Stäng av Live Photo på iPhone

0
10273
Stäng av Live Photo - Live Foto - iPhone
Våra artiklar innehåller annonslänkar [Varför?]

Funktionen Live Photo gör att dina stillbilder känns lite mer levande men äter samtidigt upp telefonens utrymme lite snabbare. Så stänger du av funktionen!

- Annons -

Live Photo introducerades med iPhone 6S/6S Plus och är numera aktiverat som standard på nyare iPhones. Kortfattat är funktionen ett sätt att göra foton lite mer levande. Detta görs genom att en tre sekunder lång videofilm sparas samtidigt som du tar en bild. Håller du sedan fingret mot skärmen när du tittar på bilden spelas filmen upp och ger ditt foto lite mer sammanhang och liv.

Funktionen fungerar i regel bra och är ibland rätt trevlig. Den har dock ett par nackdelar. Den mest påtagliga är att Live-foton tar upp ungefär den dubbla storleken gentemot en vanlig bild. Något som gör att minnet på din telefon äts upp mycket snabbare. En annan nackdel är att Live Photo-bilder tagna i mörka miljöer kan upplevas kornigare än normalt då exponeringstiden förlängs i och med att en film behöver produceras samtidigt som bilden tas.

Att stänga av Live Photo-funktionen är tack och lov ingen större konst och görs på någon sekund. Dock är det en bra sak att känna till hur man gör. Framförallt om du är mån om att spara på lagringsutrymmet på din telefon!

Stäng av Live foton på iPhone

1. Börja med att starta Kamera-appen. Högst upp mitten syns en solliknande symbol. Lyser denna gult är Live Photo aktiverat. För att stänga av Live Photo pekar du bara en gång på symbolen varpå texten Live av visas.

iPhone - Stäng av Live foton - Photo - Knapp

2. Symbolen ändrar nu färg till vitt och får ett streck över sig för att indikera att Live Photo inte längre är aktivt. Klart!

Om Live Photo inte går att stänga av

Skulle det vara så att Live Photo startas igen varje gång du startar Kamera-appen (trots att du stängt av funktionen som ovan) kan du behöva ändra en inställning för hur Kamera-appen sparar sina inställningar.

1. Navigera först till Inställningar (1) och välj Kamera (2).

Stäng av Live Foto - iPhone - Inställningar - Kamera

2. Peka på Förvalsinställningar (1). Längst ned finns inställningen Live Photo (2). Se till att den är aktiverad (grön). Vad inställningen gör är helt enkelt att den låter Kamera-appen komma ihåg att du stängt av Live Photo-funktionen. Ställer du istället reglaget till Av kommer Live Photo alltid vara aktiverat så snart du startar Kamera-appen, även om du stängt av funktionen tidigare.

iPhone - Stäng av Live Photo Foto - Förvalsinställningar

Har du frågor eller funderingar kring Live Photo och liknande funktioner? Dela gärna med dig i kommentarerna!

- Annons -


Relaterat innehåll

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here