Uppdatera appar manuellt och en i taget på iPhone och iPad

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Att låta appar uppdateras automatiskt är ju i regel rätt smidigt. Men om man vill skynda på en uppdatering, eller bara uppdatera en viss app. Hur gör man då?

Som standard uppdateras appar numera automatiskt på iPhone och iPad. Något som i ärlighetens namn är ganska trevligt. Men då den automatiska uppdateringen i regel endast sker när enheten själv känner att det passar kan det ibland vara smidigt att själv kunna uppdatera den eller de appar man vill – och när man vill. Alternativt se om det faktiskt kommit några nya uppdateringar för appen eller apparna i fråga.

Uppdatera appar manuellt på iPhone och iPad

För att uppdatera en eller flera appar manuellt på iPhone eller iPad gör du följande.

  1. Börja med att öppna App Store och peka på din profilikon, högst upp till höger på skärmen.
  2. Scrolla därefter nedåt för att direkt se en lista över alla appar som har uppdateringar tillgängliga.
  3. Peka på Uppdatera bredvid den eller de appar du vill uppdatera. Vill du uppdatera samtliga appar i ett svep går det även att göra detta genom att peka på Uppdatera alla, högst upp i listan över appar.

Uppdatera bara en app på iPhone och iPad

Stäng av eller aktivera automatiska uppdateringar

Ibland kan det även vara bra att, av olika anledningar, ta en titt på huruvida ens telefon eller platta faktiskt är inställd på att uppdatera appar automatiskt eller inte. Har du dessutom begränsad data eller bara vill ha lite mer koll på vad datan faktiskt används till och när den används kan det stundtals också vara bra att helt enkelt stänga av de automatiska uppdateringarna. Då gör du följande!

  1. Börja med att gå till Inställningar följt av App Store.
  2. För att stänga av de automatiska uppdateringarna ställer du reglaget vid Appuppdateringar under Automatiska hämtningar till Av.
  3. Precis under Automatiska hämtningar finns även alternativet Mobildata där du har möjlighet att bestämma huruvida telefonen eller plattan ska hämta appuppdateringar via mobilnätverket eller endast över Wi-Fi.
  4. För att stänga av de automatiska hämtningarna över mobildatanätverket ställer du här reglaget vid Automatiska hämtningar till Av.

iPhone - iPad - Stäng av automatiska uppdateringar - ApparStöter du på några frågetecken eller har andra funderingar är du som vanligt välkommen att dela med dig av dina tankar i kommentarerna.

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Test: Netgear Orbi AX6000 (RBK863s) – Ett snabbt, men lite lustigt, syskon

Netgears Orbi-serie av nätverksprodukter har fått en hel del god feedback, framförallt gällande stabilitet och prestanda. Så vart passar nya RBK863s in? För helt lätt är det inte att navigera i djungeln av beteckningar.

Test: MSI Creator Z16 HX Studio – En bärbar dator med extra allt

Creator är en av MSI:s mest påkostade serier bärbara datorer avsedda i första hand för kreatörer av allehanda slag. Så vad kan man då göra med en laptop i toppsegmentet av serien, för närmare 40 000 kr?

Installera om och återställ Windows 11

Börjar datorn känns trött och seg? Eller vill du bara återställa Windows 11 av vilken anledning som helst? Här går jag igenom hur du gör exakt det. Direkt inifrån själva operativsystemet.