Skickar du rätt som det är meddelanden med din e-post-adress som avsändare istället för ditt telefonnummer? Så bestämmer du vilken avsändaradress du vill använda!

När du skickar ett SMS från din iPhone till en Android-telefon är det inte helt förvånande ditt mobilnummer som står som avsändare för meddelandet. Skickar du däremot ett meddelande från din iPhone till en annan iPhone och har funktionen iMessage aktiverad finns däremot möjligheten att låta din e-post-adress stå som avsändare för meddelandet, istället för telefonnumret. Något som kan vara båda bra och ibland lite dumt.


Givetvis kan du själv välja om du vill att det är ditt telefonnummer eller någon av de e-post-adresser du har kopplade till ditt Apple-ID som ska stå som avsändare när du skickar meddelanden till andra iPhones. Så gör du!

Bestäm om meddelanden ska skickas från telefonnummer eller e-post på iPhone

1. Navigera till Inställningar följt av Meddelanden. Peka sedan på Skicka och ta emot.

Inställningar - Meddelanden - Skicka och ta emot - E-post - SMS - iPhone

2. Du får här möjligheten att bestämma om det är ditt telefonnummer eller någon av dina e-post-adresser ska stå som avsändare för iMessage-meddelanden. Under Börja nya konversationer från pekar du kort och gott på ditt telefonnummer för att ändra så alla nya iMessage-konversationer skickas från mobilnumret istället för din e-post-adress.

Om du vill kan du även ändra alternativet Du kan nås för iMessage via till att bara inkludera ditt telefonnummer. Detta gör, precis som det står, att du endast kan ta emot iMessage-meddelanden som skickas till ditt telefonnummer (och inte till din e-post). Vill du kan du också markera både telefonnumret och din e-post-adress här för att göra det möjligt för andra att skicka iMessage-meddelanden till båda varianterna.

iPhone - Ändra e-post till telefonnummer - SMS - Meddelanden

3. Om det inte står något telefonnummer under iMessage-inställningarna betyder det oftast att du inte ännu verifierat och kopplat ditt mobilnummer till iMessage-tjänsten. Detta ska göras automatiskt så fort iMessage aktiveras, dock är det inte alltid aktiveringen fungerar som den ska.

4. Det enklaste sättet att lösa detta på är att navigera till Inställningar följt av Meddelanden. Peka därefter på reglaget vid iMessage för att tillfälligt stänga av funktionen. Stäng sedan av din iPhone helt och hållet.

Stäng av iMessage - Aktivera telefonnummer

5. Starta nu upp din iPhone igen och navigera till Inställningar > Meddelanden och peka återigen på reglaget vid iMessage för att starta upp tjänsten. Vad som nu sker är att ett aktiveringsmeddelande skickas till Apple för att associera ditt telefonnummer med iMessage-tjänsten. Detta görs i bakgrunden och beroende på hur snabbt Apples servrar svarar kan det ta allt mellan några sekunder upp till 30 minuter innan iMessage helt hoppar igång.

6. Förhoppningsvis kan du nu se ditt telefonnummer under Skicka och ta emot.

Får du det inte att fungera eller har andra frågor kring iMessage och avsändare på iPhone? Fråga på i kommentarerna så ska vi försöka hjälpa till!

Relaterat innehåll

2 kommentarer

  1. Jättebra råd, det fungerade direkt, men väntetiden till uppdateringen var klar var nog ca 30 min.
   Men enkelt var det och det fungerade👍

   • Hej Inger! Tack för feedbacken. Ska ta och uppdatera texten lite utefter din kommentar. Skönt oavsett att det fungerade som det skulle!

    // Christoffer, enkelteknik.se

  Lämna ett svar

  Please enter your comment!
  Please enter your name here