Få iPhone att blinka vid SMS & notiser

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Varför har Instagram helt plötsligt svart bakgrund?

Insåg du precis att Instagram av någon anledning är bra mycket mörkare än vad det brukar vara? Här är anledningen och hur du ändrar tillbaka till det ljusare läget.

Spotify stannar i slutet av nästan varje låt

Här är min lösning på problemet med att Spotify då och då inte vill hoppa vidare till nästa låt, utan istället bara stoppar uppspelningen. Även om det ser ut som att den är igång.

(Uppdaterad: 2017-12-04) Visste du att iPhone kan blinka med LED-lampan på baksidan när du får ett SMS? Eller undrar du kanske istället hur du stänger av funktionen? Läs vidare!

Funktionen att få iPhone att blinka med LED-lampan på baksidan vid SMS, samtal eller påminnelser är egentligen ett hjälpmedel för hörselskadade eller andra med på något sätt nedsatt hörsel.

Funktionen går dock givetvis att använda sig av oavsett och är många gånger riktigt smidig att ha påslagen. Till exempel när du inte vill eller får störas av ljudsignaler. Du kan även ställa in om du vill eller inte vill ha funktionen aktiverad du har din telefon i tyst läge. Här går vi igenom både hur du aktiverar och stänger av funktionen!

Få iPhone att blinka vid SMS

1. Börja med att peka på Inställningar. Välj därefter Allmänt (1) följt av Hjälpmedel (2).

iPhone - Blinka vid SMS - Meddelanden - Notiser - Allmänt - Hjälpmedel

2. Peka nu på LED-blixt vid varningar (1). Genom att peka på reglaget efter LED-blixt vid varningar aktiverar du blinkningsfunktionen (som Apple alltså valt att kalla LED-blixt vid varningar). Du kan också aktivera reglaget vid Blinka om ljud är av för att låta telefonen blinka även om telefonen är satt i tyst läge.

iPhone - LED-blixt vid varningar - Blinka om ljud är av

Har du några andra funderingar kring iPhones många inställningar? Fråga oss gärna i kommentarerna nedan!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

12 kommentarer

 1. Hej,
  Läste precis ert inlägg om hur man får bort att det blixtrar när det ringer.
  Undrar då vad det är för skillnad på att det står både LED blixt vid varningar och blinka om ljud är av??
  Har en iPhone 7. Vilken ska jag stänga av?

  • Hej! Blinka om ljud är av betyder (så vitt jag vet) att telefonen blinkar med lampan/blixten när ett sms/samtal inkommer om telefonen är i ljudlöst läge (mute). Är telefonen inte satt i ljudlöst läge kommer den ringa/indikera precis som vanligt när du får ett samtal/sms och ingen lampa/blixt kommer lysa.

   Så det är lite upp till när du vill att telefonen blinkar/inte blinkar som spelar roll för vilket alternativ du väljer eller inte väljer :-)

   // Christoffer, enkelteknik.se

  • Hej, vad konstigt :-/ Det fungerar för mig nu när jag testar. Blinkar telefonen inte varken vid SMS eller notiser, eller fungerar någon av dem? Det verkarsom ”LED-blixt vid varningar” fått en undermeny med ett par olika alternativ. Texten kommer uppdateras under kvällen! :-)

   // Christoffer, enkelteknik.se

 2. Det funkar inte för mig har testat att andra har skickat sms till mig men funkar ändå inte? Kan det vara för jag inte har den nya uppdateringen?? Har en iPhone 7

  • Hej! Vad konstigt. Uppdaterade precis till den senaste uppdateringen och testade detta nu direkt efteråt, utan problem. Om du inte redan gjort det, testa att starta om telefonen så det inte är någon inställning som låst sig eller liknande. Se även till att ljudlös inte är på!

   // Christoffer, enkelteknik.se

  • Hej, ja det borde inte vara några problem att använda denna funktion på en iPhone 6. Har tyvärr ingen att testa på i nuläget däremot.

   // Christoffer

 3. Hur kan man se att någon tidigare ringt eller SMS:at utan att ”väcka”/röra telefonen?
  En Android har ofta en blinkande lampa som indikerar detta!

  • Hej! Så vitt jag vet är det endast på detta sätt det går att se att något hänt på telefonen, utan att behöva röra den. En liten notislampa, som på en del Android-telefoner, hade faktiskt varit riktigt smidigt!

   // Christoffer, enkelteknik.se

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Varför har Instagram helt plötsligt svart bakgrund?

Insåg du precis att Instagram av någon anledning är bra mycket mörkare än vad det brukar vara? Här är anledningen och hur du ändrar tillbaka till det ljusare läget.

Börja en WordPress-lista med ett annat nummer än ett

Numrerade listor har alltid skapat lite extra huvudbry hos mig. Så tar du kontroll över vilket nummer som visas var när det kommer till listor i populära WordPress!

Spotify stannar i slutet av nästan varje låt

Här är min lösning på problemet med att Spotify då och då inte vill hoppa vidare till nästa låt, utan istället bara stoppar uppspelningen. Även om det ser ut som att den är igång.

Test: Moccamaster Automatic – Fortfarande bäst?

När det kommer till kaffebryggare står Technivorms Moccamaster-serie ut som en av de verkliga långkörarna. Är det fortfarande en sådan man "ska" ha år 2022?

Google-ingenjör menar att AI:n LaMDA utvecklat medvetande

Att stänga av medarbetare för att de går utanför sina arbetsramar är inte helt ovanligt. Men när ramarna involverar påståenden om att Googles AI kan ha skapat sig ett eget medvetande blir det lite extra spännande.

Test: MiniFinder Pico 4G – Spårar det mesta

Hur precis och smidig är egentligen en dedikerad GPS-tracker år 2022? Det tänkte jag ta reda på i detta test av Pico 4G från Växjö-baserade MiniFinder.

Så visar du ett rutnät i kameran på iPhone

Ser fotona du tar med din iPhone ut som att du är på väg att ramla samtidigt som du knäpper dem? Så rätar du upp tillvaron genom att visa ett rutnät på skärmen i kamera-appen!
Send this to a friend