Spegelvänd bilder, filmer och selfies på iPhone

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Varför har Instagram helt plötsligt svart bakgrund?

Insåg du precis att Instagram av någon anledning är bra mycket mörkare än vad det brukar vara? Här är anledningen och hur du ändrar tillbaka till det ljusare läget.

Spotify stannar i slutet av nästan varje låt

Här är min lösning på problemet med att Spotify då och då inte vill hoppa vidare till nästa låt, utan istället bara stoppar uppspelningen. Även om det ser ut som att den är igång.

Alla bilder som tas med den främre kameran på iPhone spegelvänds automatiskt jämfört med det du ser på skärmen. Men det går att sätta stopp för det beteendet. Så gör du!

När du använder den främre kameran på din iPhone syns du spegelvänt på skärmen. Något som gör det betydligt lättare att röra sig normalt framför kameran samtidigt som man ser sig själv. Så snart ett kort knäppts eller en film spelats in vänder dock iPhone som standard alltsammans åt rätt håll. För att det ska se mer naturligt ut när filmen sedan spelas upp.

Detta resulterar t.ex. i att text som är spegelvänd under tiden man spelar in eller tar en bild vänds och blir läsbar på den färdiga filmen eller bilden. Alltså en ganska smart grej!

Ibland vill man däremot, av olika anledningar, att ens filmer eller bilder inte vänds rätt utan förblir spegelvända. Kanske främst av på grund av att det färdiga materialet annars inte alls ser ut som vid tillfället man spelade in det. Tack och lov låter Apple en själv bestämma huruvida man vill att bilder och filmer ska vändas rätt i sin telefon eller inte.

Spegelvänd kameran på framsidan av iPhone

För att ändra inställningen för hur bilden vänds i frontkameran på iPhone gör du följande.

  1. Börja med att navigera till Inställningar följt av Kamera.
  2. En liten bit ned finns alternativet Spegelvänd kameran på framsidan. Aktivera detta alternativ för att låta bilder och filmer förbli spegelvända när de sparas.
Spegelvänd selfie - Front-kamera - iPhone
Om du ibland filmar i en spegel (med hjälp av den främre kameran) och exempelvis vill att text ska syns åt rätt håll på den färdiga filmen är detta en vettig inställning att göra.

Spegelvänd redan tagna bilder och filmer på iPhone

Men om man redan tagit en massa bilder och spelat in filmer som är åt fel håll? Går det att vända dem horisontellt i efterhand? Ja! För att spegelvända en bild eller film i efterhand gör du följande.

  1. Börja med att öppna bilden eller filmen i fråga och välj Ändra, högst upp till höger. Peka sedan på den lilla fyrkanten med två pilar längst ned till höger.

iPhone - Ändra - Spegelvänd redan tagen bild

  1. För att spegelvända bilden eller filmen pekar du på triangelsymbolen högst upp till vänster. Avsluta med att välja Klar, längst ned till höger.

Vänd en bild - Spegelvänt - iPhoneHar du några andra frågor eller funderingar gällande kamerorna på iPhone? Dela med dig av dina tankar i kommentarerna så försöker vi reda ut dem!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Varför har Instagram helt plötsligt svart bakgrund?

Insåg du precis att Instagram av någon anledning är bra mycket mörkare än vad det brukar vara? Här är anledningen och hur du ändrar tillbaka till det ljusare läget.

Börja en WordPress-lista med ett annat nummer än ett

Numrerade listor har alltid skapat lite extra huvudbry hos mig. Så tar du kontroll över vilket nummer som visas var när det kommer till listor i populära WordPress!

Spotify stannar i slutet av nästan varje låt

Här är min lösning på problemet med att Spotify då och då inte vill hoppa vidare till nästa låt, utan istället bara stoppar uppspelningen. Även om det ser ut som att den är igång.

Test: Moccamaster Automatic – Fortfarande bäst?

När det kommer till kaffebryggare står Technivorms Moccamaster-serie ut som en av de verkliga långkörarna. Är det fortfarande en sådan man "ska" ha år 2022?

Google-ingenjör menar att AI:n LaMDA utvecklat medvetande

Att stänga av medarbetare för att de går utanför sina arbetsramar är inte helt ovanligt. Men när ramarna involverar påståenden om att Googles AI kan ha skapat sig ett eget medvetande blir det lite extra spännande.

Test: MiniFinder Pico 4G – Spårar det mesta

Hur precis och smidig är egentligen en dedikerad GPS-tracker år 2022? Det tänkte jag ta reda på i detta test av Pico 4G från Växjö-baserade MiniFinder.

Så visar du ett rutnät i kameran på iPhone

Ser fotona du tar med din iPhone ut som att du är på väg att ramla samtidigt som du knäpper dem? Så rätar du upp tillvaron genom att visa ett rutnät på skärmen i kamera-appen!
Send this to a friend