iPhone X nya Face ID något osäkert för tvillingar

0
1506
Face ID inte helt säkert för tvillingar

Face ID låter dig låsa upp iPhone X genom att bara titta på den. Men vad händer om din enäggstvilling blänger på telefonen? Nu är det testat!

Apples nya topptelefon iPhone X saknar som bekant den klassiska hemknappen som varit med sedan den första iPhone-modellen. Detta betyder även att Touch ID (som gör det möjligt att låsa upp telefonen med fingeravtryck) försvunnit. Touch ID har istället ersatts av den nya funktionen Face ID, vilken låter använder låsa upp telefonen genom att bara titta på den.

Säkerheten i Face ID ifrågasattes ganska omgående. Men Apple försäkrade att tekniken faktiskt ska vara betydligt säkrare än vad Touch ID någonsin kan bli. Mashable och andra tekniksajter som fått möjlighet att testa iPhone X satte givetvis detta på prov. Närmare bestämt har de testat hur pass duktig Face ID är på att urskilja enäggstvillingar från varandra.

Resultaten hos Mashable kan ses i videon här nedanför och det verkar onekligen som Face ID har lite svårigheter att urskilja vilken tvilling som är vem. Ett test har även gjorts av Tech Insider. Här blev resultatet istället det motsatta.

De båda resultaten till trots verkar Face ID-tekniken ändå relativt säker (så länge du inte har en tvilling extremt lik dig själv). Vi känner oss hyfsat säkra på att fler test liknande dessa – där Face ID sätts på prov – kommer dyka upp på YouTube och i andra medier framöver!

Redan när iPhone X avtäcktes berättade dock Apple att Face ID stundtals kan ha problem med just tvillingar, så resultaten av testerna kanske inte ska ses som allt för världsomvälvande. Apple rekommenderar heller inte att personer under 13 år använder Face ID för att låsa upp sin telefon. Detta då de flesta i en så pass ung ålder ännu inte utvecklat sina karakteristiska ansiktsdrag. Något som kan göra att avläsningen inte fungerar helt perfekt. Detta skriver The Guardian.

Har du en iPhone X och en identisk tvilling? Vad får du för resultat? :-)

Relaterat innehåll

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here