microsoft Store. Appen fungerar för samtliga Xbox One-konsoler.

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Varför är min Mac-dator så långsam?

Nyare Mac-datorer är i regel förbaskat snabba på det mesta. Men det finns framförallt en sak som gör att även den vassaste MacBook-datorn kan sega ihop totalt. Tack och lov är lösningen oftast extremt enkelt.

Recension: Dreame Z10 Station – Dags att se upp, Dyson

En av de tråkigaste sakerna med Dysons populära skaftdammsugare är att de många gånger skapar ett litet rökmoln när man tömmer dem. Något sådant är det inte tal om med Dreames Z10 Station.

Bestäm var skärmbilder ska sparas i macOS

Skärmbild, skärmavbildning, print screen, screenshot, skärmdump. Kärt barn har många namn. Men varför i hela världen ska alla sparas på skrivbordet? Så bestämmer du själv var dina skärmbilder ska placeras.

Hur lämnar jag uppgifter om Skattehemvist i Google AdSense?

Om du använder AdSense antingen för YouTube eller för att visa annonser på din webbsida kommer du förr eller senare behöva bevisa din så kallade skattehemvist. Vad är då det och hur gör man?