iPhone X nya Face ID något osäkert för tvillingar

Face ID låter dig låsa upp iPhone X genom att bara titta på den. Men vad händer om din enäggstvilling blänger på telefonen? Nu är det testat!

Apples nya topptelefon iPhone X saknar som bekant den klassiska hemknappen som varit med sedan den första iPhone-modellen. Detta betyder även att Touch ID (som gör det möjligt att låsa upp telefonen med fingeravtryck) försvunnit. Touch ID har istället ersatts av den nya funktionen Face ID, vilken låter använder låsa upp telefonen genom att bara titta på den.

Säkerheten i Face ID ifrågasattes ganska omgående. Men Apple försäkrade att tekniken faktiskt ska vara betydligt säkrare än vad Touch ID någonsin kan bli. Mashable och andra tekniksajter som fått möjlighet att testa iPhone X satte givetvis detta på prov. Närmare bestämt har de testat hur pass duktig Face ID är på att urskilja enäggstvillingar från varandra.

Resultaten hos Mashable kan ses i videon här nedanför och det verkar onekligen som Face ID har lite svårigheter att urskilja vilken tvilling som är vem. Ett test har även gjorts av Tech Insider. Här blev resultatet istället det motsatta.

De båda resultaten till trots verkar Face ID-tekniken ändå relativt säker (så länge du inte har en tvilling extremt lik dig själv). Vi känner oss hyfsat säkra på att fler test liknande dessa – där Face ID sätts på prov – kommer dyka upp på YouTube och i andra medier framöver!

Redan när iPhone X avtäcktes berättade dock Apple att Face ID stundtals kan ha problem med just tvillingar, så resultaten av testerna kanske inte ska ses som allt för världsomvälvande. Apple rekommenderar heller inte att personer under 13 år använder Face ID för att låsa upp sin telefon. Detta då de flesta i en så pass ung ålder ännu inte utvecklat sina karakteristiska ansiktsdrag. Något som kan göra att avläsningen inte fungerar helt perfekt. Detta skriver The Guardian.

Har du en iPhone X och en identisk tvilling? Vad får du för resultat? :-)

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i våra artiklar är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller vi ibland en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Summering

Ställ en fråga

Har du en teknisk fundering du går och grubblar på? Det låter ju onödigt.

Kommentera

2 kommentarer

    • Spännande att det fortfarande fungerar! Men gissar att det är svårt för Apple att göra något åt det om man verkligen är riktigt lika varandra :-)

      // Christoffer, enkelteknik.se

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Varför står det att mottagaren ”har tystat notiser” (iPhone)?

Som från ingenstans har texten att mottagaren tystat notiser börjat dyka upp längst ned i iMessage-konversationer på iPhone. Men varför? Och hur blir man av med den?

Sonos soundbars fixar äntligen DTS-ljud

En funktion som varit efterfrågad av Sonos-användare i årtionden har äntligen lanserats. Stöd för DTS-ljud. Bättre sent än aldrig antar jag.

Så mäter du avstånd med Google Maps

Visste du att det går att mäta avståndet mellan två valfria punkter i Google Maps? Så använder du din PC, Mac, iPhone eller Android för att se hur lång en viss sträcka är.

Skicka bilder och film från iPhone till Chromecast

Företeelsen att visa något från telefonen på TV:n har blivit rejält förenklad under de senaste 10 åren. Om man bortser från att skicka bilder och filmer från iPhone till Chromecast.

Flytta tillbaka sökfältet högst upp i Safari på iOS 15 (iPhone)

Nya uppdateringar kan ju vara både bra och dåliga. Oftast vänjer man sig efter ett tag, men ibland känns det bara konstigt. Som när adressfältet flyttades längst ned i Safari efter uppgraderingen till iOS 15.

Det senaste

Tester

Fråga »

Mer läsning

Sväng förbi på Instagram

Send this to a friend