Sonos lanserar smart högtalare med röststyrning

Allt fler företag börjar intressera sig för röststyrning. Nu hoppar även Sonos på tåget och släpper en högtalare förberedd för tekniken.

Igår presenterade Sonos det senaste tillskottet i deras ekosystemet av högtalare. Den nya högtalaren har fått namnet Sonos One och påminner utseendemässigt extremt mycket om företages tidigare minsting, Play 1. Den enda skillnaden på utsidan är egentligen att de sedvanliga knapparna för volym och Play/Pause ersatts med en touch-yta.

Den stora förändringen finns istället på insidan där högtalaren nu huserar en mikrofon samt stöd för röststyrning. Idag har vi i Sverige dock inte särskilt mycket nytta av funktionen. Faktiskt ingen alls. Detta då röststyrningen än så länge endast fungerar med Amazons röststyrningstjänst Alexa (som endast finns tillgänglig i USA, Storbritannien och Tyskland).

Sonos siktar dock på att göra fler röststyrningstjänster tillgängliga framöver samt givetvis ge tillgång till röststyrningsfunktioner i samtliga länder. Några exakta datum för när vi kommer få möjligheten att verbalt instruera våra Sonos-system vad som ska spelas ges dock inte.

Sonos One - Röststyrd högtalare - Ovansida - Touch
Ovansidan på Sonos One skiljer sig en del från Play 1. Ljudmässigt är de båda högtalarna däremot identiska.

I övrigt har inte mycket ändrats från Play 1. Ljudet och byggkvalitén verkar vara desamma om man ska tro tidiga omdömen. Sonos One fungerar givetvis också ihop med övriga Sonos-enheter och även tillsammans med Playbar/Playbase för att skapa ett surroundljud till TV:n. Även priset är detsamma som hos Play 1 (2.449 kr).

Ta gärna en titt på The Verge första intryck av högtalaren här nedanför. Ännu mer information finns på Sonos egen webbplats.

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i våra artiklar är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller vi ibland en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Summering

Ställ en fråga

Har du en teknisk fundering du går och grubblar på? Det låter ju onödigt.

Kommentera

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Skicka bilder och film från iPhone till Chromecast

Företeelsen att visa något från telefonen på TV:n har blivit rejält förenklad under de senaste 10 åren. Om man bortser från att skicka bilder och filmer från iPhone till Chromecast.

Flytta tillbaka sökfältet högst upp i Safari på iOS 15 (iPhone)

Nya uppdateringar kan ju vara både bra och dåliga. Oftast vänjer man sig efter ett tag, men ibland känns det bara konstigt. Som när adressfältet flyttades längst ned i Safari efter uppgraderingen till iOS 15.

Så spelar du (det första) Minecraft helt gratis

Få spel har gjort ett så pass stort avtryck som Minecraft och trots att det lanserades för över 12 år sedan är det fortfarande omåttligt populärt.

Recension: Hoa till Nintendo Switch – Ett mindre stressigt alternativ

Kort, vackert och med tydliga influenser från Studio Ghibli både bildligt och ljudligt. Men är det värt att betala 150 kr för fem timmars speltid?

Äntligen stöd för Bluetooth-hörlurar på Nintendo Switch

En av de största frågetecknen kring Nintendo Switch har äntligen fått en lösning. Men varför tog det så lång tid?

Det senaste

Tester

Fråga »

Mer läsning

Sväng förbi på Instagram

Send this to a friend