Corsair HS75 XB går inte att stänga av – Så löser du det!

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Recension: Dreame Z10 Station – Dags att se upp, Dyson

En av de tråkigaste sakerna med Dysons populära skaftdammsugare är att de många gånger skapar ett litet rökmoln när man tömmer dem. Något sådant är det inte tal om med Dreames Z10 Station.

Bestäm var skärmbilder ska sparas i macOS

Skärmbild, skärmavbildning, print screen, screenshot, skärmdump. Kärt barn har många namn. Men varför i hela världen ska alla sparas på skrivbordet? Så bestämmer du själv var dina skärmbilder ska placeras.

Corsair HS75 XB är ett ganska trevligt trådlöst headset till Xbox-konsolerna. Men det saknar en – i vissa lägen – ganska vital funktion.

I mitt test av Corsairs Xbox-headset HS75 XB slog jag fast att det, trots lite små irritationsmoment, var ett hyfsat trevligt headset. Framförallt när det kom till byggkvalitet, ljud och komfort. Här om veckan uppdagades dock en liten nackdel med headsetet i fråga. En nackdel som efter lite informationssökning slutligen fick sig en lösning. Vilken jag lite snabbt tänkte dela med mig av här.

Kort bakgrund och ingen avstängningsfunktion (!)

Av en händelse (treåring som gillar lysande knappar) lyckades HS75 XB-headsetet låsa sig i ett halvlevande läge där det fortfarande var aktivt men ändå inte ville koppla sig tillbaka till Xbox-konsolen efter den startats om. Trist, men tack och lov brukar dessa problem ganska enkelt ordnas genom att bara stänga av enheten i fråga och sedan starta upp den igen.

Döm av min förvåning när det här visade sig att HS75 XB faktiskt inte har någon som helst funktion för att tvinga en avstängning utifall att headsetet skulle låsa sig eller behöva göras strömlöst av någon annan anledning. Det spelar alltså ingen roll hur länge man trycker ned strömknappen eller någon annan knapp. Har headsetet låst sig förblir det låst.

Vad gör man när headsetet låst sig då?

Då det inte finns någon funktion för att tvinga en avstängning (alltså bryta strömmen) är den lite osannolika sanningen här att det faktiskt inte finns ett endaste dugg att göra. Istället är man tvingad att lägga headsetet åt sidan tills dess att batteriet självmant ger upp och headsetet samt den lilla vita lampan på ena kåpan slocknar. Efter det är det bara starta upp headsetet som vanligt och spela vidare. Åtminstone tills samma sak inträffar igen.

Lösningen finns i en firmware-uppdatering

För att däremot undvika att samma sak inträffar flera gånger har Corsair för en tid sedan insett att det inte verkar vara helt ovanligt att headsetet faktiskt låser sig. Utifrån det har de lanserat en ny firmware (mjukvara) som gör att headsetet inte längre ska kunna låsa sig på sättet som orsakar dessa problem.

För att uppdatera mjukvaran i headsetet behöver man, förutom själva headsetet, en Windows-baserad dator, en USB-C-kabel där den andra änden passar i nämnda Windows-dator samt en Internet-uppkoppling. Därefter är det bara följa nedanstående steg för att uppdatera mjukvaran i lurarna och – förhoppningsvis – bli kvitt låsningsproblemet framöver.

Uppdatera mjukvaran i Corsair HS75 XB

  1. Öppna valfri webbläsare och navigera till corsair.com/us/en/icue. Klicka på iCUE4, längst ned till höger på skärmen, och välj ”Or skip this step and start download” för att ladda ned Corsairs tillbehörsmjukvara iCUE. Vilken kommer behövas för att uppdatera headsetet.
  2. När nedladdningen är färdig är det bara att dubbelklicka på den nedladdade filen och installera iCUE-programmet enligt de förinställda alternativen. Starta därefter om datorn när programmet önskar göra så.
  3. När datorn startat om startar du iCUE-programmet. Koppla därefter in headsetet till datorn med USB-kabeln, varpå det direkt bör synas i iCUE-programmet. Förhoppningsvis dyker även ett litet meddelande upp som meddelar att det finns en mjukvaruuppgradering tillgänglig.
Corsair HS75 XB - Uppdatera firmware
Syns inte det lilla meddelandet direkt går det även bra att starta uppdateringsprocessen genom att klicka på bilden på headset och vänta någon sekund.
  1. I rutan som dyker upp syns vilken mjukvaruversion headsetet har installerad (Firmware) samt vilken som är den nyaste (under Update Now). Klicka här på Update Now.

  1. Innan själva uppdateringen startar behöver du säkerställa att headsetet är inkopplat direkt till datorn och inte via t.ex. en USB-hubb samt vara medveten om att du absolut inte får koppla ur det under tiden uppdateringen pågår. Klicka sedan på Got it! för att starta uppdateringsprocessen.
Vad du än gör, koppla inte ur headsetet från datorn under tiden det uppdateras. Något som i värsta fall kan göra det helt obrukbart.
  1. Själva uppdateringen tar ungefär fem minuter att slutföra, varpå uppdateringsdialogen försvinner. För att vara säker på att allt installerades som det skulle kan du återigen klicka på bilden på headsetet följt av Check for Updates för att se så inga ytterligare uppdateringar finns tillgängliga.

Förhoppningsvis slipper du nu problemet med att headsetet låser sig i tid och otid. Skulle du stöta på några funderingar är det bara dela med dig av dem i kommentarerna nedanför!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Recension: Dreame Z10 Station – Dags att se upp, Dyson

En av de tråkigaste sakerna med Dysons populära skaftdammsugare är att de många gånger skapar ett litet rökmoln när man tömmer dem. Något sådant är det inte tal om med Dreames Z10 Station.

Bestäm var skärmbilder ska sparas i macOS

Skärmbild, skärmavbildning, print screen, screenshot, skärmdump. Kärt barn har många namn. Men varför i hela världen ska alla sparas på skrivbordet? Så bestämmer du själv var dina skärmbilder ska placeras.

Hur lämnar jag uppgifter om Skattehemvist i Google AdSense?

Om du använder AdSense antingen för YouTube eller för att visa annonser på din webbsida kommer du förr eller senare behöva bevisa din så kallade skattehemvist. Vad är då det och hur gör man?

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.