Stäng av automatisk hämtning av appar på iPhone & iPad

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Varför har Instagram helt plötsligt svart bakgrund?

Insåg du precis att Instagram av någon anledning är bra mycket mörkare än vad det brukar vara? Här är anledningen och hur du ändrar tillbaka till det ljusare läget.

Spotify stannar i slutet av nästan varje låt

Här är min lösning på problemet med att Spotify då och då inte vill hoppa vidare till nästa låt, utan istället bara stoppar uppspelningen. Även om det ser ut som att den är igång.

(Uppdaterad: 2017-12-08) Om du använder samma Apple-ID på flera olika enheter kan appar automatiskt hämtas till alla anslutna iPhones och iPads. Så stänger du av funktionen!

Visst är det rätt smidigt när du bara behöver ladda ner en app på din iPhone varpå appen också automatiskt hämtas till din iPad? Det är dock långt ifrån alltid det är gynnsamt att alla appar installeras direkt på alla enheter. Kanske framför allt då det kan bli svårt att hålla koll på hur mycket ledigt lagringsutrymme som faktiskt finns tillgängligt. Samtidigt blir det lätt rörigt när appar bara installeras utan att man är med och t.ex. placerar dem i olika mappar för att sortera dem.

Att stänga av denna funktion är dock hur enkelt som helst. Följ bilderna nedanför för att se hur du gör!

Stäng av automatisk hämtning av appar

1. Börja med att peka på Inställningar. Välj därefter iTunes och App Store. Under Automatiska hämtningar finns sedan de alternativ för automatiskt hämtning av data som går att stänga av eller slå på. De funktioner du har påslagna här hämtas alltså automatiskt till din iPhone eller iPad när du gör en nedladdning eller ett köp på en annan enhet kopplad till samma Apple-ID som din enhet.

Stäng av automatiskt hämtning av appar - iPhone - iPad - iTunes - App Store

2. Vill du t.ex. förhindra att appar som laddas ned på andra enheter också laddas ned på din iPhone eller iPad pekar du helt enkelt på knappen bredvid Appar för att stänga av funktionen.

iTunes och App Store - Automatiska hämtningar - Appar

Enklare än så blir det nästan inte. Knepet (som vanligt) med iPhone och Apple är ju att veta exakt vart inställningen man vill åt finns. Stöter du på några problem är det bara skriva av dig i kommentarerna nedanför!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

10 kommentarer

 1. Jag har en Iphone 6s (om det nu spelar någon roll :) för att lösa problemet) där jag vill tidssätta hämtning av min jobbepost till mina arbetstider. Var gör jag det?

  • Hej! Så vitt jag kan läsa mig till finns (dumt nog!) ingen sådan inställning direkt i iPhone. Det enda jag kan komma på är att navigera till Inställningar > E-post > Konton. Klicka sedan på Hämta nya data (längst ned). Välj e-post-kontot för ditt jobb och under Välj Schema klickar du sedan på Manuellt.

   Detta gör att du aktivt behöver gå in och välja att hämta nya meddelanden för den Inkorgen. Inte riktigt vad du önskar. Men det är vad jag kommer på just nu.

   // Christoffer, enkelteknik.se

 2. Hej. Har en IPad. För mig är Uppdateringar påslagen och slår man av den så är den på igen om man går in och ut igen. Dom andra Musik, böcker och appar är avslagen. Slår jag på flippar dom av på engång. Vad gör man?
  Mvh Robin

  • Hej! Du verkar inte vara ensam om detta problem! En lösning verkar kunna vara att peka på ditt Apple-ID (högst upp under iTunes och App Store) och välja Logga ut. Logga därefter in igen och testa om det går att stänga av automatiska hämtningar då. Gör det någon skillnad?

   // Christoffer, enkelteknik.se

 3. Hej.
  Jag har en I pad ..jag kan inte ta bort uppdareingar dör en app..som uppdateras varje månad och drar 49 sek från mirt konto..kag vill stoppa det eller ta bort denna betalning och uppdareing..hur man kan göra det?
  Tack.

  • Hej! Förmodligen har du någon typ av prenumeration på en app-tjänst som drar pengar varje månad. Ta en titt här och läs under ”Om du inte kan välja Inget som Betalningsmetod” för att hantera dina prenumerationer. Förhoppningsvis kan du sedan ta bort appen utan problem!

   // Christoffer, enkelteknik.se

 4. Hej. Alla mina bilder hamnar också på min iPad,vill inte det. Har försökt flera olika saker men får det inte att funka. Kan du hjälpa mig? Har iPhone 8 Plus./Madde

  • Hej! Apple har gjort det riktigt knepigt att hitta inställningen för detta. Testa att navigera till Inställningar > Ditt namn (högst upp) > iCloud > Bilder. Här kan du sedan stänga av iCloud-bilder och Min bildström för att sluta skicka bilderna till andra iOS-enheter automatiskt.

   // Christoffer, enkelteknik.se

 5. Har synkningnen påslagen, men sker själva synkningen bara vid nedlaggning? Jag vill ha exakt samma utseende på iphone som på ipad, men min ipad har inga nya appar tillagda. Mail synkar men inte bilder och inte appar. Verkar heller inte göra back up på ipaden. Vet du?

  • Hej! Hm, svårt att säga exakt vad som kan strula. Så vitt jag kan läsa mig till verkar det vara viktigt att inställningarna både på iPhone och iPad är exakt samma för att synkroniseringen ska kunna fungera. Det är även ett krav att du har tillräckligt med ledigt utrymme iCloud för att kunna synkronisera appar mellan de båda enheterna. En lite mer detaljerad guide finns t.ex. här.

   // Christoffer, enkelteknik.se

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Varför har Instagram helt plötsligt svart bakgrund?

Insåg du precis att Instagram av någon anledning är bra mycket mörkare än vad det brukar vara? Här är anledningen och hur du ändrar tillbaka till det ljusare läget.

Börja en WordPress-lista med ett annat nummer än ett

Numrerade listor har alltid skapat lite extra huvudbry hos mig. Så tar du kontroll över vilket nummer som visas var när det kommer till listor i populära WordPress!

Spotify stannar i slutet av nästan varje låt

Här är min lösning på problemet med att Spotify då och då inte vill hoppa vidare till nästa låt, utan istället bara stoppar uppspelningen. Även om det ser ut som att den är igång.

Test: Moccamaster Automatic – Fortfarande bäst?

När det kommer till kaffebryggare står Technivorms Moccamaster-serie ut som en av de verkliga långkörarna. Är det fortfarande en sådan man "ska" ha år 2022?

Google-ingenjör menar att AI:n LaMDA utvecklat medvetande

Att stänga av medarbetare för att de går utanför sina arbetsramar är inte helt ovanligt. Men när ramarna involverar påståenden om att Googles AI kan ha skapat sig ett eget medvetande blir det lite extra spännande.

Test: MiniFinder Pico 4G – Spårar det mesta

Hur precis och smidig är egentligen en dedikerad GPS-tracker år 2022? Det tänkte jag ta reda på i detta test av Pico 4G från Växjö-baserade MiniFinder.

Så visar du ett rutnät i kameran på iPhone

Ser fotona du tar med din iPhone ut som att du är på väg att ramla samtidigt som du knäpper dem? Så rätar du upp tillvaron genom att visa ett rutnät på skärmen i kamera-appen!
Send this to a friend