Stäng av en iPhone 14 / 14 Plus / 14 Pro

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Ny iPhone i år igen. Tack och lov är det samma knappkombination som gäller för att både stänga av och tvinga en avstängning av telefonen. Helt logiskt är det däremot fortfarande inte.

När det kommer till att stänga av sin iPhone var det faktiskt lite enklare när de var utrustade med både en hemknapp och en skärmlåsknapp. Med tiden har dock hemknappen försvunnit (åtminstone i de flesta modeller) och skärmlåsknappen fått börja extraknäcka som Siri-knapp.

Så hur stänger man då av sin nya iPhone 14 när man inte orkar, vill eller får ha den på längre? Det tänkte jag gå igenom här.

Stäng av iPhone 14, 14 Plus och 14 Pro

Det finns några olika sätt att stänga av en iPhone 14. Dels genom att använda knapparna på telefonen. Dels genom att använda inställningsmenyerna. Vi börjar med det snabbaste sättet.

Stäng av med knapparna

  1. Det smidigaste sättet att stänga av en iPhone 14 är utan tvekan att trycka och hålla ned skärmlåsknappen (på höger sida av telefonen) tillsammans med antingen volym upp eller volym ned.

Stäng av iPhone 14 - Hur

  1. Efter någon sekund uppenbarar sig avstängningsskärmen. Här är det sedan bara att dra reglaget ”dra för att stänga av” hela vägen från vänster till höger för att stänga av telefonen.

Stäng av via inställningsmenyn

  1. Det går även att stänga av telefonen genom att välja Inställningar följt av Allmänt. Scrolla därefter längst ned och välj alternativet Stäng av.
  2. Avsluta med att dra reglaget ”dra för att stänga av” från vänster till höger för att stänga av telefonen.

Tvinga avstängning av iPhone 14 som låst sig

Skulle det vara så att din iPhone t.ex. låst sig, eller om det av någon annan anledning inte går att använda den vanliga knappkombinationen eller inställningsgenvägen, finns också möjligheten att tvinga telefonen att stänga av sig. För att göra det gör du följande.

  1. Börja med att trycka och släppa volym upp-knappen (1) följt av volym ned-knappen (2).
  2. Tryck därefter ned skärmlåsknappen (3) på höger sida av telefonen och fortsätt hålla den nedtryckt tills telefonen stänger av sig. Ibland kan avstängningsreglaget här dyka upp på skärmen, fortsätt i det fallet bara hålla skärmlåsknappen nedtryckt tills telefonen slocknar.

Tvinga avstängning - iPhone 14 - Force Restart

  1. När telefonen väl stängt av sig går det sedan att starta upp den som vanligt genom att trycka ned skärmlåsknappen på höger sida.

Får du det inte att fungera eller har några andra funderingar? Dela gärna med dig av dem i kommentarerna här nedanför!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Test: Netgear Orbi AX6000 (RBK863s) – Ett snabbt, men lite lustigt, syskon

Netgears Orbi-serie av nätverksprodukter har fått en hel del god feedback, framförallt gällande stabilitet och prestanda. Så vart passar nya RBK863s in? För helt lätt är det inte att navigera i djungeln av beteckningar.

Test: MSI Creator Z16 HX Studio – En bärbar dator med extra allt

Creator är en av MSI:s mest påkostade serier bärbara datorer avsedda i första hand för kreatörer av allehanda slag. Så vad kan man då göra med en laptop i toppsegmentet av serien, för närmare 40 000 kr?

Installera om och återställ Windows 11

Börjar datorn känns trött och seg? Eller vill du bara återställa Windows 11 av vilken anledning som helst? Här går jag igenom hur du gör exakt det. Direkt inifrån själva operativsystemet.