iPhone X nya Face ID något osäkert för tvillingar

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Varför har Instagram helt plötsligt svart bakgrund?

Insåg du precis att Instagram av någon anledning är bra mycket mörkare än vad det brukar vara? Här är anledningen och hur du ändrar tillbaka till det ljusare läget.

Spotify stannar i slutet av nästan varje låt

Här är min lösning på problemet med att Spotify då och då inte vill hoppa vidare till nästa låt, utan istället bara stoppar uppspelningen. Även om det ser ut som att den är igång.

Face ID låter dig låsa upp iPhone X genom att bara titta på den. Men vad händer om din enäggstvilling blänger på telefonen? Nu är det testat!

Apples nya topptelefon iPhone X saknar som bekant den klassiska hemknappen som varit med sedan den första iPhone-modellen. Detta betyder även att Touch ID (som gör det möjligt att låsa upp telefonen med fingeravtryck) försvunnit. Touch ID har istället ersatts av den nya funktionen Face ID, vilken låter använder låsa upp telefonen genom att bara titta på den.

Säkerheten i Face ID ifrågasattes ganska omgående. Men Apple försäkrade att tekniken faktiskt ska vara betydligt säkrare än vad Touch ID någonsin kan bli. Mashable och andra tekniksajter som fått möjlighet att testa iPhone X satte givetvis detta på prov. Närmare bestämt har de testat hur pass duktig Face ID är på att urskilja enäggstvillingar från varandra.

Resultaten hos Mashable kan ses i videon här nedanför och det verkar onekligen som Face ID har lite svårigheter att urskilja vilken tvilling som är vem. Ett test har även gjorts av Tech Insider. Här blev resultatet istället det motsatta.

De båda resultaten till trots verkar Face ID-tekniken ändå relativt säker (så länge du inte har en tvilling extremt lik dig själv). Vi känner oss hyfsat säkra på att fler test liknande dessa – där Face ID sätts på prov – kommer dyka upp på YouTube och i andra medier framöver!

Redan när iPhone X avtäcktes berättade dock Apple att Face ID stundtals kan ha problem med just tvillingar, så resultaten av testerna kanske inte ska ses som allt för världsomvälvande. Apple rekommenderar heller inte att personer under 13 år använder Face ID för att låsa upp sin telefon. Detta då de flesta i en så pass ung ålder ännu inte utvecklat sina karakteristiska ansiktsdrag. Något som kan göra att avläsningen inte fungerar helt perfekt. Detta skriver The Guardian.

Har du en iPhone X och en identisk tvilling? Vad får du för resultat? :-)

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

2 kommentarer

    • Spännande att det fortfarande fungerar! Men gissar att det är svårt för Apple att göra något åt det om man verkligen är riktigt lika varandra :-)

      // Christoffer, enkelteknik.se

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Varför har Instagram helt plötsligt svart bakgrund?

Insåg du precis att Instagram av någon anledning är bra mycket mörkare än vad det brukar vara? Här är anledningen och hur du ändrar tillbaka till det ljusare läget.

Börja en WordPress-lista med ett annat nummer än ett

Numrerade listor har alltid skapat lite extra huvudbry hos mig. Så tar du kontroll över vilket nummer som visas var när det kommer till listor i populära WordPress!

Spotify stannar i slutet av nästan varje låt

Här är min lösning på problemet med att Spotify då och då inte vill hoppa vidare till nästa låt, utan istället bara stoppar uppspelningen. Även om det ser ut som att den är igång.

Test: Moccamaster Automatic – Fortfarande bäst?

När det kommer till kaffebryggare står Technivorms Moccamaster-serie ut som en av de verkliga långkörarna. Är det fortfarande en sådan man "ska" ha år 2022?

Google-ingenjör menar att AI:n LaMDA utvecklat medvetande

Att stänga av medarbetare för att de går utanför sina arbetsramar är inte helt ovanligt. Men när ramarna involverar påståenden om att Googles AI kan ha skapat sig ett eget medvetande blir det lite extra spännande.

Test: MiniFinder Pico 4G – Spårar det mesta

Hur precis och smidig är egentligen en dedikerad GPS-tracker år 2022? Det tänkte jag ta reda på i detta test av Pico 4G från Växjö-baserade MiniFinder.

Så visar du ett rutnät i kameran på iPhone

Ser fotona du tar med din iPhone ut som att du är på väg att ramla samtidigt som du knäpper dem? Så rätar du upp tillvaron genom att visa ett rutnät på skärmen i kamera-appen!
Send this to a friend