Uppdatera appar manuellt och en i taget på iPhone och iPad

En inställning som faktiskt inte är helt enkel att lokalisera om man inte vet exakt vart man ska leta.

Att låta appar uppdateras automatiskt är ju i regel rätt smidigt. Men om man vill skynda på en uppdatering, eller bara uppdatera en viss app. Hur gör man då?

Som standard uppdateras appar numera automatiskt på iPhone och iPad. Något som i ärlighetens namn är ganska trevligt. Men då den automatiska uppdateringen i regel endast sker när enheten själv känner att det passar kan det ibland vara smidigt att själv kunna uppdatera den eller de appar man vill – och när man vill. Alternativt se om det faktiskt kommit några nya uppdateringar för appen eller apparna i fråga.

Uppdatera appar manuellt på iPhone och iPad

För att uppdatera en eller flera appar manuellt på iPhone eller iPad gör du följande.

  1. Börja med att öppna App Store och peka på din profilikon, högst upp till höger på skärmen.
  2. Scrolla därefter nedåt för att direkt se en lista över alla appar som har uppdateringar tillgängliga.
  3. Peka på Uppdatera bredvid den eller de appar du vill uppdatera. Vill du uppdatera samtliga appar i ett svep går det även att göra detta genom att peka på Uppdatera alla, högst upp i listan över appar.

Uppdatera bara en app på iPhone och iPad

Stäng av eller aktivera automatiska uppdateringar

Ibland kan det även vara bra att, av olika anledningar, ta en titt på huruvida ens telefon eller platta faktiskt är inställd på att uppdatera appar automatiskt eller inte. Har du dessutom begränsad data eller bara vill ha lite mer koll på vad datan faktiskt används till och när den används kan det stundtals också vara bra att helt enkelt stänga av de automatiska uppdateringarna. Då gör du följande!

  1. Börja med att gå till Inställningar följt av App Store.
  2. För att stänga av de automatiska uppdateringarna ställer du reglaget vid Appuppdateringar under Automatiska hämtningar till Av.
  3. Precis under Automatiska hämtningar finns även alternativet Mobildata där du har möjlighet att bestämma huruvida telefonen eller plattan ska hämta appuppdateringar via mobilnätverket eller endast över Wi-Fi.
  4. För att stänga av de automatiska hämtningarna över mobildatanätverket ställer du här reglaget vid Automatiska hämtningar till Av.

iPhone - iPad - Stäng av automatiska uppdateringar - ApparStöter du på några frågetecken eller har andra funderingar är du som vanligt välkommen att dela med dig av dina tankar i kommentarerna.

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i våra artiklar är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller vi ibland en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Summering

Ställ en fråga

Har du en teknisk fundering du går och grubblar på? Det låter ju onödigt.

Kommentera

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Recension: Hoa till Nintendo Switch – Ett mindre stressigt alternativ

Kort, vackert och med tydliga influenser från Studio Ghibli både bildligt och ljudligt. Men är det värt att betala 150 kr för fem timmars speltid?

Äntligen stöd för Bluetooth-hörlurar på Nintendo Switch

En av de största frågetecknen kring Nintendo Switch har äntligen fått en lösning. Men varför tog det så lång tid?

Sonos lanserar uppdaterad Beam med stöd för Dolby Atmos

Sonos snyggaste soundbar får i dagarna en uppgradering innehållandes både ny hårdvara, fler högtalare och bättre stöd för nya ljudformat.

Starta macOS Recovery i Mac-datorer med M1-chippet

Apples M1-chip fungerar ganska annorlunda jämfört med de tidigare Intel-baserade Mac-datorerna. Så pass olika att till och med proceduren för att ta sig in i macOS Recovery skiljer sig åt.

Radera bara en siffra i miniräknaren på iPhone

Visst är det irriterande när man efter en lång uträkning knappar in en siffra fel i Kalkylatorn på iPhone och behöver börja om från början? Åtminstone var det irriterande innan du läste det här.

Det senaste

Tester

Fråga »

Mer läsning

Sväng förbi på Instagram

Send this to a friend