Varför skickas SMS från min e-post-adress på iPhone?

Skickar du rätt som det är meddelanden med din e-post-adress som avsändare istället för ditt telefonnummer? Så bestämmer du vilken avsändaradress du vill använda!

När du skickar ett SMS från din iPhone till en Android-telefon är det inte helt förvånande ditt mobilnummer som står som avsändare för meddelandet. Skickar du däremot ett meddelande från din iPhone till en annan iPhone och har funktionen iMessage aktiverad finns däremot möjligheten att låta din e-post-adress stå som avsändare för meddelandet, istället för telefonnumret. Något som kan vara båda bra och ibland lite dumt.

Givetvis kan du själv välja om du vill att det är ditt telefonnummer eller någon av de e-post-adresser du har kopplade till ditt Apple-ID som ska stå som avsändare när du skickar meddelanden till andra iPhones. Så gör du!

Bestäm om meddelanden ska skickas från telefonnummer eller e-post på iPhone

1. Navigera till Inställningar följt av Meddelanden. Peka sedan på Skicka och ta emot.

Inställningar - Meddelanden - Skicka och ta emot - E-post - SMS - iPhone

2. Du får här möjligheten att bestämma om det är ditt telefonnummer eller någon av dina e-post-adresser ska stå som avsändare för iMessage-meddelanden. Under Börja nya konversationer från pekar du kort och gott på ditt telefonnummer för att ändra så alla nya iMessage-konversationer skickas från mobilnumret istället för din e-post-adress.

Om du vill kan du även ändra alternativet Du kan nås för iMessage via till att bara inkludera ditt telefonnummer. Detta gör, precis som det står, att du endast kan ta emot iMessage-meddelanden som skickas till ditt telefonnummer (och inte till din e-post). Vill du kan du också markera både telefonnumret och din e-post-adress här för att göra det möjligt för andra att skicka iMessage-meddelanden till båda varianterna.

iPhone - Ändra e-post till telefonnummer - SMS - Meddelanden

3. Om det inte står något telefonnummer under iMessage-inställningarna betyder det oftast att du inte ännu verifierat och kopplat ditt mobilnummer till iMessage-tjänsten. Detta ska göras automatiskt så fort iMessage aktiveras, dock är det inte alltid aktiveringen fungerar som den ska.

4. Det enklaste sättet att lösa detta på är att navigera till Inställningar följt av Meddelanden. Peka därefter på reglaget vid iMessage för att tillfälligt stänga av funktionen. Stäng sedan av din iPhone helt och hållet.

Stäng av iMessage - Aktivera telefonnummer

5. Starta nu upp din iPhone igen och navigera till Inställningar > Meddelanden och peka återigen på reglaget vid iMessage för att starta upp tjänsten. Vad som nu sker är att ett aktiveringsmeddelande skickas till Apple för att associera ditt telefonnummer med iMessage-tjänsten. Detta görs i bakgrunden och beroende på hur snabbt Apples servrar svarar kan det ta allt mellan några sekunder upp till 30 minuter innan iMessage helt hoppar igång.

6. Förhoppningsvis kan du nu se ditt telefonnummer under Skicka och ta emot.

Får du det inte att fungera eller har andra frågor kring iMessage och avsändare på iPhone? Fråga på i kommentarerna så ska vi försöka hjälpa till!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i våra artiklar är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller vi ibland en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Summering

Ställ en fråga

Har du en teknisk fundering du går och grubblar på? Det låter ju onödigt.

Kommentera

7 kommentarer

 1. Jättebra råd, det fungerade direkt, men väntetiden till uppdateringen var klar var nog ca 30 min.
  Men enkelt var det och det fungerade👍

  • Hej Inger! Tack för feedbacken. Ska ta och uppdatera texten lite utefter din kommentar. Skönt oavsett att det fungerade som det skulle!

   // Christoffer, enkelteknik.se

 2. Hej
  Hos mig fungerar det inte att välja mobilnumret ist för mejladressen. Båda syns men jag kan inte sätta någon krok fram för mobilnumret.

  • Hej! Jag skulle rekommendera med att börja testa följande för att se om det gör någon skillnad.

   1. Gå till Inställningar > Meddelanden och avaktivera iMessage.

   2. Gå till Inställningar > Facetime och avaktivera Facetime.

   3. Gå till Inställningar > Allmänt > Nollställ > Nollställ nätverk (detta gör att alla Wi-Fi-lösenord tyvärr också raderas och kommer behöva anges igen).

   4. Koppla upp mot ett trådlöst nätverk och aktivera därefter iMessage och Facetime igen (det kan ta några minuter ibland).

   Gör det någon skillnad?

     • Hej igen! Du verkar inte vara ensam om detta problem, som i sin tur verkar kunna ha en mängd olika lösningar. Här finns en guide (på engelska) som går igenom ett antal möjliga tillvägagångssätt för att förhoppningsvis ordna upp det! Värt att testa :-)

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Varför står det att mottagaren ”har tystat notiser” (iPhone)?

Som från ingenstans har texten att mottagaren tystat notiser börjat dyka upp längst ned i iMessage-konversationer på iPhone. Men varför? Och hur blir man av med den?

Sonos soundbars fixar äntligen DTS-ljud

En funktion som varit efterfrågad av Sonos-användare i årtionden har äntligen lanserats. Stöd för DTS-ljud. Bättre sent än aldrig antar jag.

Så mäter du avstånd med Google Maps

Visste du att det går att mäta avståndet mellan två valfria punkter i Google Maps? Så använder du din PC, Mac, iPhone eller Android för att se hur lång en viss sträcka är.

Skicka bilder och film från iPhone till Chromecast

Företeelsen att visa något från telefonen på TV:n har blivit rejält förenklad under de senaste 10 åren. Om man bortser från att skicka bilder och filmer från iPhone till Chromecast.

Flytta tillbaka sökfältet högst upp i Safari på iOS 15 (iPhone)

Nya uppdateringar kan ju vara både bra och dåliga. Oftast vänjer man sig efter ett tag, men ibland känns det bara konstigt. Som när adressfältet flyttades längst ned i Safari efter uppgraderingen till iOS 15.

Det senaste

Tester

Fråga »

Mer läsning

Sväng förbi på Instagram

Send this to a friend