Disney kommer ta bort sina filmer från Netflix i USA

Det senaste

Filmgiganten Disney vill inte licensiera fler filmer till Netflix. De kommer istället satsa på en egen streaming-tjänst för sitt egenproducerade innehåll.

Under Disneys senaste resultatredovisning annonserade företaget att de framöver kommer plocka ned alla sina tecknade filmer från den populära streaming-tjänsten Netflix. Detta skriver CNBC. Istället för Netflix planerar Disney att lansera sin egen tjänst för strömmande film. Tanken är att tjänsten ska lanseras i USA under 2019 och därefter expandera till övriga länder. Utbudet av Disney-filmer på svenska Netflix (som i all ärlighet är rätt snålt) kommer dock inte påverkas.

Disneys VD Bob Iger berättade för CNBC att Disneys egna filmer samt de producerade av den numera Disney-ägda studion Pixar kommer att finnas kvar på amerikanska Netflix till slutet av 2018. Därefter är tanken att allt filminnehåll ska försvinna.

De TV-serier som producerats tillsammans med Netflix (t.ex. Marvel Daredevil) kommer dock finnas kvar hos Netflix även i framtiden. Vad som händer med andra varumärken som t.ex. Star Wars är dock inte helt säkert.

Efter att nyheten annonserats föll både Netflix och Disneys aktier med 4,6 respektive 3,8 procent, skriver DI. Något som förmodligen inte är särskilt konstigt. Vår generella uppfattning är att antalet streaming-tjänster redan idag är i överkant om man vill ta del av allt innehåll. Dock vore det givetvis kul om vi svenskar framöver kunde få tillgång till fler Disney-filmer. Frågan är som sagt bara om det är värt ytterligare en månadskostnad.

Christoffer
Administratör och grundare av enkelteknik.se. Modererar och författar det mesta på sajten.

Dela gärna artikeln om du gillar den.

Frågor

Hjälpte texten dig?

Allt innehåll på enkelteknik.se är gratis och finansieras genom annonsering, samarbeten och donationer. Alla bidrag, oavsett summa, tas tacksamt emot på nedanstående Swish-nummer.

Swish-nummer: 123 404 34 36

Skicka gärna med din e-post-adress om du väljer att stödja oss, så vi får möjlighet att återkomma med ett personligt tack!

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Ta bort formatering av kopierad text i Windows 10

Att kopiera och klistra in text är i regel inga konstigheter. Däremot är det ganska irriterande när textformatering följer med och förstör ett snyggt...

Ta bort den röda pricken vid casting i Oculus Quest 2

Röda prickar är sällan något välkommet. Här kommer jag därför gå igenom hur du blir av med den som tittar fram i Oculus Quest...

Test: Oculus Quest 2 – Är VR äntligen för alla?

Uppföljaren till det omåttligt populära VR-headsetet Oculus Quest ska tydligen vara bland det bästa man kan köpa om man vill börja äventyra in i VR-världen. Det låter ju rätt bra. Vi testar ett sådant!

Ta en Print Screen (skärmdump) i Windows 10

Hur gör man egentligen en Print Screen in Windows 10? Faktum är att det finns ett gäng olika sätt att åstadkomma detta på. Här går vi igenom de vanligaste!

Test: ADATA SC680 – En lätt, plastig och billig extern SSD-hårddisk

SC680 är en av de billigaste externa SSD-hårddiskarna på marknaden sett till Gigabyte per krona. Hur står den sig i djungeln av väldigt liknande konkurrenter?

Ångra en Windows 10-uppdatering och förläng ångertiden

Att uppdatera Windows går ju oftast smidigt och utan större problem. Förutom när det inte gör det och något blir helt fel.

Relaterat innehåll

Send this to a friend