Se gamla och missade notiser på iPhone

Irritationen när man fått något spännande i någon app men inte har en susning om vad eller i vilken app.

Råkade du låsa upp telefonen och missade att hinna läsa vad som stod i den senaste notifikationen? Ingen fara, så ser du samtliga olästa notifikationer igen!

Att inte hinna läsa en ny notifikation kan vara riktigt irriterande. Framförallt då man många gånger inte hinner se vilken app den faktiskt kommer från och då inte vet vart man ens ska börja leta för att få tag i den när telefonen väl är upplåst.

Tack och lov går det att få fatt i olästa notifikationer både enkelt och snabbt. Som vanligt handlar det om att veta exakt vart och hur på skärmen man ska ”swipa” för att de ska dyka upp igen.

Se olästa notifikationer på iPhone

Om din telefon är låst: Peka mitt på skärmen och dra fingret uppåt för att trolla fram listan med de senaste, olästa notiserna.

Se notiser iPhone - Svep uppåt från mitten

Om din telefon är upplåst: Dra fingret in över skärmen, från mitten av toppen på telefonen för att få fram listan med olästa notifikationer.

Se gamla notiser - iPhone - Upplåst

Radera en eller flera notiser på iPhone

Skulle du vilja radera en eller flera notiser från listan, utan att för den delen öppna dem i respektive app, går även detta att göra. För att radera notiserna en och en sveper du över respektive notis från höger till vänster. I listan som dyker upp väljer du Rensa. Har appen skapat flera olika notiser står det istället Rensa alla.

iPhone - Rensa - Ta bort en notis - Notifikation

Skulle du vilja rensa samtliga notiser görs detta enklast genom att peka på det lilla krysset högst upp till höger ovanför listan.

Inga större konstigheter när man vet hur man ska svepa runt med fingrarna på skärmen. Stöter du på funderingar eller frågetecken är du varmt välkommen att dela med dig av dem i kommentarerna här nedanför!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i våra artiklar är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller vi ibland en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Summering

Ställ en fråga

Har du en teknisk fundering du går och grubblar på? Det låter ju onödigt.

Kommentera

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Skicka bilder och film från iPhone till Chromecast

Företeelsen att visa något från telefonen på TV:n har blivit rejält förenklad under de senaste 10 åren. Om man bortser från att skicka bilder och filmer från iPhone till Chromecast.

Flytta tillbaka sökfältet högst upp i Safari på iOS 15 (iPhone)

Nya uppdateringar kan ju vara både bra och dåliga. Oftast vänjer man sig efter ett tag, men ibland känns det bara konstigt. Som när adressfältet flyttades längst ned i Safari efter uppgraderingen till iOS 15.

Så spelar du (det första) Minecraft helt gratis

Få spel har gjort ett så pass stort avtryck som Minecraft och trots att det lanserades för över 12 år sedan är det fortfarande omåttligt populärt.

Recension: Hoa till Nintendo Switch – Ett mindre stressigt alternativ

Kort, vackert och med tydliga influenser från Studio Ghibli både bildligt och ljudligt. Men är det värt att betala 150 kr för fem timmars speltid?

Äntligen stöd för Bluetooth-hörlurar på Nintendo Switch

En av de största frågetecknen kring Nintendo Switch har äntligen fått en lösning. Men varför tog det så lång tid?

Det senaste

Tester

Fråga »

Mer läsning

Sväng förbi på Instagram

Send this to a friend