Stäng av eller starta en iPhone med trasig strömknapp

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Har strömknappen på din iPhone (eller iPad!) lagt av? Eller gillar du bara inte att använda fysiska knappar? Oavsett situation finns numera en lösning på problemet!

Eftersom varken iPhone eller iPad har ett uttagbart batteri har det varit minst sagt knepigt att stänga av dem om strömknappen av någon anledning inte längre gått att använda. Från och med iOS 11 är dock det problemet ett minne blott. Nu finns nämligen möjligheten att stänga av telefonen eller plattan direkt från inställningsmenyn.

Det går även att starta din iPhone eller iPad utan en fungerande strömknapp efter att du (frivilligt eller ofrivilligt) stängt av enheten. Läs vidare för att se hur du gör!

Stäng av iPhone trots en trasig strömknapp

1. För att stänga av din iPhone eller iPad via menysystemet börjar du med att navigera till Inställningar (1). Peka sedan på Allmänt (2).

iPhone - iPad - Stäng av utan fungerande - Trasig - Strömknapp

2. Scrolla längst ned i listan över alternativ och peka på Stäng av. Dra därefter reglaget med avstängningssymbolen åt höger för att stänga av enheten.

Stäng av iPhone med en trasig strömknapp

Starta iPhone utan en fungerande strömknapp

1. För att starta din iPhone (eller iPad) trots att enhetens strömknapp inte fungerar behöver du faktiskt inte göra mer än att koppla in en laddare till enheten. Laddaren behöver vara ansluten till ett vägguttag för att telefonen eller plattan ska starta.

Starta iPhone - iPad - Utan fungerande eller trasig strömknapp

2. Tänk på att om din iPhone eller iPad är helt urladdad kan det dröja ett litet tag innan enheten startar!

Hatten av till Apple som äntligen gjort det möjligt att stänga av iPhone och iPad via menysystemet. Har du frågor eller funderingar kring trasiga knappar eller andra relaterade ämnen är det bara skriva på i kommentarerna!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

2 kommentarer

    • Hej! Absolut, texten är faktiskt skriven utifrån och med bilder från just en iPhone SE :-)

      // Christoffer, enkelteknik.se

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Test: Netgear Orbi AX6000 (RBK863s) – Ett snabbt, men lite lustigt, syskon

Netgears Orbi-serie av nätverksprodukter har fått en hel del god feedback, framförallt gällande stabilitet och prestanda. Så vart passar nya RBK863s in? För helt lätt är det inte att navigera i djungeln av beteckningar.