Någon gång skickat ett e-post-meddelande du kanske inte borde låtit gå iväg? Så enkelt aktiverar du funktionen för att ångra skickade mejl i Gmail!

Alla har vi säkert skickat iväg ett mejl och direkt efteråt fått en dålig känsla i magen kring om det verkligen var så smart. Anledningarna kan vara allt från pinsamma stavfel till ren ånger för att du kanske uttryckt dig på ett sätt du egentligen inte önskat.


Funktioner för att ångra ett skickat e-post-meddelande finns faktiskt i en hel del mejlprogram och sätten funktionerna fungerar på är lite olika. När det gäller Gmail (som vi ska gå igenom här) gör ångra-funktionen helt enkelt att mejl inte faktiskt skickas förrän ett förinställt antal sekunder gått. Trots att du tryckt på Skicka. Läs vidare för att se hur du aktiverar funktionen och räddar en potentiellt pinsam eller rent av dum situation.

Aktivera funktionen att ångra ett skickat mejl i Gmail

1. Börja med att logga in på Gmail i valfri webbläsare. Klicka därefter på kugghjulet högst uppe till höger i fönstret (1). Välj Inställningar (2).

Gmail - Inställningar - Ångra skickat mejl - E-post-meddelande

2. Välj nu fliken Allmänt (1). Scrolla nedåt och markera kryssrutan vid alternativet Ångra skicka (2). Här kan du också välja hur många sekunder det ska ta innan ett skickat meddelande faktiskt går iväg till mottagaren (3). Du kan välja att fördröja utskicket i upp till 30 sekunder.

Gmail - Aktivera Ångra skick - Välj antal sekunder - Ångra mejl

3. Spara ändringen genom att scrolla längst ned på sidan och klicka på Spara ändringar.

Gmail - Spara ändringar - Ångra skickat mejl

4. När du härefter skickar ett mejl till valfri e-post-adress finns nu möjligheten att klicka på Ångra. Meddelandet med Ångra-alternativet stannar kvar i så många sekunder du valde under Ångra skicka-inställningen. Klicka här helt enkelt på Ångra för att direkt avbryta utskicket av ditt mejl.

Gmail - Ångra skickat mejl - E-post-meddelande

5. Ett nytt meddelande aviserar nu att Sändningen har ångrats. Det meddelande du skickade placerar sig därefter återigen i Utkast och dyker upp på skärmen så du antingen kan radera det eller spara det för framtiden.

Gmail - Skickat mejl tillbaka i inkorgen - Ångrat

Stöter du på några problem eller har andra smarta tips för Gmail? Berätta i kommentarerna!

Relaterat innehåll

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here