Stäng av vibration vid alarm på iPhone

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Trött på att din iPhone skakar som en halv jordbävning varje morgon så du inte ens hör den faktiska alarmsignalen? Så stänger du av vibrationen för alarm!

Den lilla motor som skapar vibrationseffekten har bara blivit mer och mer kraftfull med varje ny iPhone-version som lanserats. Att det känns i fickan när någon ringer är ju också oftast ganska bra.

Något som dock irriterar ibland är när telefonen ligger på nattduksbordet och vibrerar så grannen vaknar. Vibrationseffekten för alarm går dock, precis som den för ringsignaler och SMS, tack och lov att stänga av. Läs vidare för att se hur du går tillväga!

Stäng av vibrationer för alarm på iPhone

1. Börja med att peka på Klocka-appen följt av Väckarklocka för att komma åt dina inställda alarm. Peka därefter på Ändra (1). Välj nu det alarm du vill stänga av vibrationen för (2).

iPhone - Alarm - Vibration - Ändra välj alarm

2. Väl inne på inställningarna för det aktuella alarmet pekar du på Ljud. Scrolla nu uppåt och peka på Vibrering, högst upp i listan.

iPhone - Alarm - Vibration - Ljud - Vibrering

3. Här gömmer sig inställningarna för vilken typ av vibration det aktuella alarmet ska ha. För att stänga av vibrationen helt klickar du på Ingen, längst ned i listan. Du kan även ändra typen av vibration till en mildare sådan genom att välja något av de andra alternativen, om du hellre föredrar det.

iPhone - Alarm - Vibrera - Vibrering - Ingen - Stäng av alarm

Inga konstigheter så länge man vet vart man ska leta. Något som i detta fall inte riktigt är helt självklart. Har du tips på andra halvdolda iPhone-funktioner? Dela gärna med dig i kommentarerna!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Test: Netgear Orbi AX6000 (RBK863s) – Ett snabbt, men lite lustigt, syskon

Netgears Orbi-serie av nätverksprodukter har fått en hel del god feedback, framförallt gällande stabilitet och prestanda. Så vart passar nya RBK863s in? För helt lätt är det inte att navigera i djungeln av beteckningar.