Kodi (XBMC) släpps till Xbox One

0
785
Kodi - XBMC - Släpps till Xbox One
Våra artiklar innehåller annonslänkar [Varför?]

För 15 år sedan lanserades mediaspelaren Xbox Media Player till den första Xbox-konsolen. Nu är det dags för en comeback då Kodi (som programmet numera heter) släpps till Xbox One.

Xbox Media Player var från början en mediaspelare avsedd att spela upp video- och musikfiler på modifierade varianter av den första Xbox-konsolen (därav namnet). Efter ett tag ändrades namnet till XBMC varpå programmet snart började dyka upp även på andra plattformar såsom Windows, Linux, Mac, Android och till och med Raspberry Pi.


Numera kallas programmet för Kodi då kopplingen till Xbox för ganska många år sedan försvunnit. Därför är det lite extra nördkul att programmet nu hittat tillbaka och lanserats i en version för Xbox One. Enligt utvecklarna är appen fortfarande i beta-stadiet och det kan således finnas små buggar här och där. De första recensionerna på Microsoft Store verkar dock överens om att det mesta fungerar relativt bra!

Eftersom Xbox One är lite mer låst än vad den första Xboxen var går det än så länge endast att spela upp media som finns i konsolens inbyggda Video– och Musik-mappar. Det går heller inte att spela upp videofiler från externa hårddiskar eller via Blu-ray-skivor. Däremot fungerar det bra att dela ut mappar via NFS och spela upp material från din dator eller NAS.

Arbetet med utvecklingen av appen har pågått i cirka ett år och förhoppningsvis kommer fler och fler funktioner göras tillgängliga allt eftersom färdigställandet pågår. Kodi finns att hämta direkt från Microsoft Store. Appen fungerar för samtliga Xbox One-konsoler.

Relaterat innehåll

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here