Ta en skärmbild (print screen) med iPhone 12 (+ Pro och mini)

Allt är ändå ganska sig likt från iPhone 11-serien.

Nytt år, ny iPhone (som visserligen släpptes 2020) och ett nytt sätt att ta skärmbilder, eller? Nej, precis som iPhone 12 i övrigt är allt faktiskt väldigt sig likt även här.

Om du kommer från en iPhone med hemknapp har du troligen redan kommit till insikt med att det klassiska tillvägagångssättet hemknappen + sidoknappen inte längre fungerar när det gäller att ta skärmbilder hos iPhone 12. Främst då i och med att hemknappen ju inte längre existerar.

Apple har däremot inte stuvat om allt för mycket, utan en liknande knappkombination finns fortfarande tillgänglig för att nyttja funktionen. En knappkombination som dessutom är exakt densamma som hos tidigare hemknappslösa iPhone-modeller.

Ta en skärmbild på iPhone 12 (+ Pro och mini)

Nedanstående tillvägagångssätt för att ta en skärmbild, print screen, skärmdump (eller vad man väljer att kalla det) fungerar på iPhone 12iPhone 12 Pro (Max) och iPhone 12 mini samt tidigare iPhone-modeller utan hemknapp.

1. Börja med att navigera till det du vill ta en skärmbild av.

2. När du har rätt motiv på skärmen trycker du samtidigt ned sidoknappen (höger sida) och volym upp-knappen (vänster sida). Släpp därefter båda knapparna.

Print Screen - Skärmdump - Skärmbild - iPhone 123. Skärmen blinkar nu till för att indikera att en skärmbild tagits. Den nya bilden dyker också upp i form av en miniatyr, längst ned till vänster på skärmen. Pekar du på denna får du möjlighet att direkt lägga till text eller beskära bilden. Är du nöjd med bilden som den är sveper du bort miniatyren åt vänster, alternativt väntar några sekunder varpå den försvinner av sig självt.

4. Den tagna bilden sparas automatiskt under Skärmavbilder i Bilder-appen.

Inga större nyheter eller förändringar från föregående generationens iPhone-modeller alltså. Har du frågor eller funderingar är du som vanligt välkommen att dela med dig av dem i kommentarerna nedanför.

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i våra artiklar är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller vi ibland en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Summering

Ställ en fråga

Har du en teknisk fundering du går och grubblar på? Det låter ju onödigt.

Kommentera

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mer läsning

Uppdatera appar manuellt och en i taget på iPhone och iPad

Att låta appar uppdateras automatiskt är ju i regel rätt smidigt. Men om man vill skynda på en uppdatering, eller bara uppdatera en viss app. Hur gör man då?

Visa batteriprocenten på iPhone X, XS, 11 och 12

Batteriikonen uppe till höger på skärmen ger visserligen ett hum om hur mycket batteri som faktiskt finns kvar. Men det går att få en mer exakt uppskattning.

Test: iPhone 12 – Samma gamla, eller något helt nytt?

Med iPhone 12 går Apple tillbaka till den mer kantiga designen från iPhone 4-eran. Men utöver det, vad är egentligen nytt jämfört med 11-serien?

Det senaste

Tester

Fråga »

Send this to a friend