Visa kvarvarande batteriprocent i menyn på din MacBook

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

En batteriindikator är standard i menyn hos macOS-laptops. Men hur gör man om man också vill visa en procentsiffra för hur mycket laddning som finns kvar i batteriet?

Det lättaste sättet att se exakt hur många procent av batteriets laddning som finns kvar på en MacBook (Pro/Air) är att klicka en gång på batterisymbolen högst uppe i menyn till höger på skärmen. Det går dock att visa procentsiffran bredvid batterisymbolen hela tiden om man så vill.

Faktum är att detta till och med var standard fram till version 11 av macOS (Big Sur) i och med vilken procentsiffran plötsligt hade försvunnit. Vägen till inställningen för att återigen få fram procenten i menyraden är däremot inte helt självförklarande. Därför tänkte jag här ta tillfället i akt att gå igenom hur du gör!

Se batteriprocent - macOS - Apple-dator
Det går lätt att se hur många procents laddning som finns kvar i datorns batteri genom att klicka en gång på batterisymbolen. Men så snart du klickar någon annanstans försvinner siffran.

Visa en procentsiffra bredvid batterisymbolen i macOS

  1. Börja med att klicka på Äpplet, högst upp till vänster som standard, och välj Systeminställningar.
  2. Fortsätt genom att gå in på Dock och menyrad (inte Batteri som man annars lätt skulle kunna tro).

Batteri-procent - Mac-laptop - Dock och menyrad

  1. Scrolla en liten bit nedåt i listan till vänster och välj Batteri. Kryssa avslutningsvis i Visa procent.

Visa procent - macOS - Laptop - Apple

  1. Vips så tittar procentsiffran fram bredvid batteriikonen. Kanske en ganska logisk plats att ha inställningen på ändå, men som sagt inte helt lätt att lokalisera.

Procent-siffra - macOS - Apple - Laptop - Menyn - Hela tiden

Stöter du på några frågetecken är du som vanligt välkommen att dela med dig av dem i kommentarerna här nedanför!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ställ en fråga »

Det senaste

Du kanske också gillar

Starta om Finder i macOS

Ibland händer det att Finder-applikationen i Mac-datorer låser sig eller börjar fungera lite sådär halvbra. Första steget till en lösning är då att starta om Finder helt och hållet.

Visa dolda filer och mappar på en Mac-dator

Att visa dolda filer på en Apple-dator är inte riktigt lika självklart som det är i Windows. Däremot är det hyfsat simpelt när man vet exakt hur man går tillväga.

Byt namn på flera filer samtidigt på Mac

Ibland är allt bara rörigt och jobbigt. Då är det åtminstone lite skönt att det går att byta namn på flera filer direkt i macOS utan några extra program. Så gör du!
Send this to a friend