Test: Samsung Galaxy Buds 2 Pro – AirPods för Samsung

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Uppföljaren till Samsungs första Galaxy Buds Pro presenterar en hel del nyheter. Är det värda en investering och hur är det egentligen med passformen denna omgång?

Installation nummer ett av Samsungs Buds Pro-lurar fick en del, inte helt obefogad, kritik. Både för den rätt snäva passformen samt touch-kontrollerna som för många användare resulterade i fler fel- än rättryck (säker på att det är ett ord).

Glädjande är här att uppföljaren, Buds2 Pro, både har en uppdaterad touch-yta samt är lite mindre överlag. Något som gör att de, åtminstone för min del, sitter riktigt bra i öronen. Ytterligare nymodigheter jämfört med föregångaren är förbättrad brusreducering samt stöd för högupplöst 24-bitars-ljud. Just strömningen av högupplöst ljud kräver dock att du använder lurarna tillsammans med en Samsung-telefon där mjukvaran (OneUI) är minst version 4.0.

Det låter riktigt bra, med en Android-telefon

Ljudupplevelsen hos Buds2 Pro är överlag faktiskt riktigt trevlig och visst gör det skillnad att skicka högupplöst ljud jämfört med det annars vanliga AAC-formatet. Ljudet är balanserat och basen är påtaglig utan att bli överdriven. Även inkopplingen via Samsung Wear-appen är helt utan krångel och konstigheter, vilket är riktigt trevligt!

Samsung Galaxy Buds 2 Pro - Recension - Test
Passformen hos Buds2 Pro är, åtminstone för min del, bra mycket bättre jämfört med den första installationen av lurarna.

Bra låter det även vid samtal. Buds2 Pro är precis som de flesta andra hörlurar med liknande design inte extremt gynnsamma att använda samtidigt som de är på väg att blåsa ut ur öronen. Men likväl är ändå kvalitén vid vanliga samtal trots allt helt okej.

Batteritid och brusreducering

Medan den aktiva brusreduceringen (ANC, Active Noise Control) hos de första Buds Pro-lurarna var okej är den hos Buds2 Pro faktiskt riktigt bra. Det finns definitivt ännu bättre brusreducering hos konkurrerande produkter, men jag skulle ändå påstå att framförallt miljöljud och andra monotona irritationer filtreras bort väldigt effektivt.

Galaxy Buds 2 Pro - Fodral - Hörlurar
Överlag är Galaxy Buds2 Pro ett trevligt steg upp mot sin föregångare.

Även transparency mode-läget, där lurarna medvetet släpper igenom ljud för att man lättare ska kunna t.ex. föra ett samtal samtidigt som man har dem i öronen är bra. Nu är Samsung visserligen långt ifrån ensamma om att ha detta typ av ljudläge. Vad som dock gör det lite speciellt är möjligheten att låta det aktiveras automatiskt när hörlurarna känner av att du börjar prata. Även om funktionen ibland är väl känslig och stundom kan aktiveras även av omkringliggande ljud är den, när den fungerar som den ska (vilket ändå är oftast), supersmidig.

Galaxy Buds 2 Pro - App - Samsung
Wear-appen som används för att göra alla inställningar låter användaren ändra det mesta som påverkar funktionen hos Buds2 Pro. Bortsett från egna EQ-kurvor av någon anledning.

Batteritiden får anses godkänd med cirka 5 timmars speltid med brusreduceringsfunktionen aktiverad och ytterligare 13 timmar via det medföljande laddningsetuiet. Kör man utan ANC klarar respektive hörlur istället 8 timmars speltid. Plus ytterligare 21 timmar om man laddar upp dem i fodralet emellanåt.

Absolut inte för iPhone

Samsung egna serie hörlurar är ju en direkt konkurrent till Apples AirPods. Något som gör att de inte lirar jättebra tillsammans med just en iPhone. Givetvis kan du koppla in ett par Buds2 Pro till din iPhone via vanlig Bluetooth och lyssna på musik, aktivera och avaktivera brusreduceringen och föra samtal. Men det är allt. Det finns ingen app-lösning för att ändra touch-alternativ, inget stöd för extrafunktioner eller ljud med högre kvalitet.

Faktum är att det egentligen finns precis ingenting alls som motiverar att lägga pengarna på ett par Buds2 Pro om man vill vara sin iPhone trogen. För Samsung-användare är det däremot tvärtom och här står Buds2 Pro ut som ett rätt vettigt alternativ.

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Omdöme

Samsungs Galaxy Buds2 Pro är utan tvekan en uppgradering från den första versionen. Ljudet är på topp, passformen är mycket bättre än tidigare och brusreducering, samtalsljud samt övriga funktioner lämnar ett gott intryck. Har du en nyare Samsung-telefon har du en hel del att hämta här. Detsamma gäller även om du har en annan Android-telefon, men här är konkurrensen lite tuffare. iPhone-användare bör inte göra sig besväret med Buds2 Pro. Framförallt på grund av avsaknaden av någon som helst app-lösning för iOS.

Specifikationer:
Testad produkt: Samsung Galaxy Buds2 Pro
Pris: 2 060 kr (2022-12-08)
+
  • Subjektivt bra passform
  • Riktigt trevligt ljud överlag
  • Bra brusreducering och taligenkänningsfunktioner
  • Godkänd batteritid
  • Bara förinställda EQ-lägen i appen
  • Touchen är fortfarande lite väl känslig
  • Främst för Samsung-telefoner

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Test: Netgear Orbi AX6000 (RBK863s) – Ett snabbt, men lite lustigt, syskon

Netgears Orbi-serie av nätverksprodukter har fått en hel del god feedback, framförallt gällande stabilitet och prestanda. Så vart passar nya RBK863s in? För helt lätt är det inte att navigera i djungeln av beteckningar.

Test: MSI Creator Z16 HX Studio – En bärbar dator med extra allt

Creator är en av MSI:s mest påkostade serier bärbara datorer avsedda i första hand för kreatörer av allehanda slag. Så vad kan man då göra med en laptop i toppsegmentet av serien, för närmare 40 000 kr?

Installera om och återställ Windows 11

Börjar datorn känns trött och seg? Eller vill du bara återställa Windows 11 av vilken anledning som helst? Här går jag igenom hur du gör exakt det. Direkt inifrån själva operativsystemet.
<i>Samsungs Galaxy Buds2 Pro</i> är utan tvekan en uppgradering från den första versionen. Ljudet är på topp, passformen är mycket bättre än tidigare och brusreducering, samtalsljud samt övriga funktioner lämnar ett gott intryck. Har du en nyare <i>Samsung</i>-telefon har du en hel del att hämta här. Detsamma gäller även om du har en annan <i>Android</i>-telefon, men här är konkurrensen lite tuffare. <i>iPhone</i>-användare bör inte göra sig besväret med <i>Buds2 Pro</i>. Framförallt på grund av avsaknaden av någon som helst app-lösning för <i>iOS</i>. <br/><br/> <b>Specifikationer:</b><br/> Testad produkt: <i>Samsung Galaxy Buds2 Pro</i><br/> Pris: <i>2 060 kr (2022-12-08)</i><br/> <table class="rb-border rb-box"> <tr class="rb-border"> <td class="rb-pos-long"><center>+</center></td> </tr> <tr class="rb-border"> <td class="rb-border rb-text"> <ul class="rb-ul"> <li>Subjektivt bra passform</li> <li>Riktigt trevligt ljud överlag</li> <li>Bra brusreducering och taligenkänningsfunktioner</li> <li>Godkänd batteritid</li> </ul> </td> </tr> <tr class="rb-border"> <td class="rb-neg-long"><center>−</center></td> </tr> <tr class="rb-border"> <td class="rb-border rb-text"> <ul class="rb-ul"> <li>Bara förinställda EQ-lägen i appen</li> <li>Touchen är fortfarande lite väl känslig</li> <li>Främst för Samsung-telefoner</li> </ul> </td> </tr> </table>Test: Samsung Galaxy Buds 2 Pro - AirPods för Samsung