Byt plats på låtar i en Spotify-spellista – Så gör du!

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Visste du att det går att byta plats på tillagda låtar i en Spotify-spellista? Inte jag heller – förrän jag av en slump trillade över funktionen i appen.

Spotify-appen har en hel del lite smågömda basfunktioner, som t.ex. att sortera en spellista efter olika kriterier. En annan sådan basfunktion, som av någon anledning inte är superenkel att hitta, är möjligheten att byta plats på redan tillagda låtar i en playlist. Något som självklart går att göra. Så länge man vet hur man ska göra.

Värt att notera i sammanhanget är att nedanstående endast fungerar på spellistor du skapat själv samt också kräver att du använder betalversionen av Spotify, kallad Spotify Premium.

Byt plats på låtar i en Spotify-spellista i mobil-appen

  1. Börja med att navigera till den spellista i vilken du vill ändra ordningen på de tillagda låtarna. Peka sedan på skärmen och dra fingret nedåt för att scrolla uppåt. Varpå den hemliga sorteringsmenyn tittar fram högst upp på skärmen.
  2. Peka här på Sortera och välj alternativet Anpassad ordning.

Spotify - Anpassad ordning - Byt ordning - Låtar

  1. Peka därefter på de tre prickarna precis under spellistans namn och välj Redigera.

Spotify - Redigera playlist - Byt ordning

  1. Genom att peka och hålla fingret mot de tre strecken bredvid respektive låt går det därefter att dra låtarna till en nya platser i spellistan.
  2. När du är nöjd med den nya ordningen pekar du på Spara, högst upp till höger, för att spara den nya låtordningen.

Spotify - Byt plats på låtar i playlist

Byt plats på låtar i en spellista i dator-versionen av Spotify

När det kommer till datorprogramsversionen av Spotify är processen att byta plats på låtar likartad den i app-versionen. Men med något färre steg.

  1. Allt du behöver göra här är att navigera till den spellista i vilken du önskar byta plats på låtar. Klicka sedan på den lilla pilen uppe till höger och välj Anpassad ordning.

Spotify - Byt plats på låtar i playlist

  1. Nu går det direkt att klicka på respektive låt och bara dra dem till önskad plats i spellistan.

Spotify - Flytta låtar i spellista

  1. Alla ändringar sparas automatiskt, så när låtarna är färdigflyttade är du klar!

Trillar du över några frågor eller funderingar är du som vanligt välkommen att dela med dig av dem i kommentarerna här nedanför!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Test: Netgear Orbi AX6000 (RBK863s) – Ett snabbt, men lite lustigt, syskon

Netgears Orbi-serie av nätverksprodukter har fått en hel del god feedback, framförallt gällande stabilitet och prestanda. Så vart passar nya RBK863s in? För helt lätt är det inte att navigera i djungeln av beteckningar.