Ta bort ett sparat Wi-Fi-nätverk på iPhone

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Test: MSI Creator Z16 HX Studio – En bärbar dator med extra allt

Creator är en av MSI:s mest påkostade serier bärbara datorer avsedda i första hand för kreatörer av allehanda slag. Så vad kan man då göra med en laptop i toppsegmentet av serien, för närmare 40 000 kr?

Installera om och återställ Windows 11

Börjar datorn känns trött och seg? Eller vill du bara återställa Windows 11 av vilken anledning som helst? Här går jag igenom hur du gör exakt det. Direkt inifrån själva operativsystemet.

Trött på att din iPhone automatiskt ansluter till Wi-Fi-nätverk? Att glömma bort vilka trådlösa nätverk den varit ansluten till är hur enkelt som helst!

Som standard kommer både iPhone och iPad ihåg alla Wi-Fi-nätverk de tidigare varit anslutna till – för att göra det enkelt att snabbt ansluta till dem i framtiden. Detta är givetvis jättesmidigt om du vill att din iPhone automatiskt ska ansluta till ditt eget Wi-Fi-nätverk så snart du kommer hem. Det kan däremot vara ganska irriterande om du t.ex. har två nätverk i närheten av varandra och vill att din enhet ska ansluta till det ena av dem.

Känner iPhone eller iPad av flera nätverk de har sparade inloggningsuppgifter till väljer de oftast att ansluta till det nätverk som står först i listan, oavsett vilket av nätverken som har starkast signal. Att få din Apple-pryl att glömma bort alla inloggningsuppgifter och ge dig mer kontroll över vilket nätverk du vill använda är dock väldigt enkelt. Så här gör du!

1. Börja med att gå till Inställningar. Välj därefter Wi-Fi. Du får nu upp en lista över alla de nätverk som hittas av din telefon eller platta. Klicka på den lilla i-symbolen till höger vid det nätverk du vill att din enhet ska glömma bort.

iPhone - Inställningar - Wi-Fi-nätverk - Detaljer

2. Högst upp under respektive nätverks inställningar finns sedan alternativet att glömma bort nätverket. Klicka således på Glöm det här nätverket och bekräfta borttagningen av inloggningsuppgifterna genom att peka på Glöm.

iPhone - Glöm det här nätverket - Glömt bort - Ta bort nätverk

Svårare än så var det inte! Har du frågor eller funderingar är det bara att ställa dem i kommentarerna!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

8 kommentarer

  • Hej! Det ska inte vara någon skillnad oavsett vilken iPhone/iPad man använder. Funktionen att ta bort ett sparat nätverk ska vara samma på samtliga. Vad står det när du klickar på i:et bredvid nätverket?

   // Christoffer, enkelteknik.se

  • Hej! Om du ser ”Anslut till nätverk” betyder det att din telefon helt enkelt inte har några sparade inloggningsuppgifter för det nätverket. Alltså att det redan är glömt.

   Om du har inloggningsuppgifterna till nätverket kan du dubbelkolla att de verkligen är raderade genom att först logga in på nätverket och därefter klicka på i-symbolen bredvid det. Då bör texten ”Glöm bort det här nätverket” visa sig! Klicka då på den för att glömma bort nätverket.

   // Christoffer, enkelteknik.se

   • Tack för ditt svar. Jag loggade in och glömde två gånger med förhoppning att nätverket skulle försvinna från listan. Nu vet jag att det inte var det som avsågs med glömma.

    • Hej igen! Nu är jag med :-) Nej, att glömma avses att telefonen glömmer inloggningsuppgifterna som sagt. Nätverket kommer fortfarande synas i listan så länge det finns i närheten tyvärr :-/

     // Christoffer, enkelteknik.se

 1. Hej.
  Det här förstår jag men…

  Kan man få fram alla wi-fi anslutningar som man varit inloggade på och glömma eller ta bort dem?
  Med vänlig hälsning, Robin

  • Hej! Bra fråga. Så vitt jag känner till är det enda sättet att radera alla tillagda Wi-Fi-anslutningar på en och samma gång (även de du inte ser för tillfället) att navigera till Inställningar > Allmänt > Nollställ > Nollställ nätverk.

   Detta alternativ raderar alla nätverksrelaterade inställningar, även till det nätverk du är inloggad på för tillfället. Så var noga med att du kan lösenorden till alla eventuella nätverk :-)

   Dumt nog finns mig veterligen ingen möjlighet att gå igenom alla tillagda nätverk och välja vilka man vill radera. Tyvärr. Men någon får hemskt gärna rätta mig om jag har fel! :-)

   // Christoffer, enkelteknik.se

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Test: MSI Creator Z16 HX Studio – En bärbar dator med extra allt

Creator är en av MSI:s mest påkostade serier bärbara datorer avsedda i första hand för kreatörer av allehanda slag. Så vad kan man då göra med en laptop i toppsegmentet av serien, för närmare 40 000 kr?

Installera om och återställ Windows 11

Börjar datorn känns trött och seg? Eller vill du bara återställa Windows 11 av vilken anledning som helst? Här går jag igenom hur du gör exakt det. Direkt inifrån själva operativsystemet.

Installera Windows 11 utan en nätverksuppkoppling

En av de sämre sakerna med Windows 11 är att det krävs en nätversuppkoppling för att ens kunna installera det. Fast som med det mesta går detta krav att komma runt, om man vet hur man gör.

Sonos Roam startar inte alls – Så fixar du det!

Sonos Roam är en hyfsat trevlig, liten högtalare. När den fungerar som den ska. Om den däremot inte gör det och inte vill starta överhuvud taget kan du testa följande för att förhoppningsvis kunna använda den igen.

Test: JBL Live 770NC – Vettiga over-ear-hörlurar för vardagen

Räcker det med ungefär 2000 kr för att få sig ett par vettiga over-ear-hörlurar med okej brusreducering och bra batteritid? Jo, men typ. Men det varierar definitivt med vilka krav du har på ljudet.

Fixa en Joy-Con-knapp som inte fungerar ordentligt

Behöver du trycka ned någon av knapparna på dina Joy-Con-kontroller hela vägen till botten för att knappen överhuvudtaget ska reagera? Irriterande, men förhoppningsvis lätt fixat!