Ändra ditt avsändarnamn i Gmail

7
5686
Andra ditt avsändarnamn i Gmail

Trött på att det står förnamn följt av efternamn när du skickar mejl via Gmail? Här går vi igenom hur du byter avsändare till precis vad du vill!

För en vanlig privatperson passar det många gånger alldeles utmärkt att ha sitt förnamn och efternamn som avsändare på de mejl du skickar via Gmail. Om du dock exempelvis har ett företag och vill lägga till ditt företagsnamn i avsändarfältet går det faktiskt att lösa med ett par enkla steg.

I exemplet nedan kommer vi visa hur vi ändrar enkelteknik.se till Christoffer | enkelteknik.se för att göra det mer tydligt att mejlet kommer från en viss person, istället för bara enkelteknik.se.

1. Börja med att logga in på din Gmail via valfri webbläsare. Klicka därefter på kugghjulet högst upp till höger i webbläsarfönstret och välj Inställningar.

Gmail - Kugghjul - Inställningar - Ändra användarnamn

2. Klicka på Konton och import (1). Välj därefter redigera information under rubriken Skicka e-post som (2).

Gmail - Konton och import - Redigera information - Skicka mejl som

3. Markera nu först knappen under Namn. I textfältet skriver du därefter in det namn du vill ska stå som avsändare när du skickar e-post med din Gmail-adress. När du är nöjd med ditt namn klickar du på Spara ändringar för att spara namnet.

Gmail - Ändra skicka e-post som - Namn

4. Det nya namnet syns nu direkt bredvid Skicka e-post som: och kommer i fortsättningen vara det namn som syns i fältet avsändare när du skickar mejl. Din e-post-adress ändras givetvis inte, utan endast avsändarnamnet.

Gmail - Ändrat avsändare

Får du det inte att fungera eller har du andra frågor kring Gmail och inställningar? Fråga gärna i kommentarerna!

Relaterat innehåll

7 kommentarer

  1. Hej
   Skall ändra namn på gmailen, (bytt sekreterare i en liten förening)
   Helt omöjligt att få det att fungera, det gamla namnet kvarstår ändå när jag skriver mail!!
   Har följt instruktionen ovan helt

   • Hej! Vad konstigt. Kan det vara så att kontot på något sätt är länkat med ett annat konto som har bestämmande-rätt i vilka namn som får och inte får ändras? Eller är det endast ett ensamt konto?

    // Christoffer, enkelteknik.se

  2. Hej!
   Tack för superbra instruktion!
   Jag har ändrat enligt ovan och det blir nu rätt när jag mailar från en dator men när jag skickar från min iPhone står det fortfarande det gamla namnet. Vet du hur jag löser det?

   Tack på förhand!
   G

   • Hej! Förutsatt att du använder den inbyggda e-post-klienten i telefonen ska du kunna ändra avsändarnamnet genom att gå till Inställningar > Konton & Lösenord. Välj sedan Gmail-kontot under Konton. Peka på e-postadressen högst upp och ändra namnet under ”Namn”. Gör det susen månntro? :-)

    // Christoffer, enkelteknik.se

  Lämna ett svar

  Please enter your comment!
  Please enter your name here