Stäng av eller starta en iPhone med trasig strömknapp

Har strömknappen på din iPhone (eller iPad!) lagt av? Eller gillar du bara inte att använda fysiska knappar? Oavsett situation finns numera en lösning på problemet!

Eftersom varken iPhone eller iPad har ett uttagbart batteri har det varit minst sagt knepigt att stänga av dem om strömknappen av någon anledning inte längre gått att använda. Från och med iOS 11 är dock det problemet ett minne blott. Nu finns nämligen möjligheten att stänga av telefonen eller plattan direkt från inställningsmenyn.

Det går även att starta din iPhone eller iPad utan en fungerande strömknapp efter att du (frivilligt eller ofrivilligt) stängt av enheten. Läs vidare för att se hur du gör!

Stäng av iPhone trots en trasig strömknapp

1. För att stänga av din iPhone eller iPad via menysystemet börjar du med att navigera till Inställningar (1). Peka sedan på Allmänt (2).

iPhone - iPad - Stäng av utan fungerande - Trasig - Strömknapp

2. Scrolla längst ned i listan över alternativ och peka på Stäng av. Dra därefter reglaget med avstängningssymbolen åt höger för att stänga av enheten.

Stäng av iPhone med en trasig strömknapp

Starta iPhone utan en fungerande strömknapp

1. För att starta din iPhone (eller iPad) trots att enhetens strömknapp inte fungerar behöver du faktiskt inte göra mer än att koppla in en laddare till enheten. Laddaren behöver vara ansluten till ett vägguttag för att telefonen eller plattan ska starta.

Starta iPhone - iPad - Utan fungerande eller trasig strömknapp

2. Tänk på att om din iPhone eller iPad är helt urladdad kan det dröja ett litet tag innan enheten startar!

Hatten av till Apple som äntligen gjort det möjligt att stänga av iPhone och iPad via menysystemet. Har du frågor eller funderingar kring trasiga knappar eller andra relaterade ämnen är det bara skriva på i kommentarerna!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i våra artiklar är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller vi ibland en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Summering

Ställ en fråga

Har du en teknisk fundering du går och grubblar på? Det låter ju onödigt.

Kommentera

2 kommentarer

    • Hej! Absolut, texten är faktiskt skriven utifrån och med bilder från just en iPhone SE :-)

      // Christoffer, enkelteknik.se

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Recension: Hoa till Nintendo Switch – Ett mindre stressigt alternativ

Kort, vackert och med tydliga influenser från Studio Ghibli både bildligt och ljudligt. Men är det värt att betala 150 kr för fem timmars speltid?

Äntligen stöd för Bluetooth-hörlurar på Nintendo Switch

En av de största frågetecknen kring Nintendo Switch har äntligen fått en lösning. Men varför tog det så lång tid?

Sonos lanserar uppdaterad Beam med stöd för Dolby Atmos

Sonos snyggaste soundbar får i dagarna en uppgradering innehållandes både ny hårdvara, fler högtalare och bättre stöd för nya ljudformat.

Starta macOS Recovery i Mac-datorer med M1-chippet

Apples M1-chip fungerar ganska annorlunda jämfört med de tidigare Intel-baserade Mac-datorerna. Så pass olika att till och med proceduren för att ta sig in i macOS Recovery skiljer sig åt.

Radera bara en siffra i miniräknaren på iPhone

Visst är det irriterande när man efter en lång uträkning knappar in en siffra fel i Kalkylatorn på iPhone och behöver börja om från början? Åtminstone var det irriterande innan du läste det här.

Det senaste

Tester

Fråga »

Mer läsning

Sväng förbi på Instagram

Send this to a friend