Skapa ett Apple-ID utan konto- eller kreditkort

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Recension: Dreame Z10 Station – Dags att se upp, Dyson

En av de tråkigaste sakerna med Dysons populära skaftdammsugare är att de många gånger skapar ett litet rökmoln när man tömmer dem. Något sådant är det inte tal om med Dreames Z10 Station.

Bestäm var skärmbilder ska sparas i macOS

Skärmbild, skärmavbildning, print screen, screenshot, skärmdump. Kärt barn har många namn. Men varför i hela världen ska alla sparas på skrivbordet? Så bestämmer du själv var dina skärmbilder ska placeras.

Vill du skapa ett Apple-ID utan möjlighet att faktiskt köpa några appar eller betala för andra nedladdningsbara prylar? Inga problem! Så gör du!

Samtidigt som det är smidigt att direkt kunna handla vad du vill i App Store och betala genom att ange ditt Apple-ID-lösenord kan det ju också kännas lite osäkert. Kanske vill du inte att dina barn ska ha möjlighet att spendera pengar på appar – utan istället hålla sig till gratisalternativen i App Store. Eller kanske vill du göra det svårare för dig själv att spendera upp lönen direkt i telefonen?

Oavsett vilket har det tidigare varit ett krav att man anger ett kredit- eller kontokortsnummer vid skapandet av ett Apple-ID för att få möjligheten att hämta appar. Detta är dock inte längre fallet och att skapa ett Apple-ID utan att ange någon betalningsinformation är numera hur enkelt som helst. Här går vi igenom hur du skapar ett nytt Apple-ID utan betalinformation både via iPhone/iPad samt iTunes.

1. Skapa ett Apple-ID utan betalinformation (iPhone/iPad)

1. Om du redan är inloggad med ett Apple-ID på din enhet behöver du först logga ut från detta för att kunna skapa ett nytt. För att logga ut går du till Inställningar > iTunes Store och App Store. Peka därefter på ditt Apple-ID (högst upp) och välj Logga ut.

2. Öppna nu App Store på din iPhone eller iPad. Leta därefter upp valfri gratis-app och klicka på Hämta följt av Installera. Du uppmanas antingen logga in med ett befintligt Apple-ID eller skapa ett nytt. Välj Skapa nytt Apple-ID.

App Store - Hämta gratis app - Skapa nytt Apple-ID

3. Du får därefter fylla i vilket land du befinner dig i samt godkänna avtalsvillkoren för skapandet av ditt nya Apple-ID.

4. Välj nu en e-post och ett lösenord för det nya kontot samt fyll i frågorna under Säkerhetsinformation. När du kommer till avsnittet för Faktureringsinformation markerar du helt enkelt alternativet Inget. Du behöver dock fylla i ett för- och efternamn för personen kontot avser. Efter detta är det bara att klicka på Nästa för att slutföra skapandet av kontot.

iPhone - iPad - Apple-ID - Kreditkort - Kontokort - Inget

5. Avslutningsvis får du ett bekräftelsemejl skickat till din angivna e-post-adress. Innan du börjar använda ditt nya Apple-ID måste du klicka på länken i mejlet för att aktivera kontot.

2. Skapa ett Apple-ID utan betalinformation (via iTunes)

1. Vill du istället skapa ett Apple-ID genom att använda iTunes går det precis lika bra. Börja här med att starta iTunes. Klicka därefter på knappen iTunes Store (1), högst upp till höger i iTunes och välj Appar i listan till vänster (2). Har du inte iTunes installerat laddar du ner det helt gratis direkt från Apple här.

iTunes - iTunes Store - Appar - Gratis app

2. Leta därefter upp vilken gratis-app som helst i iTunes (t.ex. Spotify som på bilden nedan). Klicka sedan på Hämta.

iTunes - Hämta gratis app - Spotify - Skapa Apple-ID

3. I rutan som dyker upp väljer du alternativet Skapa nytt Apple-ID.

iTunes - Skapa nytt Apple-ID utan kontokort - kreditkort

4. Gå därefter igenom de första stegen genom att fylla i en önskad e-post-adress att använda för ditt Apple-ID samt godkänn avtalsvillkoren. När du kommer till avsnittet för Betalningsmetod väljer du helt enkelt Inget under de möjliga alternativen.

iTunes - Apple-ID - Betalningsmetod - Inget -Kreditkort - Kontokort

5. Avslutningsvis får du ett bekräftelsemejl till din angivna e-post-adress. Innan du börjar använda ditt nya Apple-ID måste du klicka på länken i mejlet för att aktivera kontot.

Stöter du på några frågor kring Apple-ID och betalningsalternativ? Dela gärna med dig i kommentarerna så ska vi försöka hjälpas åt att lösa eventuella problem!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Recension: Dreame Z10 Station – Dags att se upp, Dyson

En av de tråkigaste sakerna med Dysons populära skaftdammsugare är att de många gånger skapar ett litet rökmoln när man tömmer dem. Något sådant är det inte tal om med Dreames Z10 Station.

Bestäm var skärmbilder ska sparas i macOS

Skärmbild, skärmavbildning, print screen, screenshot, skärmdump. Kärt barn har många namn. Men varför i hela världen ska alla sparas på skrivbordet? Så bestämmer du själv var dina skärmbilder ska placeras.

Hur lämnar jag uppgifter om Skattehemvist i Google AdSense?

Om du använder AdSense antingen för YouTube eller för att visa annonser på din webbsida kommer du förr eller senare behöva bevisa din så kallade skattehemvist. Vad är då det och hur gör man?

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.