Ta bort kredit- eller kontokort från ett Apple-ID

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Undrar du hur man tar bort konto-eller kreditkortsinformation helt och hållet från ett Apple-ID så inte du (eller någon annan) kan spendera dina pengar? Så gör du!

Trött på att dina barn (eller kanske du själv!) handlar för mycket appar och annat via ditt Apple-ID? Att ta bort betalningsmöjligheterna för ett Apple-ID och att endast hålla sig till gratis-appar är inte särskilt knepigt. Följ instruktionerna här nedanför för att se hur du gör!

Om du inte har ett Apple-ID eller vill skapa ett helt nytt utan att ange någon information om konto- eller kreditkort går även det att åstadkomma hur enkelt som helst. Vi går igenom hur du gör i vår artikel för just detta. Du hittar den här.

Ta bort konto- och kreditkorts-information från ett Apple-ID

1. Börja med att via din iPhone eller iPad navigera till Inställningar följt av iTunes Store och App Store. Klicka därefter på ditt Apple-ID (högst upp) och välj Visa Apple-ID.

iTunes Store och App Store - Visa Apple-ID

2. Välj därefter alternativet Betalningsinformation. Under Betalningsmetod finns sedan de olika alternativen för betalningar via ditt Apple-ID. Välj här helt enkelt det nedersta alternativet, Inget. Din tidigare konto- eller kreditkortsinformation raderas sedan så snart du trycker på Klar.

Apple-ID - Betalningsinformation - Inget kreditkort - Kontokort

Om du inte kan välja Inget som Betalningsmetod

1. Om du mot förmodan inte kan se alternativet Inget i listan beror det förmodligen på att du prenumererar på någon tjänst eller app (t.ex. Netflix eller Spotify). För att dubbelkolla detta navigerar du återigen till Inställningar > iTunes Store och App Store. Peka på ditt Apple-ID och välj Visa Apple-ID.

2. Peka nu på Hantera under Prenumerationer för att se dina aktuella prenumerationer. Under detaljinformationen kan du sedan peka på Automatisk förnyelse för att stänga av automatisk förnyelse av dina prenumerationer. Du kan även peka direkt på en av dina prenumerationer för att få reda på mer information och oftast även avsluta prenumerationen direkt om du önskar.

Apple-ID - Hantera - Stäng av automatiskt förnyelse - Kreditkort

3. Går det fortfarande inte att välja Inget i listan över betalningsalternativ kan det även vara så att du har en tidigare betalning av en app eller liknande som inte gått igenom. För att kontrollera detta behöver du använda dig av en dator med iTunes installerat. Har du inte iTunes på datorn hämtar du det gratis direkt från Apple.

4. Öppna iTunes och logga in med ditt Apple-ID om du inte redan är inloggad. Klicka därefter på Konto i huvudmenyn och välj Visa mitt konto. Fyll i ditt lösenord och klicka sedan på Visa konto.

iTunes - Visa mitt konto - Apple-ID

5. Scrolla nedåt tills du kommer till avsnittet Köphistorik. Klicka här på Visa alla. Det kan ta några sekunder att ladda köphistoriken.

iTunes - Köphistorik - Visa alla

6. Här ser du direkt dina senaste inköp och nedladdningar som gjorts via ditt Apple-ID. Kontrollera om det finns något som inte stämmer överens med vad du faktiskt laddat ned eller om det finns några köp som är obetalda. Du gör detta genom att klicka på de små, grå pilarna bredvid respektive artikel.

iTunes - Köphistorik - Senaste appar - Visa detaljer

7. Om du stöter på några felaktigheter som du inte kan lösa själv rekommenderas att du tar kontakt direkt med Apple-supporten via Apples supportsidor för iTunes. Välj Apple-ID följt av Köp, fakturering och inlösen. Följ därefter instruktionerna.

8. Förhoppningsvis kan du efter detta välja Inget i listan över betalningsalternativ.

Dela gärna med dig i kommentarerna om du ändå inte får det att fungera så ska vi försöka hjälpa till att lösa problemen!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Test: Netgear Orbi AX6000 (RBK863s) – Ett snabbt, men lite lustigt, syskon

Netgears Orbi-serie av nätverksprodukter har fått en hel del god feedback, framförallt gällande stabilitet och prestanda. Så vart passar nya RBK863s in? För helt lätt är det inte att navigera i djungeln av beteckningar.

Test: MSI Creator Z16 HX Studio – En bärbar dator med extra allt

Creator är en av MSI:s mest påkostade serier bärbara datorer avsedda i första hand för kreatörer av allehanda slag. Så vad kan man då göra med en laptop i toppsegmentet av serien, för närmare 40 000 kr?