Ändra ditt avsändarnamn i Gmail

Trött på att det står förnamn följt av efternamn när du skickar mejl via Gmail? Här går vi igenom hur du byter avsändare till precis vad du vill!

För en vanlig privatperson passar det många gånger alldeles utmärkt att ha sitt förnamn och efternamn som avsändare på de mejl du skickar via Gmail. Om du dock exempelvis har ett företag och vill lägga till ditt företagsnamn i avsändarfältet går det faktiskt att lösa med ett par enkla steg.

I exemplet nedan kommer vi visa hur vi ändrar enkelteknik.se till Christoffer | enkelteknik.se för att göra det mer tydligt att mejlet kommer från en viss person, istället för bara enkelteknik.se.

1. Börja med att logga in på din Gmail via valfri webbläsare. Klicka därefter på kugghjulet högst upp till höger i webbläsarfönstret och välj Inställningar.

Gmail - Kugghjul - Inställningar - Ändra användarnamn

2. Klicka på Konton och import (1). Välj därefter redigera information under rubriken Skicka e-post som (2).

Gmail - Konton och import - Redigera information - Skicka mejl som

3. Markera nu först knappen under Namn. I textfältet skriver du därefter in det namn du vill ska stå som avsändare när du skickar e-post med din Gmail-adress. När du är nöjd med ditt namn klickar du på Spara ändringar för att spara namnet.

Gmail - Ändra skicka e-post som - Namn

4. Det nya namnet syns nu direkt bredvid Skicka e-post som: och kommer i fortsättningen vara det namn som syns i fältet avsändare när du skickar mejl. Din e-post-adress ändras givetvis inte, utan endast avsändarnamnet.

Gmail - Ändrat avsändare

Får du det inte att fungera eller har du andra frågor kring Gmail och inställningar? Fråga gärna i kommentarerna!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i våra artiklar är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller vi ibland en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Summering

Ställ en fråga

Har du en teknisk fundering du går och grubblar på? Det låter ju onödigt.

Kommentera

7 kommentarer

 1. Hej
  Skall ändra namn på gmailen, (bytt sekreterare i en liten förening)
  Helt omöjligt att få det att fungera, det gamla namnet kvarstår ändå när jag skriver mail!!
  Har följt instruktionen ovan helt

  • Hej! Vad konstigt. Kan det vara så att kontot på något sätt är länkat med ett annat konto som har bestämmande-rätt i vilka namn som får och inte får ändras? Eller är det endast ett ensamt konto?

   // Christoffer, enkelteknik.se

 2. Hej!
  Tack för superbra instruktion!
  Jag har ändrat enligt ovan och det blir nu rätt när jag mailar från en dator men när jag skickar från min iPhone står det fortfarande det gamla namnet. Vet du hur jag löser det?

  Tack på förhand!
  G

  • Hej! Förutsatt att du använder den inbyggda e-post-klienten i telefonen ska du kunna ändra avsändarnamnet genom att gå till Inställningar > Konton & Lösenord. Välj sedan Gmail-kontot under Konton. Peka på e-postadressen högst upp och ändra namnet under ”Namn”. Gör det susen månntro? :-)

   // Christoffer, enkelteknik.se

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Recension: Hoa till Nintendo Switch – Ett mindre stressigt alternativ

Kort, vackert och med tydliga influenser från Studio Ghibli både bildligt och ljudligt. Men är det värt att betala 150 kr för fem timmars speltid?

Äntligen stöd för Bluetooth-hörlurar på Nintendo Switch

En av de största frågetecknen kring Nintendo Switch har äntligen fått en lösning. Men varför tog det så lång tid?

Sonos lanserar uppdaterad Beam med stöd för Dolby Atmos

Sonos snyggaste soundbar får i dagarna en uppgradering innehållandes både ny hårdvara, fler högtalare och bättre stöd för nya ljudformat.

Starta macOS Recovery i Mac-datorer med M1-chippet

Apples M1-chip fungerar ganska annorlunda jämfört med de tidigare Intel-baserade Mac-datorerna. Så pass olika att till och med proceduren för att ta sig in i macOS Recovery skiljer sig åt.

Radera bara en siffra i miniräknaren på iPhone

Visst är det irriterande när man efter en lång uträkning knappar in en siffra fel i Kalkylatorn på iPhone och behöver börja om från början? Åtminstone var det irriterande innan du läste det här.

Det senaste

Tester

Fråga »

Mer läsning

Sväng förbi på Instagram

Send this to a friend