Stoppa ett SMS eller meddelande från att skickas (iPhone)

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Bestäm var skärmbilder ska sparas i macOS

Skärmbild, skärmavbildning, print screen, screenshot, skärmdump. Kärt barn har många namn. Men varför i hela världen ska alla sparas på skrivbordet? Så bestämmer du själv var dina skärmbilder ska placeras.

Hur lämnar jag uppgifter om Skattehemvist i Google AdSense?

Om du använder AdSense antingen för YouTube eller för att visa annonser på din webbsida kommer du förr eller senare behöva bevisa din så kallade skattehemvist. Vad är då det och hur gör man?

Skickar du ibland iväg meddelanden lite för snabbt? Utan att läsa igenom hela texten eller faktiskt kolla på bilden? Så hindrar du ett SMS från att skickas!

iPhone har egentligen ingen funktion för att återkalla ett skickat SMS eller ställa in så det endast visas för mottagaren efter en viss tid eller liknande. Men med hjälp av snabba reflexer och telefonens så kallade Flygplansläge finns faktiskt möjligheten att förhindra att ett meddelande går iväg.

Proceduren är lättast om du skickar en bild (som i regel tar längre tid att få iväg) eller har en lite halvlångsam uppkoppling på telefonen för tillfället. Är du dock riktigt snabb kan det fungera även med vanliga SMS– och iMessage-meddelanden. Så här gör du!

Få en skickad bild eller ett meddelande på iPhone att inte skickas iväg

1. Denna metod bygger som sagt på att du är väldigt snabb med fingrarna efter att du skickat ett SMS eller bild (etc.) du egentligen kanske inte borde skickat. Så fort du tryckt på Skicka (1) behöver du svepa uppåt från botten av skärmen (2). När menyn med snabbinställningar dyker upp pekar du på symbolen för Flygplansläge (3).

Slå på Flygplansläge för att stoppa SMS - Meddelanden - iPhone2. Vad som nu händer är att telefonen direkt försätter sig i Flygplansläge och stänger av både all mobil kommunikation samt Wi-Fi. Detta gör i sin tur att det meddelande du försökte skicka inte kan skickas. Så snart du får upp notisen som säger Stäng av flygplansläget eller använd Wi-Fi för att skicka och ta emot meddelanden pekar du på OK (1). De meddelanden som inte skickats får nu ett rött utropstecken bredvid sig (2).

SMS - Meddelande stoppat - Inte levererat - iPhone

3. Önskar du ta bort meddelandena som stoppades pekar du och håller inne på ett av dem (1). Efter någon halv sekund dyker en inställningsmeny upp. Peka här på Mer (2).

Peka på bild - Välj mer - iPhone - Radera skickade SMS - Meddelanden

4. Markera det eller de meddelanden du vill ta bort (1). Peka därefter på Papperskorgen för att slänga dem (2). Du får bekräfta borttagningen av meddelandena genom att peka på Radera meddelanden.

iPhone - Radera meddelande som inte skickats - Flygplansläge

5. Proceduren kräver som sagt lite träning och snabba reflexer och fungerar därför tyvärr inte alltid. Dock kan den vara ett bra knep att känna till!

Har du andra bra tips gällande iPhone eller telefoner i allmänhet? Dela gärna med dig i kommentarerna!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

5 kommentarer

    • Hej! Det stämmer att om du har en iPhone X eller nyare (iPhone utan hemknapp) kommer du åt snabbinställningarna genom att svepa nedåt från skärmens övre högra hörn. I övrigt verkar dock proceduren vara densamma vad jag kan se.

      Det ska väl tilläggas ytterligare en gång att detta inte är något som fungerar varje gång, utan i takt med att uppkopplingar blir bättre och bättre skickas ju de flesta meddelanden iväg sekunden man trycker på skicka. Så det krävs tyvärr lite tur för att det ska fungera.

      // Christoffer, enkelteknik.se

    • Hej! Om SMS:et gått iväg till den andra personen gör det tyvärr ingen skillnad om det raderas på din telefon eller inte. En kopia av det skickade SMS:et sparas på din telefon, medan en annan kopia sparas på mottagarens telefon. Däremot syns det givetvis inte om du tagit bort meddelandet från din egen konversation, men det finns fortfarande kvar hos mottagaren (förutsatt att det skickades så klart).

      // Christoffer, enkelteknik.se

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Bestäm var skärmbilder ska sparas i macOS

Skärmbild, skärmavbildning, print screen, screenshot, skärmdump. Kärt barn har många namn. Men varför i hela världen ska alla sparas på skrivbordet? Så bestämmer du själv var dina skärmbilder ska placeras.

Hur lämnar jag uppgifter om Skattehemvist i Google AdSense?

Om du använder AdSense antingen för YouTube eller för att visa annonser på din webbsida kommer du förr eller senare behöva bevisa din så kallade skattehemvist. Vad är då det och hur gör man?

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.