Sonos lanserar den snäppet billigare Roam SL

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Spotify stannar i slutet av nästan varje låt

Här är min lösning på problemet med att Spotify då och då inte vill hoppa vidare till nästa låt, utan istället bara stoppar uppspelningen. Även om det ser ut som att den är igång.

Test: Moccamaster Automatic – Fortfarande bäst?

När det kommer till kaffebryggare står Technivorms Moccamaster-serie ut som en av de verkliga långkörarna. Är det fortfarande en sådan man "ska" ha år 2022?

Sonos har insett att kanske inte alla vill ha en mikrofon i sin högtalare. Vilket resulterat i att de nu lanserar Roam SL. En Roam utan mikrofon till ett liiite lägre pris.

När jag testade Roam för lite drygt ett år sedan landade jag i att det var en helt okej högtalare. Den var dock ute och äventyrade i de lite dyrare regionerna. Något som inte riktigt stod i samklang med ljudet som bitvis var aningen instängt. Åtminstone just sett till det då rekommenderade priset på 2 199 kr.

Här har Sonos nu kommit med en intressant nyhet, nämligen en ny variant av Roam kallad Roam SL. Ljudmässigt verkar det vara tal om exakt samma högtalare som vanliga Roam. Istället syns skillnaderna främst i att SL inte har någon inbyggd mikrofon för röststyrning. Då mikrofonen fått flytta ut har det även resulterat i att TruePlay-tekniken (som anpassar ljudet efter omgivningen) fått stryka på foten då den använder just mikrofonen för att känna av omgivningens struktur.

Utöver detta är specifikationerna och utseendet i princip exakt desamma hos båda högtalarna. Stödet för både Wi-Fi och Bluetooth finns kvar hos Roam SL och batteritiden likaså. Det vill säga cirka 10 timmar vid uppspelning och 10 dagar i standby (ännu längre om energisparläget aktiveras). Precis som tidigare finns också stöd för Apple AirPlay 2 hos Roam SL.

Sonos Roam SL lanseras - Batteri - Pris
Precis som hos vanliga Roam finns Roam SL i en svart och en vit variant. Roam SL är även kompatibel med den trådlösa laddaren som finns att köpa till föregångaren.

Trumfkortet hos den första Roam, bortsett från att den hade ett inbyggd batteri, var ju annars att den var vattentät ned till en meters djup i 30 minuter. Roam SL fixar med sin IP67-certifiering också den exakt samma sak.

Priset då? För att avstå mikrofon, röststyrning och TruePlay får du 200 kr rabatt mot den vanliga Roam (rekommenderat pris är som sagt 2 199 kr). Kruxet här är väl att den första Roam redan säljs för 1 790 kr hos flertalet återförsäljare. Så att lansera en ny högtalare med färre funktioner för 1 999 kr känns som ett lite underligt drag. Men vi får helt enkelt se vad Roam SL faktiskt landar på ute hos övriga återförsäljare när den släpps den 15:e mars.

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Börja en WordPress-lista med ett annat nummer än ett

Numrerade listor har alltid skapat lite extra huvudbry hos mig. Så tar du kontroll över vilket nummer som visas var när det kommer till listor i populära WordPress!

Spotify stannar i slutet av nästan varje låt

Här är min lösning på problemet med att Spotify då och då inte vill hoppa vidare till nästa låt, utan istället bara stoppar uppspelningen. Även om det ser ut som att den är igång.

Test: Moccamaster Automatic – Fortfarande bäst?

När det kommer till kaffebryggare står Technivorms Moccamaster-serie ut som en av de verkliga långkörarna. Är det fortfarande en sådan man "ska" ha år 2022?

Google-ingenjör menar att AI:n LaMDA utvecklat medvetande

Att stänga av medarbetare för att de går utanför sina arbetsramar är inte helt ovanligt. Men när ramarna involverar påståenden om att Googles AI kan ha skapat sig ett eget medvetande blir det lite extra spännande.

Test: MiniFinder Pico 4G – Spårar det mesta

Hur precis och smidig är egentligen en dedikerad GPS-tracker år 2022? Det tänkte jag ta reda på i detta test av Pico 4G från Växjö-baserade MiniFinder.

Så visar du ett rutnät i kameran på iPhone

Ser fotona du tar med din iPhone ut som att du är på väg att ramla samtidigt som du knäpper dem? Så rätar du upp tillvaron genom att visa ett rutnät på skärmen i kamera-appen!

Sonos lanserar ytterligare en ny Soundbar – Sonos Ray

Om du funderat på att investera i en Sonos-soundbar men Beam känns för dyr ger nu Sonos svar på tal när de i början av juni lanserar den lite enklare Sonos Ray.
Send this to a friend