Ångra ett skickat mejl i Gmail

Någon gång skickat ett e-post-meddelande du kanske inte borde låtit gå iväg? Så enkelt aktiverar du funktionen för att ångra skickade mejl i Gmail!

Alla har vi säkert skickat iväg ett mejl och direkt efteråt fått en dålig känsla i magen kring om det verkligen var så smart. Anledningarna kan vara allt från pinsamma stavfel till ren ånger för att du kanske uttryckt dig på ett sätt du egentligen inte önskat.

Funktioner för att ångra ett skickat e-post-meddelande finns faktiskt i en hel del mejlprogram och sätten funktionerna fungerar på är lite olika. När det gäller Gmail (som vi ska gå igenom här) gör ångra-funktionen helt enkelt att mejl inte faktiskt skickas förrän ett förinställt antal sekunder gått. Trots att du tryckt på Skicka. Läs vidare för att se hur du aktiverar funktionen och räddar en potentiellt pinsam eller rent av dum situation.

Aktivera funktionen att ångra ett skickat mejl i Gmail

1. Börja med att logga in på Gmail i valfri webbläsare. Klicka därefter på kugghjulet högst uppe till höger i fönstret (1). Välj Inställningar (2).

Gmail - Inställningar - Ångra skickat mejl - E-post-meddelande

2. Välj nu fliken Allmänt (1). Scrolla nedåt och markera kryssrutan vid alternativet Ångra skicka (2). Här kan du också välja hur många sekunder det ska ta innan ett skickat meddelande faktiskt går iväg till mottagaren (3). Du kan välja att fördröja utskicket i upp till 30 sekunder.

Gmail - Aktivera Ångra skick - Välj antal sekunder - Ångra mejl

3. Spara ändringen genom att scrolla längst ned på sidan och klicka på Spara ändringar.

Gmail - Spara ändringar - Ångra skickat mejl

4. När du härefter skickar ett mejl till valfri e-post-adress finns nu möjligheten att klicka på Ångra. Meddelandet med Ångra-alternativet stannar kvar i så många sekunder du valde under Ångra skicka-inställningen. Klicka här helt enkelt på Ångra för att direkt avbryta utskicket av ditt mejl.

Gmail - Ångra skickat mejl - E-post-meddelande

5. Ett nytt meddelande aviserar nu att Sändningen har ångrats. Det meddelande du skickade placerar sig därefter återigen i Utkast och dyker upp på skärmen så du antingen kan radera det eller spara det för framtiden.

Gmail - Skickat mejl tillbaka i inkorgen - Ångrat

Stöter du på några problem eller har andra smarta tips för Gmail? Berätta i kommentarerna!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i våra artiklar är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller vi ibland en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Summering

Ställ en fråga

Har du en teknisk fundering du går och grubblar på? Det låter ju onödigt.

Kommentera

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Recension: Hoa till Nintendo Switch – Ett mindre stressigt alternativ

Kort, vackert och med tydliga influenser från Studio Ghibli både bildligt och ljudligt. Men är det värt att betala 150 kr för fem timmars speltid?

Äntligen stöd för Bluetooth-hörlurar på Nintendo Switch

En av de största frågetecknen kring Nintendo Switch har äntligen fått en lösning. Men varför tog det så lång tid?

Sonos lanserar uppdaterad Beam med stöd för Dolby Atmos

Sonos snyggaste soundbar får i dagarna en uppgradering innehållandes både ny hårdvara, fler högtalare och bättre stöd för nya ljudformat.

Starta macOS Recovery i Mac-datorer med M1-chippet

Apples M1-chip fungerar ganska annorlunda jämfört med de tidigare Intel-baserade Mac-datorerna. Så pass olika att till och med proceduren för att ta sig in i macOS Recovery skiljer sig åt.

Radera bara en siffra i miniräknaren på iPhone

Visst är det irriterande när man efter en lång uträkning knappar in en siffra fel i Kalkylatorn på iPhone och behöver börja om från början? Åtminstone var det irriterande innan du läste det här.

Det senaste

Tester

Fråga »

Mer läsning

Sväng förbi på Instagram

Send this to a friend