Stäng av handskriftsläget på iPhone

När du använder din iPhone på snedden (landskapsläge) byts tangentbordet ut mot en rityta för handskrift. Så stänger du av – eller sätter på – funktionen!

Handskriftsläget på iPhone är menat att göra dina meddelanden lite mer personliga samt underlätta för dig som hellre skriver SMS och anteckningar med en touch-penna istället för det vanliga tangentbordet.

Ibland kan det dock vara irriterande att tangentbordet försvinner så fort du råkar vinkla telefonen för mycket. Tack och lov är det superenkelt att både stänga av och åter aktivera funktionen helt efter dina egna önskemål!

Stäng av eller aktivera handskriftsläget på iPhone

1. Öppna en meddelandekonversation, en anteckning eller annan valfri skrivyta. Vänd därefter telefonen till landskapsläge.

Vänder iPhone - Handskriftläge - Skrivstil - Automatiskt

2. Funktionen för handskrift bör nu hoppa igång direkt varpå tangentbordet försvinner och ritytan dyker upp. För att åter få fram tangentbordet behöver du bara klicka på den lilla tangentbordsikonen längst ned till höger.

iPhone - Handskrift - Vända - Stäng av till vanligt tangentbord

3. Vips är tangentbordet tillbaka! Telefonen sparar ditt val för framtiden så du inte behöver klicka på symbolen varje gång du vänder telefonen åt sidan. Skulle du någon gång återigen vilja använda handskriftstangentbordet klickar du bara på ikonen längst ned till höger när du befinner dig i landskapsläge.

iPhone - Få tillbaka handskrift istället för tangentbord

Supersimpelt! Har du andra bra tips eller tricks för iPhone (eller andra telefoner) – dela gärna med dig i kommentarerna!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i våra artiklar är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller vi ibland en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Summering

Ställ en fråga

Har du en teknisk fundering du går och grubblar på? Det låter ju onödigt.

Kommentera

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Skicka bilder och film från iPhone till Chromecast

Företeelsen att visa något från telefonen på TV:n har blivit rejält förenklad under de senaste 10 åren. Om man bortser från att skicka bilder och filmer från iPhone till Chromecast.

Flytta tillbaka sökfältet högst upp i Safari på iOS 15 (iPhone)

Nya uppdateringar kan ju vara både bra och dåliga. Oftast vänjer man sig efter ett tag, men ibland känns det bara konstigt. Som när adressfältet flyttades längst ned i Safari efter uppgraderingen till iOS 15.

Så spelar du (det första) Minecraft helt gratis

Få spel har gjort ett så pass stort avtryck som Minecraft och trots att det lanserades för över 12 år sedan är det fortfarande omåttligt populärt.

Recension: Hoa till Nintendo Switch – Ett mindre stressigt alternativ

Kort, vackert och med tydliga influenser från Studio Ghibli både bildligt och ljudligt. Men är det värt att betala 150 kr för fem timmars speltid?

Äntligen stöd för Bluetooth-hörlurar på Nintendo Switch

En av de största frågetecknen kring Nintendo Switch har äntligen fått en lösning. Men varför tog det så lång tid?

Det senaste

Tester

Fråga »

Mer läsning

Sväng förbi på Instagram

Send this to a friend