Ta bort ett sparat Wi-Fi-nätverk på iPhone

Trött på att din iPhone automatiskt ansluter till Wi-Fi-nätverk? Att glömma bort vilka trådlösa nätverk den varit ansluten till är hur enkelt som helst!

Som standard kommer både iPhone och iPad ihåg alla Wi-Fi-nätverk de tidigare varit anslutna till – för att göra det enkelt att snabbt ansluta till dem i framtiden. Detta är givetvis jättesmidigt om du vill att din iPhone automatiskt ska ansluta till ditt eget Wi-Fi-nätverk så snart du kommer hem. Det kan däremot vara ganska irriterande om du t.ex. har två nätverk i närheten av varandra och vill att din enhet ska ansluta till det ena av dem.

Känner iPhone eller iPad av flera nätverk de har sparade inloggningsuppgifter till väljer de oftast att ansluta till det nätverk som står först i listan, oavsett vilket av nätverken som har starkast signal. Att få din Apple-pryl att glömma bort alla inloggningsuppgifter och ge dig mer kontroll över vilket nätverk du vill använda är dock väldigt enkelt. Så här gör du!

1. Börja med att gå till Inställningar. Välj därefter Wi-Fi. Du får nu upp en lista över alla de nätverk som hittas av din telefon eller platta. Klicka på den lilla i-symbolen till höger vid det nätverk du vill att din enhet ska glömma bort.

iPhone - Inställningar - Wi-Fi-nätverk - Detaljer

2. Högst upp under respektive nätverks inställningar finns sedan alternativet att glömma bort nätverket. Klicka således på Glöm det här nätverket och bekräfta borttagningen av inloggningsuppgifterna genom att peka på Glöm.

iPhone - Glöm det här nätverket - Glömt bort - Ta bort nätverk

Svårare än så var det inte! Har du frågor eller funderingar är det bara att ställa dem i kommentarerna!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i våra artiklar är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller vi ibland en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Summering

Ställ en fråga

Har du en teknisk fundering du går och grubblar på? Det låter ju onödigt.

Kommentera

8 kommentarer

  • Hej! Det ska inte vara någon skillnad oavsett vilken iPhone/iPad man använder. Funktionen att ta bort ett sparat nätverk ska vara samma på samtliga. Vad står det när du klickar på i:et bredvid nätverket?

   // Christoffer, enkelteknik.se

  • Hej! Om du ser ”Anslut till nätverk” betyder det att din telefon helt enkelt inte har några sparade inloggningsuppgifter för det nätverket. Alltså att det redan är glömt.

   Om du har inloggningsuppgifterna till nätverket kan du dubbelkolla att de verkligen är raderade genom att först logga in på nätverket och därefter klicka på i-symbolen bredvid det. Då bör texten ”Glöm bort det här nätverket” visa sig! Klicka då på den för att glömma bort nätverket.

   // Christoffer, enkelteknik.se

   • Tack för ditt svar. Jag loggade in och glömde två gånger med förhoppning att nätverket skulle försvinna från listan. Nu vet jag att det inte var det som avsågs med glömma.

    • Hej igen! Nu är jag med :-) Nej, att glömma avses att telefonen glömmer inloggningsuppgifterna som sagt. Nätverket kommer fortfarande synas i listan så länge det finns i närheten tyvärr :-/

     // Christoffer, enkelteknik.se

 1. Hej.
  Det här förstår jag men…

  Kan man få fram alla wi-fi anslutningar som man varit inloggade på och glömma eller ta bort dem?
  Med vänlig hälsning, Robin

  • Hej! Bra fråga. Så vitt jag känner till är det enda sättet att radera alla tillagda Wi-Fi-anslutningar på en och samma gång (även de du inte ser för tillfället) att navigera till Inställningar > Allmänt > Nollställ > Nollställ nätverk.

   Detta alternativ raderar alla nätverksrelaterade inställningar, även till det nätverk du är inloggad på för tillfället. Så var noga med att du kan lösenorden till alla eventuella nätverk :-)

   Dumt nog finns mig veterligen ingen möjlighet att gå igenom alla tillagda nätverk och välja vilka man vill radera. Tyvärr. Men någon får hemskt gärna rätta mig om jag har fel! :-)

   // Christoffer, enkelteknik.se

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Skicka bilder och film från iPhone till Chromecast

Företeelsen att visa något från telefonen på TV:n har blivit rejält förenklad under de senaste 10 åren. Om man bortser från att skicka bilder och filmer från iPhone till Chromecast.

Flytta tillbaka sökfältet högst upp i Safari på iOS 15 (iPhone)

Nya uppdateringar kan ju vara både bra och dåliga. Oftast vänjer man sig efter ett tag, men ibland känns det bara konstigt. Som när adressfältet flyttades längst ned i Safari efter uppgraderingen till iOS 15.

Så spelar du (det första) Minecraft helt gratis

Få spel har gjort ett så pass stort avtryck som Minecraft och trots att det lanserades för över 12 år sedan är det fortfarande omåttligt populärt.

Recension: Hoa till Nintendo Switch – Ett mindre stressigt alternativ

Kort, vackert och med tydliga influenser från Studio Ghibli både bildligt och ljudligt. Men är det värt att betala 150 kr för fem timmars speltid?

Äntligen stöd för Bluetooth-hörlurar på Nintendo Switch

En av de största frågetecknen kring Nintendo Switch har äntligen fått en lösning. Men varför tog det så lång tid?

Det senaste

Tester

Fråga »

Mer läsning

Sväng förbi på Instagram

Send this to a friend