Sonos och HAY gör färgglada Sonos One-högtalare

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Varför har Instagram helt plötsligt svart bakgrund?

Insåg du precis att Instagram av någon anledning är bra mycket mörkare än vad det brukar vara? Här är anledningen och hur du ändrar tillbaka till det ljusare läget.

Spotify stannar i slutet av nästan varje låt

Här är min lösning på problemet med att Spotify då och då inte vill hoppa vidare till nästa låt, utan istället bara stoppar uppspelningen. Även om det ser ut som att den är igång.

Det danska designmärket HAY och högtalarföretaget Sonos inleder nu ett samarbete för att skapa en kollektion av färgglada Sonos One-högtalare. Lanseringen är planerad till efter sommaren 2018.

Sonos är, enligt egen utsago, verkligen inte helt värdelösa när det gäller att på egen väg skapa kvalitativ design. Dock väljer de nu att ta ett ännu större kliv in i formgivningsvärlden då de inleder ett samarbete med det danska designmärket HAY.

Samarbetet består av en exklusiv kollektion färgglada Sonos One-högtalare. Färgerna speglar HAYs designprofil och högtalarna i kollektionen kommer lanseras i färgerna gul, grön och röd. Något som får anses gå relativt väl hand i hand med Sonos eget svartvita tema.

Invändigt kommer de färgglada högtalarna dock inte skilja sig mot de vanliga varianterna utan högtalarelement och funktioner kommer vara desamma. Priserna för respektive högtalare i färgkollektionen kommer ligga på 2.799 kr. Alltså några hundralappar över det nuvarande priset på 2.449 kr för en Sonos One.

Sonos One - HAY Limited Edition - Högtalare - Färgglada
HAY Limited Edition Sonos One släpps i färgerna rött, gult och grönt.

Lanseringen av HAY Limited Edition Sonos One är satt till september i år och högtalarna kommer gå att köpa via sonos.com, utvalda flaggskeppsbutiker i New York, London och Berlin samt på HAY House i Köpenhamn.

Mette Hay, medgrundare till HAY, säger följande i pressmeddelandet som skickats ut kring samarbetet:

Ljud spelar en så viktig roll inom arkitektur och hur man upplever sitt liv hemma. Trots det hade vi inte lyckats hitta högtalare som vi ville ha hemma förrän vi upptäckte Sonos. Vi fascinerades av Sonos filosofi om ljudarkitektur, deras synsätt när det gäller modern design och sofistikerade tillverkningsmetoder – värderingar som båda företagen delar. 

För mig är färg ett av de viktigaste verktygen i designprocessen, och det var väldigt viktigt att vi inte bara skapade en färgskala som såg vacker ut. Färger kan gömma sig helt eller erbjuda kontraster – genom att ta fram fler färger skapar man större inverkan och möjlighet att blanda föremål i hemmet. Dessa högtalare förtjänar att ses som möbler: starka, oberoende föremål som smälter in eller märks – funktionella tillbehör för alla rum som passar olika behov och olika utrymmen”.

HAY Limited Edition Sonos One premiärvisas just nu på Salone de Mobile-mässan i Milano och lanseringen är som sagt satt till september månad 2018.

Ta gärna en titt på vår recension av Sonos One för mer information om själva högtalaren. Du hittar testet här!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Varför har Instagram helt plötsligt svart bakgrund?

Insåg du precis att Instagram av någon anledning är bra mycket mörkare än vad det brukar vara? Här är anledningen och hur du ändrar tillbaka till det ljusare läget.

Börja en WordPress-lista med ett annat nummer än ett

Numrerade listor har alltid skapat lite extra huvudbry hos mig. Så tar du kontroll över vilket nummer som visas var när det kommer till listor i populära WordPress!

Spotify stannar i slutet av nästan varje låt

Här är min lösning på problemet med att Spotify då och då inte vill hoppa vidare till nästa låt, utan istället bara stoppar uppspelningen. Även om det ser ut som att den är igång.

Test: Moccamaster Automatic – Fortfarande bäst?

När det kommer till kaffebryggare står Technivorms Moccamaster-serie ut som en av de verkliga långkörarna. Är det fortfarande en sådan man "ska" ha år 2022?

Google-ingenjör menar att AI:n LaMDA utvecklat medvetande

Att stänga av medarbetare för att de går utanför sina arbetsramar är inte helt ovanligt. Men när ramarna involverar påståenden om att Googles AI kan ha skapat sig ett eget medvetande blir det lite extra spännande.

Test: MiniFinder Pico 4G – Spårar det mesta

Hur precis och smidig är egentligen en dedikerad GPS-tracker år 2022? Det tänkte jag ta reda på i detta test av Pico 4G från Växjö-baserade MiniFinder.

Så visar du ett rutnät i kameran på iPhone

Ser fotona du tar med din iPhone ut som att du är på väg att ramla samtidigt som du knäpper dem? Så rätar du upp tillvaron genom att visa ett rutnät på skärmen i kamera-appen!
Send this to a friend