(Uppdaterad: 2017-12-08) Om du använder samma Apple-ID på flera olika enheter kan appar automatiskt hämtas till alla anslutna iPhones och iPads. Så stänger du av funktionen!

Visst är det rätt smidigt när du bara behöver ladda ner en app på din iPhone varpå appen också automatiskt hämtas till din iPad? Det är dock långt ifrån alltid det är gynnsamt att alla appar installeras direkt på alla enheter. Kanske framför allt då det kan bli svårt att hålla koll på hur mycket ledigt lagringsutrymme som faktiskt finns tillgängligt. Samtidigt blir det lätt rörigt när appar bara installeras utan att man är med och t.ex. placerar dem i olika mappar för att sortera dem.


Att stänga av denna funktion är dock hur enkelt som helst. Följ bilderna nedanför för att se hur du gör!

Stäng av automatisk hämtning av appar

1. Börja med att peka på Inställningar. Välj därefter iTunes och App Store. Under Automatiska hämtningar finns sedan de alternativ för automatiskt hämtning av data som går att stänga av eller slå på. De funktioner du har påslagna här hämtas alltså automatiskt till din iPhone eller iPad när du gör en nedladdning eller ett köp på en annan enhet kopplad till samma Apple-ID som din enhet.

Stäng av automatiskt hämtning av appar - iPhone - iPad - iTunes - App Store

2. Vill du t.ex. förhindra att appar som laddas ned på andra enheter också laddas ned på din iPhone eller iPad pekar du helt enkelt på knappen bredvid Appar för att stänga av funktionen.

iTunes och App Store - Automatiska hämtningar - Appar

Enklare än så blir det nästan inte. Knepet (som vanligt) med iPhone och Apple är ju att veta exakt vart inställningen man vill åt finns. Stöter du på några problem är det bara skriva av dig i kommentarerna nedanför!

Relaterat innehåll

6 kommentarer

  1. Jag har en Iphone 6s (om det nu spelar någon roll :) för att lösa problemet) där jag vill tidssätta hämtning av min jobbepost till mina arbetstider. Var gör jag det?

   • Hej! Så vitt jag kan läsa mig till finns (dumt nog!) ingen sådan inställning direkt i iPhone. Det enda jag kan komma på är att navigera till Inställningar > E-post > Konton. Klicka sedan på Hämta nya data (längst ned). Välj e-post-kontot för ditt jobb och under Välj Schema klickar du sedan på Manuellt.

    Detta gör att du aktivt behöver gå in och välja att hämta nya meddelanden för den Inkorgen. Inte riktigt vad du önskar. Men det är vad jag kommer på just nu.

    // Christoffer, enkelteknik.se

  2. Hej. Har en IPad. För mig är Uppdateringar påslagen och slår man av den så är den på igen om man går in och ut igen. Dom andra Musik, böcker och appar är avslagen. Slår jag på flippar dom av på engång. Vad gör man?
   Mvh Robin

   • Hej! Du verkar inte vara ensam om detta problem! En lösning verkar kunna vara att peka på ditt Apple-ID (högst upp under iTunes och App Store) och välja Logga ut. Logga därefter in igen och testa om det går att stänga av automatiska hämtningar då. Gör det någon skillnad?

    // Christoffer, enkelteknik.se

  3. Hej.
   Jag har en I pad ..jag kan inte ta bort uppdareingar dör en app..som uppdateras varje månad och drar 49 sek från mirt konto..kag vill stoppa det eller ta bort denna betalning och uppdareing..hur man kan göra det?
   Tack.

   • Hej! Förmodligen har du någon typ av prenumeration på en app-tjänst som drar pengar varje månad. Ta en titt här och läs under ”Om du inte kan välja Inget som Betalningsmetod” för att hantera dina prenumerationer. Förhoppningsvis kan du sedan ta bort appen utan problem!

    // Christoffer, enkelteknik.se

  Lämna ett svar

  Please enter your comment!
  Please enter your name here