Få iPhone att blinka vid SMS & notiser

(Uppdaterad: 2017-12-04) Visste du att iPhone kan blinka med LED-lampan på baksidan när du får ett SMS? Eller undrar du kanske istället hur du stänger av funktionen? Läs vidare!

Funktionen att få iPhone att blinka med LED-lampan på baksidan vid SMS, samtal eller påminnelser är egentligen ett hjälpmedel för hörselskadade eller andra med på något sätt nedsatt hörsel.

Funktionen går dock givetvis att använda sig av oavsett och är många gånger riktigt smidig att ha påslagen. Till exempel när du inte vill eller får störas av ljudsignaler. Du kan även ställa in om du vill eller inte vill ha funktionen aktiverad du har din telefon i tyst läge. Här går vi igenom både hur du aktiverar och stänger av funktionen!

Få iPhone att blinka vid SMS

1. Börja med att peka på Inställningar. Välj därefter Allmänt (1) följt av Hjälpmedel (2).

iPhone - Blinka vid SMS - Meddelanden - Notiser - Allmänt - Hjälpmedel

2. Peka nu på LED-blixt vid varningar (1). Genom att peka på reglaget efter LED-blixt vid varningar aktiverar du blinkningsfunktionen (som Apple alltså valt att kalla LED-blixt vid varningar). Du kan också aktivera reglaget vid Blinka om ljud är av för att låta telefonen blinka även om telefonen är satt i tyst läge.

iPhone - LED-blixt vid varningar - Blinka om ljud är av

Har du några andra funderingar kring iPhones många inställningar? Fråga oss gärna i kommentarerna nedan!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i våra artiklar är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller vi ibland en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Summering

Ställ en fråga

Har du en teknisk fundering du går och grubblar på? Det låter ju onödigt.

Kommentera

12 kommentarer

 1. Hej,
  Läste precis ert inlägg om hur man får bort att det blixtrar när det ringer.
  Undrar då vad det är för skillnad på att det står både LED blixt vid varningar och blinka om ljud är av??
  Har en iPhone 7. Vilken ska jag stänga av?

  • Hej! Blinka om ljud är av betyder (så vitt jag vet) att telefonen blinkar med lampan/blixten när ett sms/samtal inkommer om telefonen är i ljudlöst läge (mute). Är telefonen inte satt i ljudlöst läge kommer den ringa/indikera precis som vanligt när du får ett samtal/sms och ingen lampa/blixt kommer lysa.

   Så det är lite upp till när du vill att telefonen blinkar/inte blinkar som spelar roll för vilket alternativ du väljer eller inte väljer :-)

   // Christoffer, enkelteknik.se

  • Hej, vad konstigt :-/ Det fungerar för mig nu när jag testar. Blinkar telefonen inte varken vid SMS eller notiser, eller fungerar någon av dem? Det verkarsom ”LED-blixt vid varningar” fått en undermeny med ett par olika alternativ. Texten kommer uppdateras under kvällen! :-)

   // Christoffer, enkelteknik.se

 2. Det funkar inte för mig har testat att andra har skickat sms till mig men funkar ändå inte? Kan det vara för jag inte har den nya uppdateringen?? Har en iPhone 7

  • Hej! Vad konstigt. Uppdaterade precis till den senaste uppdateringen och testade detta nu direkt efteråt, utan problem. Om du inte redan gjort det, testa att starta om telefonen så det inte är någon inställning som låst sig eller liknande. Se även till att ljudlös inte är på!

   // Christoffer, enkelteknik.se

  • Hej, ja det borde inte vara några problem att använda denna funktion på en iPhone 6. Har tyvärr ingen att testa på i nuläget däremot.

   // Christoffer

 3. Hur kan man se att någon tidigare ringt eller SMS:at utan att ”väcka”/röra telefonen?
  En Android har ofta en blinkande lampa som indikerar detta!

  • Hej! Så vitt jag vet är det endast på detta sätt det går att se att något hänt på telefonen, utan att behöva röra den. En liten notislampa, som på en del Android-telefoner, hade faktiskt varit riktigt smidigt!

   // Christoffer, enkelteknik.se

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Skicka bilder och film från iPhone till Chromecast

Företeelsen att visa något från telefonen på TV:n har blivit rejält förenklad under de senaste 10 åren. Om man bortser från att skicka bilder och filmer från iPhone till Chromecast.

Flytta tillbaka sökfältet högst upp i Safari på iOS 15 (iPhone)

Nya uppdateringar kan ju vara både bra och dåliga. Oftast vänjer man sig efter ett tag, men ibland känns det bara konstigt. Som när adressfältet flyttades längst ned i Safari efter uppgraderingen till iOS 15.

Så spelar du (det första) Minecraft helt gratis

Få spel har gjort ett så pass stort avtryck som Minecraft och trots att det lanserades för över 12 år sedan är det fortfarande omåttligt populärt.

Recension: Hoa till Nintendo Switch – Ett mindre stressigt alternativ

Kort, vackert och med tydliga influenser från Studio Ghibli både bildligt och ljudligt. Men är det värt att betala 150 kr för fem timmars speltid?

Äntligen stöd för Bluetooth-hörlurar på Nintendo Switch

En av de största frågetecknen kring Nintendo Switch har äntligen fått en lösning. Men varför tog det så lång tid?

Det senaste

Tester

Fråga »

Mer läsning

Sväng förbi på Instagram

Send this to a friend