Filmgiganten Disney vill inte licensiera fler filmer till Netflix. De kommer istället satsa på en egen streaming-tjänst för sitt egenproducerade innehåll.

Under Disneys senaste resultatredovisning annonserade företaget att de framöver kommer plocka ned alla sina tecknade filmer från den populära streaming-tjänsten Netflix. Detta skriver CNBC. Istället för Netflix planerar Disney att lansera sin egen tjänst för strömmande film. Tanken är att tjänsten ska lanseras i USA under 2019 och därefter expandera till övriga länder. Utbudet av Disney-filmer på svenska Netflix (som i all ärlighet är rätt snålt) kommer dock inte påverkas.


Disneys VD Bob Iger berättade för CNBC att Disneys egna filmer samt de producerade av den numera Disney-ägda studion Pixar kommer att finnas kvar på amerikanska Netflix till slutet av 2018. Därefter är tanken att allt filminnehåll ska försvinna.

De TV-serier som producerats tillsammans med Netflix (t.ex. Marvel Daredevil) kommer dock finnas kvar hos Netflix även i framtiden. Vad som händer med andra varumärken som t.ex. Star Wars är dock inte helt säkert.

Efter att nyheten annonserats föll både Netflix och Disneys aktier med 4,6 respektive 3,8 procent, skriver DI. Något som förmodligen inte är särskilt konstigt. Vår generella uppfattning är att antalet streaming-tjänster redan idag är i överkant om man vill ta del av allt innehåll. Dock vore det givetvis kul om vi svenskar framöver kunde få tillgång till fler Disney-filmer. Frågan är som sagt bara om det är värt ytterligare en månadskostnad.

Relaterat innehåll

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here