Ta en skärmbild (print screen) med iPhone 12 (+ Pro och mini)

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Nytt år, ny iPhone (som visserligen släpptes 2020) och ett nytt sätt att ta skärmbilder, eller? Nej, precis som iPhone 12 i övrigt är allt faktiskt väldigt sig likt även här.

Om du kommer från en iPhone med hemknapp har du troligen redan kommit till insikt med att det klassiska tillvägagångssättet hemknappen + sidoknappen inte längre fungerar när det gäller att ta skärmbilder hos iPhone 12. Främst då i och med att hemknappen ju inte längre existerar.

Apple har däremot inte stuvat om allt för mycket, utan en liknande knappkombination finns fortfarande tillgänglig för att nyttja funktionen. En knappkombination som dessutom är exakt densamma som hos tidigare hemknappslösa iPhone-modeller.

Ta en skärmbild på iPhone 12 (+ Pro och mini)

Nedanstående tillvägagångssätt för att ta en skärmbild, print screen, skärmdump (eller vad man väljer att kalla det) fungerar på iPhone 12iPhone 12 Pro (Max) och iPhone 12 mini samt tidigare iPhone-modeller utan hemknapp.

1. Börja med att navigera till det du vill ta en skärmbild av.

2. När du har rätt motiv på skärmen trycker du samtidigt ned sidoknappen (höger sida) och volym upp-knappen (vänster sida). Släpp därefter båda knapparna.

Print Screen - Skärmdump - Skärmbild - iPhone 123. Skärmen blinkar nu till för att indikera att en skärmbild tagits. Den nya bilden dyker också upp i form av en miniatyr, längst ned till vänster på skärmen. Pekar du på denna får du möjlighet att direkt lägga till text eller beskära bilden. Är du nöjd med bilden som den är sveper du bort miniatyren åt vänster, alternativt väntar några sekunder varpå den försvinner av sig självt.

4. Den tagna bilden sparas automatiskt under Skärmavbilder i Bilder-appen.

Inga större nyheter eller förändringar från föregående generationens iPhone-modeller alltså. Har du frågor eller funderingar är du som vanligt välkommen att dela med dig av dem i kommentarerna nedanför.

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Test: Netgear Orbi AX6000 (RBK863s) – Ett snabbt, men lite lustigt, syskon

Netgears Orbi-serie av nätverksprodukter har fått en hel del god feedback, framförallt gällande stabilitet och prestanda. Så vart passar nya RBK863s in? För helt lätt är det inte att navigera i djungeln av beteckningar.