Sonos lanserar smart högtalare med röststyrning

0
1434
Sonos One - Högtalare - Smart - Röststyrning

Allt fler företag börjar intressera sig för röststyrning. Nu hoppar även Sonos på tåget och släpper en högtalare förberedd för tekniken.

Igår presenterade Sonos det senaste tillskottet i deras ekosystemet av högtalare. Den nya högtalaren har fått namnet Sonos One och påminner utseendemässigt extremt mycket om företages tidigare minsting, Play 1. Den enda skillnaden på utsidan är egentligen att de sedvanliga knapparna för volym och Play/Pause ersatts med en touch-yta.

Den stora förändringen finns istället på insidan där högtalaren nu huserar en mikrofon samt stöd för röststyrning. Idag har vi i Sverige dock inte särskilt mycket nytta av funktionen. Faktiskt ingen alls. Detta då röststyrningen än så länge endast fungerar med Amazons röststyrningstjänst Alexa (som endast finns tillgänglig i USA, Storbritannien och Tyskland).

Sonos siktar dock på att göra fler röststyrningstjänster tillgängliga framöver samt givetvis ge tillgång till röststyrningsfunktioner i samtliga länder. Några exakta datum för när vi kommer få möjligheten att verbalt instruera våra Sonos-system vad som ska spelas ges dock inte.

Sonos One - Röststyrd högtalare - Ovansida - Touch
Ovansidan på Sonos One skiljer sig en del från Play 1. Ljudmässigt är de båda högtalarna däremot identiska.

I övrigt har inte mycket ändrats från Play 1. Ljudet och byggkvalitén verkar vara desamma om man ska tro tidiga omdömen. Sonos One fungerar givetvis också ihop med övriga Sonos-enheter och även tillsammans med Playbar/Playbase för att skapa ett surroundljud till TV:n. Även priset är detsamma som hos Play 1 (2.449 kr).

Ta gärna en titt på The Verge första intryck av högtalaren här nedanför. Ännu mer information finns på Sonos egen webbplats.

Relaterat innehåll

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here