Efter att många gånger både själva och i sällskap med vänner och bekanta brottats med frågor som; Hur kopplar jag datorn till TV:n?Hur sjutton jag får fast ett displayskydd på telefonen utan att det blir en miljon bubblor? och Varför ska jag köpa en router och inte en switch? De är ju samma pryl, eller? började vi strax innan julen 2014 få nog.

Begravda i Googles sökresultat finns en mängd webbplatser med alldeles förträffliga svar på ovanstående frågor – och en oändlig mängd fler. Kruxet är att du aldrig vet om informationen du hittar är superbra, ohyggligt svår att ta till sig eller rent av bara larv. Här flammade lågan som kom att bli enkelteknik.se upp.


Vi vill, både med hjälp av Googles sökresultat och på egna ben, skapa vad som ska bli den största databasen med enkla, hjälpsamma och trevligt författade tekniska artiklar.

Vår målsättning är att du aldrig
inte ska förstå vad som menas.

Till exempel som meningen nyss. Hopplöst – eller hur?

Initalt är enkelteknik.se ett idéelt vid-sidan-av-vanliga-jobb-projekt. Men målsättningen är att på ett eller annat sätt finansieras genom vår egen existens. Alla artiklar och guider kommer dock alltid vara gratis. Det enkla ska genomsyra inte bara sättet artiklarna är skrivna på och ämnena de berör. Utan även sättet artiklarna hittas och mottas på.

Vi hoppas du uppskattar materialet som finns och kommer finnas här på enkelteknik.se. Vi är tacksamma för all hjälp och feedback vi kan få för att tillsammans, sakta men säkert, skapa en fantastisk portal för enkelt förklarad teknik.

/ Christoffer, grundare enkelteknik.se

Relaterat innehåll

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here