Visa kvarvarande batteriprocent i menyn på din MacBook

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

En batteriindikator är standard i menyn hos macOS-laptops. Men hur gör man om man också vill visa en procentsiffra för hur mycket laddning som finns kvar i batteriet?

Det lättaste sättet att se exakt hur många procent av batteriets laddning som finns kvar på en MacBook (Pro/Air) är att klicka en gång på batterisymbolen högst uppe i menyn till höger på skärmen. Det går dock att visa procentsiffran bredvid batterisymbolen hela tiden om man så vill.

Faktum är att detta till och med var standard fram till version 11 av macOS (Big Sur) i och med vilken procentsiffran plötsligt hade försvunnit. Vägen till inställningen för att återigen få fram procenten i menyraden är däremot inte helt självförklarande. Därför tänkte jag här ta tillfället i akt att gå igenom hur du gör!

Se batteriprocent - macOS - Apple-dator
Det går lätt att se hur många procents laddning som finns kvar i datorns batteri genom att klicka en gång på batterisymbolen. Men så snart du klickar någon annanstans försvinner siffran.

Visa en procentsiffra bredvid batterisymbolen i macOS

  1. Börja med att klicka på Äpplet, högst upp till vänster som standard, och välj Systeminställningar.
  2. Fortsätt genom att gå in på Dock och menyrad (inte Batteri som man annars lätt skulle kunna tro).

Batteri-procent - Mac-laptop - Dock och menyrad

  1. Scrolla en liten bit nedåt i listan till vänster och välj Batteri. Kryssa avslutningsvis i Visa procent.

Visa procent - macOS - Laptop - Apple

  1. Vips så tittar procentsiffran fram bredvid batteriikonen. Kanske en ganska logisk plats att ha inställningen på ändå, men som sagt inte helt lätt att lokalisera.

Procent-siffra - macOS - Apple - Laptop - Menyn - Hela tiden

Stöter du på några frågetecken är du som vanligt välkommen att dela med dig av dem i kommentarerna här nedanför!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Test: Netgear Orbi AX6000 (RBK863s) – Ett snabbt, men lite lustigt, syskon

Netgears Orbi-serie av nätverksprodukter har fått en hel del god feedback, framförallt gällande stabilitet och prestanda. Så vart passar nya RBK863s in? För helt lätt är det inte att navigera i djungeln av beteckningar.