Se gamla och missade notiser på iPhone

Irritationen när man fått något spännande i någon app men inte har en susning om vad eller i vilken app.

Råkade du låsa upp telefonen och missade att hinna läsa vad som stod i den senaste notifikationen? Ingen fara, så ser du samtliga olästa notifikationer igen!

Att inte hinna läsa en ny notifikation kan vara riktigt irriterande. Framförallt då man många gånger inte hinner se vilken app den faktiskt kommer från och då inte vet vart man ens ska börja leta för att få tag i den när telefonen väl är upplåst.

Tack och lov går det att få fatt i olästa notifikationer både enkelt och snabbt. Som vanligt handlar det om att veta exakt vart och hur på skärmen man ska ”swipa” för att de ska dyka upp igen.

Se olästa notifikationer på iPhone

Om din telefon är låst: Peka mitt på skärmen och dra fingret uppåt för att trolla fram listan med de senaste, olästa notiserna.

Se notiser iPhone - Svep uppåt från mitten

Om din telefon är upplåst: Dra fingret in över skärmen, från mitten av toppen på telefonen för att få fram listan med olästa notifikationer.

Se gamla notiser - iPhone - Upplåst

Radera en eller flera notiser på iPhone

Skulle du vilja radera en eller flera notiser från listan, utan att för den delen öppna dem i respektive app, går även detta att göra. För att radera notiserna en och en sveper du över respektive notis från höger till vänster. I listan som dyker upp väljer du Rensa. Har appen skapat flera olika notiser står det istället Rensa alla.

iPhone - Rensa - Ta bort en notis - Notifikation

Skulle du vilja rensa samtliga notiser görs detta enklast genom att peka på det lilla krysset högst upp till höger ovanför listan.

Inga större konstigheter när man vet hur man ska svepa runt med fingrarna på skärmen. Stöter du på funderingar eller frågetecken är du varmt välkommen att dela med dig av dem i kommentarerna här nedanför!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i våra artiklar är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller vi ibland en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Summering

Ställ en fråga

Har du en teknisk fundering du går och grubblar på? Det låter ju onödigt.

Kommentera

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mer läsning

Hur och när ska man egentligen ladda (och inte ladda) sin mobiltelefon?

Precis som hos människor behöver även mobiler ibland ladda sina batterier. Men spelar det verkligen någon roll på vilket sätt man laddar?

Uppdatera appar manuellt och en i taget på iPhone och iPad

Att låta appar uppdateras automatiskt är ju i regel rätt smidigt. Men om man vill skynda på en uppdatering, eller bara uppdatera en viss app. Hur gör man då?

Visa batteriprocenten på iPhone X, XS, 11 och 12

Batteriikonen uppe till höger på skärmen ger visserligen ett hum om hur mycket batteri som faktiskt finns kvar. Men det går att få en mer exakt uppskattning.

Det senaste

Tester

Fråga »

Det senaste

Missa inget : Följ oss på Instagram

Send this to a friend