Uppdatera appar manuellt och en i taget på iPhone och iPad

En inställning som faktiskt inte är helt enkel att lokalisera om man inte vet exakt vart man ska leta.

Att låta appar uppdateras automatiskt är ju i regel rätt smidigt. Men om man vill skynda på en uppdatering, eller bara uppdatera en viss app. Hur gör man då?

Som standard uppdateras appar numera automatiskt på iPhone och iPad. Något som i ärlighetens namn är ganska trevligt. Men då den automatiska uppdateringen i regel endast sker när enheten själv känner att det passar kan det ibland vara smidigt att själv kunna uppdatera den eller de appar man vill – och när man vill. Alternativt se om det faktiskt kommit några nya uppdateringar för appen eller apparna i fråga.

Uppdatera appar manuellt på iPhone och iPad

För att uppdatera en eller flera appar manuellt på iPhone eller iPad gör du följande.

  1. Börja med att öppna App Store och peka på din profilikon, högst upp till höger på skärmen.
  2. Scrolla därefter nedåt för att direkt se en lista över alla appar som har uppdateringar tillgängliga.
  3. Peka på Uppdatera bredvid den eller de appar du vill uppdatera. Vill du uppdatera samtliga appar i ett svep går det även att göra detta genom att peka på Uppdatera alla, högst upp i listan över appar.

Uppdatera bara en app på iPhone och iPad

Stäng av eller aktivera automatiska uppdateringar

Ibland kan det även vara bra att, av olika anledningar, ta en titt på huruvida ens telefon eller platta faktiskt är inställd på att uppdatera appar automatiskt eller inte. Har du dessutom begränsad data eller bara vill ha lite mer koll på vad datan faktiskt används till och när den används kan det stundtals också vara bra att helt enkelt stänga av de automatiska uppdateringarna. Då gör du följande!

  1. Börja med att gå till Inställningar följt av App Store.
  2. För att stänga av de automatiska uppdateringarna ställer du reglaget vid Appuppdateringar under Automatiska hämtningar till Av.
  3. Precis under Automatiska hämtningar finns även alternativet Mobildata där du har möjlighet att bestämma huruvida telefonen eller plattan ska hämta appuppdateringar via mobilnätverket eller endast över Wi-Fi.
  4. För att stänga av de automatiska hämtningarna över mobildatanätverket ställer du här reglaget vid Automatiska hämtningar till Av.

iPhone - iPad - Stäng av automatiska uppdateringar - ApparStöter du på några frågetecken eller har andra funderingar är du som vanligt välkommen att dela med dig av dina tankar i kommentarerna.

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i våra artiklar är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller vi ibland en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Summering

Ställ en fråga

Har du en teknisk fundering du går och grubblar på? Det låter ju onödigt.

Kommentera

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Test: EPOS B20 – En vågad streaming-mikrofon

Behövs det verkligen fler alternativ i kategorin USB-mikrofoner för PC, Mac och PS4 för ungefär 2000 kr? Självklart! Hur står sig nygamla EPOS kandidat jämfört med konkurrensen?

Sortera ut och ta bort skärmavbilder på iPhone och iPad

Är du också jättebra på att ta skärmavbilder men superdålig på att radera dem? Så enkelt tar du bort samtliga skärmdumpar på iPhone och iPad.

Test: Samsung Galaxy A21s – Prisvärd eller bara billig?

Galaxy A21s är Samsungs just nu billigaste smartphone. Därför tänkte jag att det vore intressant att se vad man faktiskt får i smartphone-väg för ungefär 1700 kr.

Få din Android-telefon att sluta vända selfies åt ”rätt håll”

Som standard spegelvänder många (men inte alla) Android-telefoner bilder som tas med den främre kameran jämfört med det man själv ser på skärmen när bilden tas. Så ändrar du inställningen!

Spegelvänd bilder, filmer och selfies på iPhone

Alla bilder som tas med den främre kameran på iPhone spegelvänds automatiskt jämfört med det du ser på skärmen. Men det går att sätta stopp för det beteendet. Så gör du!

Det senaste

Tester

Fråga »

Mer läsning

Sväng förbi på Instagram

Send this to a friend