Ta bort kredit- eller kontokort från ett Apple-ID

Undrar du hur man tar bort konto-eller kreditkortsinformation helt och hållet från ett Apple-ID så inte du (eller någon annan) kan spendera dina pengar? Så gör du!

Trött på att dina barn (eller kanske du själv!) handlar för mycket appar och annat via ditt Apple-ID? Att ta bort betalningsmöjligheterna för ett Apple-ID och att endast hålla sig till gratis-appar är inte särskilt knepigt. Följ instruktionerna här nedanför för att se hur du gör!

Om du inte har ett Apple-ID eller vill skapa ett helt nytt utan att ange någon information om konto- eller kreditkort går även det att åstadkomma hur enkelt som helst. Vi går igenom hur du gör i vår artikel för just detta. Du hittar den här.

Ta bort konto- och kreditkorts-information från ett Apple-ID

1. Börja med att via din iPhone eller iPad navigera till Inställningar följt av iTunes Store och App Store. Klicka därefter på ditt Apple-ID (högst upp) och välj Visa Apple-ID.

iTunes Store och App Store - Visa Apple-ID

2. Välj därefter alternativet Betalningsinformation. Under Betalningsmetod finns sedan de olika alternativen för betalningar via ditt Apple-ID. Välj här helt enkelt det nedersta alternativet, Inget. Din tidigare konto- eller kreditkortsinformation raderas sedan så snart du trycker på Klar.

Apple-ID - Betalningsinformation - Inget kreditkort - Kontokort

Om du inte kan välja Inget som Betalningsmetod

1. Om du mot förmodan inte kan se alternativet Inget i listan beror det förmodligen på att du prenumererar på någon tjänst eller app (t.ex. Netflix eller Spotify). För att dubbelkolla detta navigerar du återigen till Inställningar > iTunes Store och App Store. Peka på ditt Apple-ID och välj Visa Apple-ID.

2. Peka nu på Hantera under Prenumerationer för att se dina aktuella prenumerationer. Under detaljinformationen kan du sedan peka på Automatisk förnyelse för att stänga av automatisk förnyelse av dina prenumerationer. Du kan även peka direkt på en av dina prenumerationer för att få reda på mer information och oftast även avsluta prenumerationen direkt om du önskar.

Apple-ID - Hantera - Stäng av automatiskt förnyelse - Kreditkort

3. Går det fortfarande inte att välja Inget i listan över betalningsalternativ kan det även vara så att du har en tidigare betalning av en app eller liknande som inte gått igenom. För att kontrollera detta behöver du använda dig av en dator med iTunes installerat. Har du inte iTunes på datorn hämtar du det gratis direkt från Apple.

4. Öppna iTunes och logga in med ditt Apple-ID om du inte redan är inloggad. Klicka därefter på Konto i huvudmenyn och välj Visa mitt konto. Fyll i ditt lösenord och klicka sedan på Visa konto.

iTunes - Visa mitt konto - Apple-ID

5. Scrolla nedåt tills du kommer till avsnittet Köphistorik. Klicka här på Visa alla. Det kan ta några sekunder att ladda köphistoriken.

iTunes - Köphistorik - Visa alla

6. Här ser du direkt dina senaste inköp och nedladdningar som gjorts via ditt Apple-ID. Kontrollera om det finns något som inte stämmer överens med vad du faktiskt laddat ned eller om det finns några köp som är obetalda. Du gör detta genom att klicka på de små, grå pilarna bredvid respektive artikel.

iTunes - Köphistorik - Senaste appar - Visa detaljer

7. Om du stöter på några felaktigheter som du inte kan lösa själv rekommenderas att du tar kontakt direkt med Apple-supporten via Apples supportsidor för iTunes. Välj Apple-ID följt av Köp, fakturering och inlösen. Följ därefter instruktionerna.

8. Förhoppningsvis kan du efter detta välja Inget i listan över betalningsalternativ.

Dela gärna med dig i kommentarerna om du ändå inte får det att fungera så ska vi försöka hjälpa till att lösa problemen!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i våra artiklar är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller vi ibland en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Summering

Ställ en fråga

Har du en teknisk fundering du går och grubblar på? Det låter ju onödigt.

Kommentera

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Skicka bilder och film från iPhone till Chromecast

Företeelsen att visa något från telefonen på TV:n har blivit rejält förenklad under de senaste 10 åren. Om man bortser från att skicka bilder och filmer från iPhone till Chromecast.

Flytta tillbaka sökfältet högst upp i Safari på iOS 15 (iPhone)

Nya uppdateringar kan ju vara både bra och dåliga. Oftast vänjer man sig efter ett tag, men ibland känns det bara konstigt. Som när adressfältet flyttades längst ned i Safari efter uppgraderingen till iOS 15.

Så spelar du (det första) Minecraft helt gratis

Få spel har gjort ett så pass stort avtryck som Minecraft och trots att det lanserades för över 12 år sedan är det fortfarande omåttligt populärt.

Recension: Hoa till Nintendo Switch – Ett mindre stressigt alternativ

Kort, vackert och med tydliga influenser från Studio Ghibli både bildligt och ljudligt. Men är det värt att betala 150 kr för fem timmars speltid?

Äntligen stöd för Bluetooth-hörlurar på Nintendo Switch

En av de största frågetecknen kring Nintendo Switch har äntligen fått en lösning. Men varför tog det så lång tid?

Det senaste

Tester

Fråga »

Mer läsning

Sväng förbi på Instagram

Send this to a friend