måndag, 16 september, 2019
- Annons -
  • Hem
  • Dator
  • Fråga

Få Windows att inte automatiskt stänga av USB-anslutna enheter

Missa inte

Ta en skärmdump (Print Screen) med iPhone 8 och iPhone 8 Plus

Är du en av de många iPhone 8- (eller 8 Plus-) användarna där ute som gärna vill ta en bild av din telefons skärmyta? Här går vi igenom hur du gör!

Bygg en strömknapp till din Raspberry Pi (med RetroPie)

Trött på att behöva plugga in och ur sladden för att starta och stänga av din Raspberry Pi med...

Hur skickar man musik via Bluetooth?

Hur kopplar man telefonen till en trådlös högtalare eller ett headset? Och vad är egentligen Bluetooth? Läs vidare så...

Trött på att datorn sätter dina ansluta hårddiskar och andra USB-enheter i viloläge när du inte använt dem på ett tag? Så stänger du av funktionen!

Som standard försätter Windows anslutna USB-enheter såsom hörlurar och hårddiskar i strömsparläge (eller viloläge) när de inte använts under en viss tid. Detta görs framförallt för att spara ström. Funktionen fungerar i regel bra men kan ibland bli irriterande om du t.ex. arbetar med många externa hårddiskar eller andra enheter som kräver några sekunder för att komma igång från strömsparläget.

Om du upplever att USB-enheter såsom hörlurar, USB-minnen, mikrofoner eller ljudkort strular och beter sig konstigt kan det också vara ett bra felsökningsalternativ att stänga av just strömsparfunktionen för dessa enheter. Att stänga av USB-strömsparfunktionen kan ibland även lösa problem med USB-enheter som slutar fungera efter att hela datorn befunnit sig i strömspar– eller viloläge.

Stäng av strömsparfunktionen för USB-enheter i Windows

1. Börja med att klicka på Söksymbolen bredvid Start-menyn. Skriv in Energialternativ i sökfältet och tryck Enter för att öppna just Energialternativ. Du kan också klicka på Start-menyn följt av System > Energialternativ > Fler energiinställningar.

Windows 10 - Sök - Energialternativ2. Klicka nu på Ändra schemainställningar under ditt valda Energischema. Vanligtvis är det Balanserat som är det aktiva energischemat.

Windows 10 - Energialternativ - Ändra Schemainställningar

3. Klicka på Ändra avancerade inställningar.

Windows 10 - Energialternativ - Ändra avancerade inställningar

4. Scrolla nedåt och klicka på USB-inställningar följt av Inställning för valbar frånkoppling. Ändra Inställning till Inaktiverad istället för Aktiverad. Klicka på Verkställ följt av OK för att spara ändringen.

Windows - Energialternativ - USB-inställningar - Valbar frånkoppling

5. Så länge inställningen för valbar frånkoppling är ställd till Inaktiverad kommer Windows inte längre automatiskt stänga av några inkopplade USB-enheter för att spara ström. Önskar du framöver att Windows återigen ska använda strömsparfunktionerna för inkopplade USB-prylar ändrar du bara tillbaka inställningen till Aktiverad.

Stöter du på några problem eller har frågor? Berätta i kommentarerna så ska vi hjälpas åt att försöka svara på funderingarna!

Christoffer
Administratör och grundare av enkelteknik.se. Modererar och författar det mesta på sajten.

Relaterat innehåll

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Senaste

Fixa vanliga Bluetooth-problem i Windows 10

Har du ett par Bluetooth-hörlurar eller en mus och ett tangentbord som inte längre vill anslutas till din Windows 10-dator? Här tar vi en titt på några av lösningarna på dessa problem!

Apple lanserar iPhone 11, iPhone 11 Pro, Apple Watch 5 och en ny iPad

På gårdagens event (10/9) presenterade Apple i sedvanlig september-ordning ett gäng nya produkter, eller rättare sagt uppföljare till produkter.

iPhone är avaktiverad – Det kan du göra om du glömt koden

Har du lyckats slå in fel låskod för många gånger och låst din iPhone eller iPad? Här går vi igenom vad som är viktigt att tänka på och vilka lösningar som finns.

Se vilken version av Windows 10 du använder

Nyfiken på vilken version av Windows 10 du faktiskt har installerad på datorn? Inga problem! Här går vi igenom var och hur du hittar informationen!

Se vilken modell av iPhone du använder

Då Apple lanserat ett gäng olika iPhones är det inte alltid helt lätt att ha i minnet vilken av dem man faktiskt har i handen. Så ser du vilken iPhone du använder!

Frågor

Populärt

iPhone & iPad startar inte – Så får du igång dem

Har din telefon eller platta lagt av helt och visar bara en svart skärm? Så får du igång en till synes helt död iPhone eller iPad!

Ta en Print Screen / Skärmdump på macOS (OS X)

Att ta en Print Screen (skärmdump/skärmbild) på en iMac, MacBook eller annan Apple-dator är lite annorlunda gentemot i Windows. Så gör du! Nyligen bytt från...

Vad har jag för telefonnummer?

Osäker vilket telefonnummer du har? Så gör du för att se ditt eget nummer på både iPhone, Samsung, Sony och flera andra telefonmodeller.

Glömt lösenkoden till iPhone? Så fixar du det!

(Uppdaterad: 2017-09-03) Har du lyckats glömma bort koden till din IOS-enhet och har inte Touch ID påslaget? Så här gör du för att kunna...

Formatera, installera om och återställ en Mac-dator

Ska du sälja din Mac-dator eller vill installera om och återställa OS X/macOS av någon annan anledning? Här guidar vi dig genom hela processen!

Tester

Recension: IKEA och Sonos SYMFONISK Bokhylla-högtalare

Samarbetet mellan Sonos och IKEA har initialt resulterat i två olika högtalare. Här tar vi en titt på den nättare av de två. Som även är den billigaste Sonos-högtalaren - någonsin!

Recension: SYMFONISK lamphögtalare från Sonos och IKEA

I slutet av 2017 annonserade Sonos och IKEA att de skulle utveckla ett antal produkter tillsammans. Nästan tre år senare är resultatet i form av två högtalare slutligen här. Här tar vi en titt på den lite mer obskyra av de två!

Recension: Google Home Mini – Less is more?

Google Home Mini är Googles instegsvariant till världen av smarta högtalare och deras röststyrningstjänst Google Assistent. Så är det en Google Mini man ska ha nu för tiden?

Fler artiklar