Sortera en Spotify-spellista i omvänd ordning (iPhone och Android)

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Varför har Instagram helt plötsligt svart bakgrund?

Insåg du precis att Instagram av någon anledning är bra mycket mörkare än vad det brukar vara? Här är anledningen och hur du ändrar tillbaka till det ljusare läget.

Spotify stannar i slutet av nästan varje låt

Här är min lösning på problemet med att Spotify då och då inte vill hoppa vidare till nästa låt, utan istället bara stoppar uppspelningen. Även om det ser ut som att den är igång.

Visste du att det går att spela de senast tillagda låtarna först även i mobilversionerna av Spotify? Så gör du för att slippa lyssna på samma gamla musik jämt och ständigt.

I regel är ju anledningen varför man lägger till nya låter i en spellista för man vill lyssna på dem snart igen. Därför är det ganska irriterande att spellistorna i Spotify som standard sorteras på så sätt att den senast tillagda låten läggs längst ned. Något som inte alls är bra de gånger man vill börja lyssna på det nyaste materialet i sin spellista, istället för det äldsta (som då ligger högst upp).

Tack och lov finns faktiskt möjligheten att även hos iPhone och Android, precis som i skrivbordsvarianten av Spotify, sortera en spellista på lite olika sätt. Bland annat så de nyaste låtarna hamnar överst. Att hitta inställningen är däremot onödigt krångligt.

Spela de nyaste låtarna först i Spotify på iPhone och Android

  1. För att ändra uppspelningsordningen på valfri spellista börjar du med att öppna Spotify-appen i din iPhone– eller Android-telefon och navigerar till spellistan i fråga. Peka på skärmen och scrolla uppåt (dra alltså dra fingret nedåt) för att exponera en hemlig, liten meny högst upp. Peka på knappen Filter i den nya menyn.

Filtrera spellista - Spotify - Spela nyast först

  1. I sorteringsalternativen som visas väljer du Nyligen tillagda för att sortera spellistan i omvänd ordning (de nyaste låtarna först). Du kan även välja att sortera efter Låttitel, Artist och Album.

Spotify - Nyast låt först - Sortera spellista - iPhone - Android

Sök efter en låt i en Spotify-spellista på iPhone och Android

I det ”hemliga” fältet högst upp finns också möjlighet att söka efter specifika låtar i en viss  en spellista. Scrolla bara uppåt igen för att få fram menyn och peka på texten Hitta i spellista för att öppna sökningen.

Spotify - Sök i spellista - iPhone - AndroidHar du andra frågor eller funderingar kring Spotify? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarerna här nedanför!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

2 kommentarer

  1. Hej Jag lyssnar mest på Poddar på Spotify och måste varje gång sortera efter ”Inte uppspelade” för att annars börjar den från början i listan igen.Bra Funktion MEN …. När man byter podd eller stänger fönstret måste man sortera igen.
    Finns det något sätt att spara sortering så man slipper göra detta varje gång ?

    • Hej! Jag önskar jag hade något roligare svar än att det, så vitt jag kan läsa mig till, dessvärre inte går att spara sorteringen. Utan den behöver tyvärr göras om med jämna mellanrum för att fungera :-/ Man skulle ju kunna tycka att det inte kan vara extremt svårt att låta inställningen sparas på något sätt. Men som det är nu verkar det alltså inte gå ännu. Dumt!

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Varför har Instagram helt plötsligt svart bakgrund?

Insåg du precis att Instagram av någon anledning är bra mycket mörkare än vad det brukar vara? Här är anledningen och hur du ändrar tillbaka till det ljusare läget.

Börja en WordPress-lista med ett annat nummer än ett

Numrerade listor har alltid skapat lite extra huvudbry hos mig. Så tar du kontroll över vilket nummer som visas var när det kommer till listor i populära WordPress!

Spotify stannar i slutet av nästan varje låt

Här är min lösning på problemet med att Spotify då och då inte vill hoppa vidare till nästa låt, utan istället bara stoppar uppspelningen. Även om det ser ut som att den är igång.

Test: Moccamaster Automatic – Fortfarande bäst?

När det kommer till kaffebryggare står Technivorms Moccamaster-serie ut som en av de verkliga långkörarna. Är det fortfarande en sådan man "ska" ha år 2022?

Google-ingenjör menar att AI:n LaMDA utvecklat medvetande

Att stänga av medarbetare för att de går utanför sina arbetsramar är inte helt ovanligt. Men när ramarna involverar påståenden om att Googles AI kan ha skapat sig ett eget medvetande blir det lite extra spännande.

Test: MiniFinder Pico 4G – Spårar det mesta

Hur precis och smidig är egentligen en dedikerad GPS-tracker år 2022? Det tänkte jag ta reda på i detta test av Pico 4G från Växjö-baserade MiniFinder.

Så visar du ett rutnät i kameran på iPhone

Ser fotona du tar med din iPhone ut som att du är på väg att ramla samtidigt som du knäpper dem? Så rätar du upp tillvaron genom att visa ett rutnät på skärmen i kamera-appen!
Send this to a friend