Ta en skärmbild (print screen) med iPhone 12 (+ Pro och mini)

Allt är ändå ganska sig likt från iPhone 11-serien.

Nytt år, ny iPhone (som visserligen släpptes 2020) och ett nytt sätt att ta skärmbilder, eller? Nej, precis som iPhone 12 i övrigt är allt faktiskt väldigt sig likt även här.

Om du kommer från en iPhone med hemknapp har du troligen redan kommit till insikt med att det klassiska tillvägagångssättet hemknappen + sidoknappen inte längre fungerar när det gäller att ta skärmbilder hos iPhone 12. Främst då i och med att hemknappen ju inte längre existerar.

Apple har däremot inte stuvat om allt för mycket, utan en liknande knappkombination finns fortfarande tillgänglig för att nyttja funktionen. En knappkombination som dessutom är exakt densamma som hos tidigare hemknappslösa iPhone-modeller.

Ta en skärmbild på iPhone 12 (+ Pro och mini)

Nedanstående tillvägagångssätt för att ta en skärmbild, print screen, skärmdump (eller vad man väljer att kalla det) fungerar på iPhone 12iPhone 12 Pro (Max) och iPhone 12 mini samt tidigare iPhone-modeller utan hemknapp.

1. Börja med att navigera till det du vill ta en skärmbild av.

2. När du har rätt motiv på skärmen trycker du samtidigt ned sidoknappen (höger sida) och volym upp-knappen (vänster sida). Släpp därefter båda knapparna.

Print Screen - Skärmdump - Skärmbild - iPhone 123. Skärmen blinkar nu till för att indikera att en skärmbild tagits. Den nya bilden dyker också upp i form av en miniatyr, längst ned till vänster på skärmen. Pekar du på denna får du möjlighet att direkt lägga till text eller beskära bilden. Är du nöjd med bilden som den är sveper du bort miniatyren åt vänster, alternativt väntar några sekunder varpå den försvinner av sig självt.

4. Den tagna bilden sparas automatiskt under Skärmavbilder i Bilder-appen.

Inga större nyheter eller förändringar från föregående generationens iPhone-modeller alltså. Har du frågor eller funderingar är du som vanligt välkommen att dela med dig av dem i kommentarerna nedanför.

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i våra artiklar är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller vi ibland en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Summering

Ställ en fråga

Har du en teknisk fundering du går och grubblar på? Det låter ju onödigt.

Kommentera

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Recension: Hoa till Nintendo Switch – Ett mindre stressigt alternativ

Kort, vackert och med tydliga influenser från Studio Ghibli både bildligt och ljudligt. Men är det värt att betala 150 kr för fem timmars speltid?

Äntligen stöd för Bluetooth-hörlurar på Nintendo Switch

En av de största frågetecknen kring Nintendo Switch har äntligen fått en lösning. Men varför tog det så lång tid?

Sonos lanserar uppdaterad Beam med stöd för Dolby Atmos

Sonos snyggaste soundbar får i dagarna en uppgradering innehållandes både ny hårdvara, fler högtalare och bättre stöd för nya ljudformat.

Starta macOS Recovery i Mac-datorer med M1-chippet

Apples M1-chip fungerar ganska annorlunda jämfört med de tidigare Intel-baserade Mac-datorerna. Så pass olika att till och med proceduren för att ta sig in i macOS Recovery skiljer sig åt.

Radera bara en siffra i miniräknaren på iPhone

Visst är det irriterande när man efter en lång uträkning knappar in en siffra fel i Kalkylatorn på iPhone och behöver börja om från början? Åtminstone var det irriterande innan du läste det här.

Det senaste

Tester

Fråga »

Mer läsning

Sväng förbi på Instagram

Send this to a friend