Sortera en Spotify-spellista i omvänd ordning (iPhone och Android)

Jo, det går! Men det är inte ett dugg logiskt.

Visste du att det går att spela de senast tillagda låtarna först även i mobilversionerna av Spotify? Så gör du för att slippa lyssna på samma gamla musik jämt och ständigt.

I regel är ju anledningen varför man lägger till nya låter i en spellista för man vill lyssna på dem snart igen. Därför är det ganska irriterande att spellistorna i Spotify som standard sorteras på så sätt att den senast tillagda låten läggs längst ned. Något som inte alls är bra de gånger man vill börja lyssna på det nyaste materialet i sin spellista, istället för det äldsta (som då ligger högst upp).

Tack och lov finns faktiskt möjligheten att även hos iPhone och Android, precis som i skrivbordsvarianten av Spotify, sortera en spellista på lite olika sätt. Bland annat så de nyaste låtarna hamnar överst. Att hitta inställningen är däremot onödigt krångligt.

Spela de nyaste låtarna först i Spotify på iPhone och Android

  1. För att ändra uppspelningsordningen på valfri spellista börjar du med att öppna Spotify-appen i din iPhone– eller Android-telefon och navigerar till spellistan i fråga. Peka på skärmen och scrolla uppåt (dra alltså dra fingret nedåt) för att exponera en hemlig, liten meny högst upp. Peka på knappen Filter i den nya menyn.

Filtrera spellista - Spotify - Spela nyast först

  1. I sorteringsalternativen som visas väljer du Nyligen tillagda för att sortera spellistan i omvänd ordning (de nyaste låtarna först). Du kan även välja att sortera efter Låttitel, Artist och Album.

Spotify - Nyast låt först - Sortera spellista - iPhone - Android

Sök efter en låt i en Spotify-spellista på iPhone och Android

I det ”hemliga” fältet högst upp finns också möjlighet att söka efter specifika låtar i en viss  en spellista. Scrolla bara uppåt igen för att få fram menyn och peka på texten Hitta i spellista för att öppna sökningen.

Spotify - Sök i spellista - iPhone - AndroidHar du andra frågor eller funderingar kring Spotify? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarerna här nedanför!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i våra artiklar är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller vi ibland en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Summering

Ställ en fråga

Har du en teknisk fundering du går och grubblar på? Det låter ju onödigt.

Kommentera

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Test: EPOS B20 – En vågad streaming-mikrofon

Behövs det verkligen fler alternativ i kategorin USB-mikrofoner för PC, Mac och PS4 för ungefär 2000 kr? Självklart! Hur står sig nygamla EPOS kandidat jämfört med konkurrensen?

Sortera ut och ta bort skärmavbilder på iPhone och iPad

Är du också jättebra på att ta skärmavbilder men superdålig på att radera dem? Så enkelt tar du bort samtliga skärmdumpar på iPhone och iPad.

Test: Samsung Galaxy A21s – Prisvärd eller bara billig?

Galaxy A21s är Samsungs just nu billigaste smartphone. Därför tänkte jag att det vore intressant att se vad man faktiskt får i smartphone-väg för ungefär 1700 kr.

Få din Android-telefon att sluta vända selfies åt ”rätt håll”

Som standard spegelvänder många (men inte alla) Android-telefoner bilder som tas med den främre kameran jämfört med det man själv ser på skärmen när bilden tas. Så ändrar du inställningen!

Spegelvänd bilder, filmer och selfies på iPhone

Alla bilder som tas med den främre kameran på iPhone spegelvänds automatiskt jämfört med det du ser på skärmen. Men det går att sätta stopp för det beteendet. Så gör du!

Det senaste

Tester

Fråga »

Mer läsning

Sväng förbi på Instagram

Send this to a friend