Visa iMessage-notiser på Wear OS och HarmonyOS-klockor m.fl.

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Bestäm var skärmbilder ska sparas i macOS

Skärmbild, skärmavbildning, print screen, screenshot, skärmdump. Kärt barn har många namn. Men varför i hela världen ska alla sparas på skrivbordet? Så bestämmer du själv var dina skärmbilder ska placeras.

Hur lämnar jag uppgifter om Skattehemvist i Google AdSense?

Om du använder AdSense antingen för YouTube eller för att visa annonser på din webbsida kommer du förr eller senare behöva bevisa din så kallade skattehemvist. Vad är då det och hur gör man?

Visste du att det i regel går alldeles utmärkt att visa iMessage-notiser på smarta klockor med t.ex. Wear OS eller HarmonyOS som operativsystem? Så gör du!

Att använda en smartwatch som kör t.ex. Wear OS (tidigare Android Wear) eller Huaweis Android-avknoppning HarmonyOS tillsammans med en iPhone ställer ibland till en del problem. Framförallt då Apple är i direkt konkurrens med samtliga andra tillverkare av smartklockor. Något som gärna tar sig i uttryck att en hel del saker inte fungerar när man kopplar t.ex. en Wear OS-klocka till sin iPhone.

Något som i regel däremot går att ordna är faktiskt så att Meddelande-notiser (iMessage) dyker upp även på smartklockor av andra modeller än Apple Watch. Har du ytterligare appar du inte får – men gärna skulle vilja få – notifikationer ifrån på din icke-Apple-klocka kan det även vara värt att ta en titt på stegen nedan för att se om det kanske går att ordna till notiserna även för dessa appar.

Få iMessage- och andra iPhone-notiser att fungera på Wear OS och andra smartklockor

Notera att nedanstående inte är någon garanti för att iMessage-notiser kommer att visas. För vissa operativsystem i en del smartklockor saknas tyvärr helt möjligheten att visa dessa typer av notiser. Men för klockor som använder t.ex Wear OS eller andra moderna operativsystem bör följande göra susen när det kommer till att visa iMessage-notiser.

  1. Börja med att (på din iPhone) navigera till Inställningar följt av Notiser.
  2. Scrolla en bra bit nedåt och peka på Meddelanden.

iPhone - Smartklocka - Wear OS - Notiser - Meddelanden

  1. Under rubriken Låsskärmens utseende finns sedan alternativet Förhandsvisa. Sätt detta till antingen Alltid eller Om olåst.

iPhone - Förhandsvisa - Smartwatch - Notiser - iMessage

  1. Nyckeln är alltså att inte helt stänga av förhandsvisningen av meddelanden. Utan så länge inte alternativet Aldrig är valt ska meddelandenotiserna skickas vidare till andra anslutna enheter, såsom exempelvis smartklockor.
  2. Om du har andra appar du gärna vill få notiser från kan det även vara värt att ta en extra titt under förhandsvisningsinställningarna för dessa appar. Högst upp under Inställningar > Notiser finns också en generell inställning för just förhandsvisningen av notiserna från samtliga appar.

Om jag inte vill visa några notiser på min telefon vid nya meddelanden då?

Om du, av vilken anledning som helst, inte vill att någon form av notis dyker upp på din telefon när ett meddelande tas emot resulterar det dessvärre också i att notiser heller inte ”pushas” vidare till andra enheter, t.ex. smartklockor.

Det fungerar inte, vad kan jag göra mer?

Om du fortfarande inte får några meddelande-notiser i din klocka kan det som sagt vara så att klockan faktiskt inte stöder dem. Något att däremot ta en extra titt på är att meddelande-notiser tillåts tas emot av själva klockan. Detta görs direkt i appen som används för att koppla telefonen till klockan. I fallet med Wear OS är det exempelvis Wear OS-appen som används. Här hittar du inställningen under Aviseringar direkt i huvudmenyn.

Wear OS - Meddelanden - Notiser - Aktivera - iPhone
Glöm inte att gå igenom notifikationslistan i appen som bestämmer vilka andra appar som ska kunna skicka notiser till din klocka.

Får du det ändå inte att fungera eller har andra funderingar kring notiser i smartklockor? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarerna här nedanför!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Bestäm var skärmbilder ska sparas i macOS

Skärmbild, skärmavbildning, print screen, screenshot, skärmdump. Kärt barn har många namn. Men varför i hela världen ska alla sparas på skrivbordet? Så bestämmer du själv var dina skärmbilder ska placeras.

Hur lämnar jag uppgifter om Skattehemvist i Google AdSense?

Om du använder AdSense antingen för YouTube eller för att visa annonser på din webbsida kommer du förr eller senare behöva bevisa din så kallade skattehemvist. Vad är då det och hur gör man?

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.