Visa en batteriprocent-ikon på iPhone (iOS 16)

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Möjligheten att visa en procentsiffra tillsammans med batteriikonen uppe till höger på skärmen hos iPhone är äntligen tillbaka! Så aktiverar du funktionen.

När Apple lanserade iPhone X bestämde de sig även för att det inte längre fanns någon plats högst upp på skärmen att visa hur många procent av telefonens batteri som återstod. Istället har vi sedan dess fått nöja oss med en liten batteriikon som succesivt krympt ihop i takt med att dagen rullat på.

I och med iOS 16 (som lanserades igår) har Apple äntligen kommit på andra tankar och insett att det visst går att trycka in en liten procentsiffra tillsammans med batteriikonen. Däremot har Apple ännu inte riktigt förstått att detta också skulle vara möjligt för de mindre iPhone-modellerna (t.ex. iPhone Mini) samt de med lägre skärmupplösning (iPhone 11 och XR). Något som dumt nog gör att nedanstående instruktioner, åtminstone än så länge, inte fungerar på dessa modeller.

Däremot ryktas det att ett mer utbrett stöd för batteriprocentsiffran kommer finnas i nyare verisoner av iOS-mjukvaran och då specifikt redan i iOS 16.1 som bör lanseras inom inte en allt för avlägsen framtid. Detta skriver bland andra macrumors.

Visa batteriprocenten på iPhone

Först och främst behöver du ha uppdaterat din iPhone till iOS 16. Något du gör genom att gå till Inställningar > Allmänt > Programuppdateringar. Uppdateringen är tillgänglig för följande telefoner: iPhone 14, iPhone 13, iPhone 12, iPhone 11, iPhone X/XS, iPhone 8 och iPhone SE (gen 2).

  1. När telefonen är uppdaterad till iOS 16 navigerar du till Inställningar följt av Batteri.
  2. Peka därefter på den lilla knappen bredvid Batteriprocent för att direkt visa batteriprocentsiffran högst upp till höger på skärmen.

Batteriprocent - Ikon - iPhone iOS 16 - Visa

Svårare än så var det inte! Nu får vi bara hoppas att Apple också låter de mindre iPhone-modellerna ta del av funktionen snart.

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

4 kommentarer

    • Hej! Ah, där har jag missat lite i texten. Tydligen saknar även iPhone 11 och iPhone XR av någon anledning möjligheten att visa batteriprocenten. Lägger till det i texten. Dock (!) ryktas det om att funktionen ska komma till samtliga iPhone-modeller i och med 16.1-uppdateringen som ska lanseras framöver (lite mer läsning finns här, på engelska).

    • Nej, det stämmer tyvärr. Samtliga mini-telefoner saknar än så länge möjligheten till att visa batteri-procenten. Det ryktas som sagt däremot att detta ska dyka upp i 16.1-uppdateringen av iOS. Så håller tummarna för det!

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Test: Netgear Orbi AX6000 (RBK863s) – Ett snabbt, men lite lustigt, syskon

Netgears Orbi-serie av nätverksprodukter har fått en hel del god feedback, framförallt gällande stabilitet och prestanda. Så vart passar nya RBK863s in? För helt lätt är det inte att navigera i djungeln av beteckningar.

Test: MSI Creator Z16 HX Studio – En bärbar dator med extra allt

Creator är en av MSI:s mest påkostade serier bärbara datorer avsedda i första hand för kreatörer av allehanda slag. Så vad kan man då göra med en laptop i toppsegmentet av serien, för närmare 40 000 kr?

Installera om och återställ Windows 11

Börjar datorn känns trött och seg? Eller vill du bara återställa Windows 11 av vilken anledning som helst? Här går jag igenom hur du gör exakt det. Direkt inifrån själva operativsystemet.