Uppdatera appar manuellt och en i taget på iPhone och iPad

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Varför har Instagram helt plötsligt svart bakgrund?

Insåg du precis att Instagram av någon anledning är bra mycket mörkare än vad det brukar vara? Här är anledningen och hur du ändrar tillbaka till det ljusare läget.

Spotify stannar i slutet av nästan varje låt

Här är min lösning på problemet med att Spotify då och då inte vill hoppa vidare till nästa låt, utan istället bara stoppar uppspelningen. Även om det ser ut som att den är igång.

Att låta appar uppdateras automatiskt är ju i regel rätt smidigt. Men om man vill skynda på en uppdatering, eller bara uppdatera en viss app. Hur gör man då?

Som standard uppdateras appar numera automatiskt på iPhone och iPad. Något som i ärlighetens namn är ganska trevligt. Men då den automatiska uppdateringen i regel endast sker när enheten själv känner att det passar kan det ibland vara smidigt att själv kunna uppdatera den eller de appar man vill – och när man vill. Alternativt se om det faktiskt kommit några nya uppdateringar för appen eller apparna i fråga.

Uppdatera appar manuellt på iPhone och iPad

För att uppdatera en eller flera appar manuellt på iPhone eller iPad gör du följande.

  1. Börja med att öppna App Store och peka på din profilikon, högst upp till höger på skärmen.
  2. Scrolla därefter nedåt för att direkt se en lista över alla appar som har uppdateringar tillgängliga.
  3. Peka på Uppdatera bredvid den eller de appar du vill uppdatera. Vill du uppdatera samtliga appar i ett svep går det även att göra detta genom att peka på Uppdatera alla, högst upp i listan över appar.

Uppdatera bara en app på iPhone och iPad

Stäng av eller aktivera automatiska uppdateringar

Ibland kan det även vara bra att, av olika anledningar, ta en titt på huruvida ens telefon eller platta faktiskt är inställd på att uppdatera appar automatiskt eller inte. Har du dessutom begränsad data eller bara vill ha lite mer koll på vad datan faktiskt används till och när den används kan det stundtals också vara bra att helt enkelt stänga av de automatiska uppdateringarna. Då gör du följande!

  1. Börja med att gå till Inställningar följt av App Store.
  2. För att stänga av de automatiska uppdateringarna ställer du reglaget vid Appuppdateringar under Automatiska hämtningar till Av.
  3. Precis under Automatiska hämtningar finns även alternativet Mobildata där du har möjlighet att bestämma huruvida telefonen eller plattan ska hämta appuppdateringar via mobilnätverket eller endast över Wi-Fi.
  4. För att stänga av de automatiska hämtningarna över mobildatanätverket ställer du här reglaget vid Automatiska hämtningar till Av.

iPhone - iPad - Stäng av automatiska uppdateringar - ApparStöter du på några frågetecken eller har andra funderingar är du som vanligt välkommen att dela med dig av dina tankar i kommentarerna.

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Varför har Instagram helt plötsligt svart bakgrund?

Insåg du precis att Instagram av någon anledning är bra mycket mörkare än vad det brukar vara? Här är anledningen och hur du ändrar tillbaka till det ljusare läget.

Börja en WordPress-lista med ett annat nummer än ett

Numrerade listor har alltid skapat lite extra huvudbry hos mig. Så tar du kontroll över vilket nummer som visas var när det kommer till listor i populära WordPress!

Spotify stannar i slutet av nästan varje låt

Här är min lösning på problemet med att Spotify då och då inte vill hoppa vidare till nästa låt, utan istället bara stoppar uppspelningen. Även om det ser ut som att den är igång.

Test: Moccamaster Automatic – Fortfarande bäst?

När det kommer till kaffebryggare står Technivorms Moccamaster-serie ut som en av de verkliga långkörarna. Är det fortfarande en sådan man "ska" ha år 2022?

Google-ingenjör menar att AI:n LaMDA utvecklat medvetande

Att stänga av medarbetare för att de går utanför sina arbetsramar är inte helt ovanligt. Men när ramarna involverar påståenden om att Googles AI kan ha skapat sig ett eget medvetande blir det lite extra spännande.

Test: MiniFinder Pico 4G – Spårar det mesta

Hur precis och smidig är egentligen en dedikerad GPS-tracker år 2022? Det tänkte jag ta reda på i detta test av Pico 4G från Växjö-baserade MiniFinder.

Så visar du ett rutnät i kameran på iPhone

Ser fotona du tar med din iPhone ut som att du är på väg att ramla samtidigt som du knäpper dem? Så rätar du upp tillvaron genom att visa ett rutnät på skärmen i kamera-appen!
Send this to a friend