Stoppa ett SMS eller meddelande från att skickas (iPhone)

Skickar du ibland iväg meddelanden lite för snabbt? Utan att läsa igenom hela texten eller faktiskt kolla på bilden? Så hindrar du ett SMS från att skickas!

iPhone har egentligen ingen funktion för att återkalla ett skickat SMS eller ställa in så det endast visas för mottagaren efter en viss tid eller liknande. Men med hjälp av snabba reflexer och telefonens så kallade Flygplansläge finns faktiskt möjligheten att förhindra att ett meddelande går iväg.

Proceduren är lättast om du skickar en bild (som i regel tar längre tid att få iväg) eller har en lite halvlångsam uppkoppling på telefonen för tillfället. Är du dock riktigt snabb kan det fungera även med vanliga SMS– och iMessage-meddelanden. Så här gör du!

Få en skickad bild eller ett meddelande på iPhone att inte skickas iväg

1. Denna metod bygger som sagt på att du är väldigt snabb med fingrarna efter att du skickat ett SMS eller bild (etc.) du egentligen kanske inte borde skickat. Så fort du tryckt på Skicka (1) behöver du svepa uppåt från botten av skärmen (2). När menyn med snabbinställningar dyker upp pekar du på symbolen för Flygplansläge (3).

Slå på Flygplansläge för att stoppa SMS - Meddelanden - iPhone2. Vad som nu händer är att telefonen direkt försätter sig i Flygplansläge och stänger av både all mobil kommunikation samt Wi-Fi. Detta gör i sin tur att det meddelande du försökte skicka inte kan skickas. Så snart du får upp notisen som säger Stäng av flygplansläget eller använd Wi-Fi för att skicka och ta emot meddelanden pekar du på OK (1). De meddelanden som inte skickats får nu ett rött utropstecken bredvid sig (2).

SMS - Meddelande stoppat - Inte levererat - iPhone

3. Önskar du ta bort meddelandena som stoppades pekar du och håller inne på ett av dem (1). Efter någon halv sekund dyker en inställningsmeny upp. Peka här på Mer (2).

Peka på bild - Välj mer - iPhone - Radera skickade SMS - Meddelanden

4. Markera det eller de meddelanden du vill ta bort (1). Peka därefter på Papperskorgen för att slänga dem (2). Du får bekräfta borttagningen av meddelandena genom att peka på Radera meddelanden.

iPhone - Radera meddelande som inte skickats - Flygplansläge

5. Proceduren kräver som sagt lite träning och snabba reflexer och fungerar därför tyvärr inte alltid. Dock kan den vara ett bra knep att känna till!

Har du andra bra tips gällande iPhone eller telefoner i allmänhet? Dela gärna med dig i kommentarerna!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i våra artiklar är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller vi ibland en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Summering

Ställ en fråga

Har du en teknisk fundering du går och grubblar på? Det låter ju onödigt.

Kommentera

5 kommentarer

  • Hej! Det stämmer att om du har en iPhone X eller nyare (iPhone utan hemknapp) kommer du åt snabbinställningarna genom att svepa nedåt från skärmens övre högra hörn. I övrigt verkar dock proceduren vara densamma vad jag kan se.

   Det ska väl tilläggas ytterligare en gång att detta inte är något som fungerar varje gång, utan i takt med att uppkopplingar blir bättre och bättre skickas ju de flesta meddelanden iväg sekunden man trycker på skicka. Så det krävs tyvärr lite tur för att det ska fungera.

   // Christoffer, enkelteknik.se

  • Hej! Om SMS:et gått iväg till den andra personen gör det tyvärr ingen skillnad om det raderas på din telefon eller inte. En kopia av det skickade SMS:et sparas på din telefon, medan en annan kopia sparas på mottagarens telefon. Däremot syns det givetvis inte om du tagit bort meddelandet från din egen konversation, men det finns fortfarande kvar hos mottagaren (förutsatt att det skickades så klart).

   // Christoffer, enkelteknik.se

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Recension: Hoa till Nintendo Switch – Ett mindre stressigt alternativ

Kort, vackert och med tydliga influenser från Studio Ghibli både bildligt och ljudligt. Men är det värt att betala 150 kr för fem timmars speltid?

Äntligen stöd för Bluetooth-hörlurar på Nintendo Switch

En av de största frågetecknen kring Nintendo Switch har äntligen fått en lösning. Men varför tog det så lång tid?

Sonos lanserar uppdaterad Beam med stöd för Dolby Atmos

Sonos snyggaste soundbar får i dagarna en uppgradering innehållandes både ny hårdvara, fler högtalare och bättre stöd för nya ljudformat.

Starta macOS Recovery i Mac-datorer med M1-chippet

Apples M1-chip fungerar ganska annorlunda jämfört med de tidigare Intel-baserade Mac-datorerna. Så pass olika att till och med proceduren för att ta sig in i macOS Recovery skiljer sig åt.

Radera bara en siffra i miniräknaren på iPhone

Visst är det irriterande när man efter en lång uträkning knappar in en siffra fel i Kalkylatorn på iPhone och behöver börja om från början? Åtminstone var det irriterande innan du läste det här.

Det senaste

Tester

Fråga »

Mer läsning

Sväng förbi på Instagram

Send this to a friend