Sonos och HAY gör färgglada Sonos One-högtalare

Det danska designmärket HAY och högtalarföretaget Sonos inleder nu ett samarbete för att skapa en kollektion av färgglada Sonos One-högtalare. Lanseringen är planerad till efter sommaren 2018.

Sonos är, enligt egen utsago, verkligen inte helt värdelösa när det gäller att på egen väg skapa kvalitativ design. Dock väljer de nu att ta ett ännu större kliv in i formgivningsvärlden då de inleder ett samarbete med det danska designmärket HAY.

Samarbetet består av en exklusiv kollektion färgglada Sonos One-högtalare. Färgerna speglar HAYs designprofil och högtalarna i kollektionen kommer lanseras i färgerna gul, grön och röd. Något som får anses gå relativt väl hand i hand med Sonos eget svartvita tema.

Invändigt kommer de färgglada högtalarna dock inte skilja sig mot de vanliga varianterna utan högtalarelement och funktioner kommer vara desamma. Priserna för respektive högtalare i färgkollektionen kommer ligga på 2.799 kr. Alltså några hundralappar över det nuvarande priset på 2.449 kr för en Sonos One.

Sonos One - HAY Limited Edition - Högtalare - Färgglada
HAY Limited Edition Sonos One släpps i färgerna rött, gult och grönt.

Lanseringen av HAY Limited Edition Sonos One är satt till september i år och högtalarna kommer gå att köpa via sonos.com, utvalda flaggskeppsbutiker i New York, London och Berlin samt på HAY House i Köpenhamn.

Mette Hay, medgrundare till HAY, säger följande i pressmeddelandet som skickats ut kring samarbetet:

Ljud spelar en så viktig roll inom arkitektur och hur man upplever sitt liv hemma. Trots det hade vi inte lyckats hitta högtalare som vi ville ha hemma förrän vi upptäckte Sonos. Vi fascinerades av Sonos filosofi om ljudarkitektur, deras synsätt när det gäller modern design och sofistikerade tillverkningsmetoder – värderingar som båda företagen delar. 

För mig är färg ett av de viktigaste verktygen i designprocessen, och det var väldigt viktigt att vi inte bara skapade en färgskala som såg vacker ut. Färger kan gömma sig helt eller erbjuda kontraster – genom att ta fram fler färger skapar man större inverkan och möjlighet att blanda föremål i hemmet. Dessa högtalare förtjänar att ses som möbler: starka, oberoende föremål som smälter in eller märks – funktionella tillbehör för alla rum som passar olika behov och olika utrymmen”.

HAY Limited Edition Sonos One premiärvisas just nu på Salone de Mobile-mässan i Milano och lanseringen är som sagt satt till september månad 2018.

Ta gärna en titt på vår recension av Sonos One för mer information om själva högtalaren. Du hittar testet här!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i våra artiklar är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller vi ibland en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Summering

Ställ en fråga

Har du en teknisk fundering du går och grubblar på? Det låter ju onödigt.

Kommentera

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Recension: Hoa till Nintendo Switch – Ett mindre stressigt alternativ

Kort, vackert och med tydliga influenser från Studio Ghibli både bildligt och ljudligt. Men är det värt att betala 150 kr för fem timmars speltid?

Äntligen stöd för Bluetooth-hörlurar på Nintendo Switch

En av de största frågetecknen kring Nintendo Switch har äntligen fått en lösning. Men varför tog det så lång tid?

Sonos lanserar uppdaterad Beam med stöd för Dolby Atmos

Sonos snyggaste soundbar får i dagarna en uppgradering innehållandes både ny hårdvara, fler högtalare och bättre stöd för nya ljudformat.

Starta macOS Recovery i Mac-datorer med M1-chippet

Apples M1-chip fungerar ganska annorlunda jämfört med de tidigare Intel-baserade Mac-datorerna. Så pass olika att till och med proceduren för att ta sig in i macOS Recovery skiljer sig åt.

Radera bara en siffra i miniräknaren på iPhone

Visst är det irriterande när man efter en lång uträkning knappar in en siffra fel i Kalkylatorn på iPhone och behöver börja om från början? Åtminstone var det irriterande innan du läste det här.

Det senaste

Tester

Fråga »

Mer läsning

Sväng förbi på Instagram

Send this to a friend