Kodi (XBMC) släpps till Xbox One

För 15 år sedan lanserades mediaspelaren Xbox Media Player till den första Xbox-konsolen. Nu är det dags för en comeback då Kodi (som programmet numera heter) släpps till Xbox One.

Xbox Media Player var från början en mediaspelare avsedd att spela upp video- och musikfiler på modifierade varianter av den första Xbox-konsolen (därav namnet). Efter ett tag ändrades namnet till XBMC varpå programmet snart började dyka upp även på andra plattformar såsom Windows, Linux, Mac, Android och till och med Raspberry Pi.

Numera kallas programmet för Kodi då kopplingen till Xbox för ganska många år sedan försvunnit. Därför är det lite extra nördkul att programmet nu hittat tillbaka och lanserats i en version för Xbox One. Enligt utvecklarna är appen fortfarande i beta-stadiet och det kan således finnas små buggar här och där. De första recensionerna på Microsoft Store verkar dock överens om att det mesta fungerar relativt bra!

Eftersom Xbox One är lite mer låst än vad den första Xboxen var går det än så länge endast att spela upp media som finns i konsolens inbyggda Video– och Musik-mappar. Det går heller inte att spela upp videofiler från externa hårddiskar eller via Blu-ray-skivor. Däremot fungerar det bra att dela ut mappar via NFS och spela upp material från din dator eller NAS.

Arbetet med utvecklingen av appen har pågått i cirka ett år och förhoppningsvis kommer fler och fler funktioner göras tillgängliga allt eftersom färdigställandet pågår. Kodi finns att hämta direkt från Microsoft Store. Appen fungerar för samtliga Xbox One-konsoler.

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i våra artiklar är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller vi ibland en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Summering

Ställ en fråga

Har du en teknisk fundering du går och grubblar på? Det låter ju onödigt.

Kommentera

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Skicka bilder och film från iPhone till Chromecast

Företeelsen att visa något från telefonen på TV:n har blivit rejält förenklad under de senaste 10 åren. Om man bortser från att skicka bilder och filmer från iPhone till Chromecast.

Flytta tillbaka sökfältet högst upp i Safari på iOS 15 (iPhone)

Nya uppdateringar kan ju vara både bra och dåliga. Oftast vänjer man sig efter ett tag, men ibland känns det bara konstigt. Som när adressfältet flyttades längst ned i Safari efter uppgraderingen till iOS 15.

Så spelar du (det första) Minecraft helt gratis

Få spel har gjort ett så pass stort avtryck som Minecraft och trots att det lanserades för över 12 år sedan är det fortfarande omåttligt populärt.

Recension: Hoa till Nintendo Switch – Ett mindre stressigt alternativ

Kort, vackert och med tydliga influenser från Studio Ghibli både bildligt och ljudligt. Men är det värt att betala 150 kr för fem timmars speltid?

Äntligen stöd för Bluetooth-hörlurar på Nintendo Switch

En av de största frågetecknen kring Nintendo Switch har äntligen fått en lösning. Men varför tog det så lång tid?

Det senaste

Tester

Fråga »

Mer läsning

Sväng förbi på Instagram

Send this to a friend