Skickar du ibland iväg meddelanden lite för snabbt? Utan att läsa igenom hela texten eller faktiskt kolla på bilden? Så hindrar du ett SMS från att skickas!

iPhone har egentligen ingen funktion för att återkalla ett skickat SMS eller ställa in så det endast visas för mottagaren efter en viss tid eller liknande. Men med hjälp av snabba reflexer och telefonens så kallade Flygplansläge finns faktiskt möjligheten att förhindra att ett meddelande går iväg.


Proceduren är lättast om du skickar en bild (som i regel tar längre tid att få iväg) eller har en lite halvlångsam uppkoppling på telefonen för tillfället. Är du dock riktigt snabb kan det fungera även med vanliga SMS– och iMessage-meddelanden. Så här gör du!

Få en skickad bild eller ett meddelande på iPhone att inte skickas iväg

1. Denna metod bygger som sagt på att du är väldigt snabb med fingrarna efter att du skickat ett SMS eller bild (etc.) du egentligen kanske inte borde skickat. Så fort du tryckt på Skicka (1) behöver du svepa uppåt från botten av skärmen (2). När menyn med snabbinställningar dyker upp pekar du på symbolen för Flygplansläge (3).

Slå på Flygplansläge för att stoppa SMS - Meddelanden - iPhone2. Vad som nu händer är att telefonen direkt försätter sig i Flygplansläge och stänger av både all mobil kommunikation samt Wi-Fi. Detta gör i sin tur att det meddelande du försökte skicka inte kan skickas. Så snart du får upp notisen som säger Stäng av flygplansläget eller använd Wi-Fi för att skicka och ta emot meddelanden pekar du på OK (1). De meddelanden som inte skickats får nu ett rött utropstecken bredvid sig (2).

SMS - Meddelande stoppat - Inte levererat - iPhone

3. Önskar du ta bort meddelandena som stoppades pekar du och håller inne på ett av dem (1). Efter någon halv sekund dyker en inställningsmeny upp. Peka här på Mer (2).

Peka på bild - Välj mer - iPhone - Radera skickade SMS - Meddelanden

4. Markera det eller de meddelanden du vill ta bort (1). Peka därefter på Papperskorgen för att slänga dem (2). Du får bekräfta borttagningen av meddelandena genom att peka på Radera meddelanden.

iPhone - Radera meddelande som inte skickats - Flygplansläge

5. Proceduren kräver som sagt lite träning och snabba reflexer och fungerar därför tyvärr inte alltid. Dock kan den vara ett bra knep att känna till!

Har du andra bra tips gällande iPhone eller telefoner i allmänhet? Dela gärna med dig i kommentarerna!

Relaterat innehåll

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here