Sortera en Spotify-spellista i omvänd ordning (iPhone och Android)

Jo, det går! Men det är inte ett dugg logiskt.

Visste du att det går att spela de senast tillagda låtarna först även i mobilversionerna av Spotify? Så gör du för att slippa lyssna på samma gamla musik jämt och ständigt.

I regel är ju anledningen varför man lägger till nya låter i en spellista för man vill lyssna på dem snart igen. Därför är det ganska irriterande att spellistorna i Spotify som standard sorteras på så sätt att den senast tillagda låten läggs längst ned. Något som inte alls är bra de gånger man vill börja lyssna på det nyaste materialet i sin spellista, istället för det äldsta (som då ligger högst upp).

Tack och lov finns faktiskt möjligheten att även hos iPhone och Android, precis som i skrivbordsvarianten av Spotify, sortera en spellista på lite olika sätt. Bland annat så de nyaste låtarna hamnar överst. Att hitta inställningen är däremot onödigt krångligt.

Spela de nyaste låtarna först i Spotify på iPhone och Android

  1. För att ändra uppspelningsordningen på valfri spellista börjar du med att öppna Spotify-appen i din iPhone– eller Android-telefon och navigerar till spellistan i fråga. Peka på skärmen och scrolla uppåt (dra alltså dra fingret nedåt) för att exponera en hemlig, liten meny högst upp. Peka på knappen Filter i den nya menyn.

Filtrera spellista - Spotify - Spela nyast först

  1. I sorteringsalternativen som visas väljer du Nyligen tillagda för att sortera spellistan i omvänd ordning (de nyaste låtarna först). Du kan även välja att sortera efter Låttitel, Artist och Album.

Spotify - Nyast låt först - Sortera spellista - iPhone - Android

Sök efter en låt i en Spotify-spellista på iPhone och Android

I det ”hemliga” fältet högst upp finns också möjlighet att söka efter specifika låtar i en viss  en spellista. Scrolla bara uppåt igen för att få fram menyn och peka på texten Hitta i spellista för att öppna sökningen.

Spotify - Sök i spellista - iPhone - AndroidHar du andra frågor eller funderingar kring Spotify? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarerna här nedanför!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i våra artiklar är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller vi ibland en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Summering

Ställ en fråga

Har du en teknisk fundering du går och grubblar på? Det låter ju onödigt.

Kommentera

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Recension: Hoa till Nintendo Switch – Ett mindre stressigt alternativ

Kort, vackert och med tydliga influenser från Studio Ghibli både bildligt och ljudligt. Men är det värt att betala 150 kr för fem timmars speltid?

Äntligen stöd för Bluetooth-hörlurar på Nintendo Switch

En av de största frågetecknen kring Nintendo Switch har äntligen fått en lösning. Men varför tog det så lång tid?

Sonos lanserar uppdaterad Beam med stöd för Dolby Atmos

Sonos snyggaste soundbar får i dagarna en uppgradering innehållandes både ny hårdvara, fler högtalare och bättre stöd för nya ljudformat.

Starta macOS Recovery i Mac-datorer med M1-chippet

Apples M1-chip fungerar ganska annorlunda jämfört med de tidigare Intel-baserade Mac-datorerna. Så pass olika att till och med proceduren för att ta sig in i macOS Recovery skiljer sig åt.

Radera bara en siffra i miniräknaren på iPhone

Visst är det irriterande när man efter en lång uträkning knappar in en siffra fel i Kalkylatorn på iPhone och behöver börja om från början? Åtminstone var det irriterande innan du läste det här.

Det senaste

Tester

Fråga »

Mer läsning

Sväng förbi på Instagram

Send this to a friend