Skapa ett Apple-ID utan konto- eller kreditkort

Vill du skapa ett Apple-ID utan möjlighet att faktiskt köpa några appar eller betala för andra nedladdningsbara prylar? Inga problem! Så gör du!

Samtidigt som det är smidigt att direkt kunna handla vad du vill i App Store och betala genom att ange ditt Apple-ID-lösenord kan det ju också kännas lite osäkert. Kanske vill du inte att dina barn ska ha möjlighet att spendera pengar på appar – utan istället hålla sig till gratisalternativen i App Store. Eller kanske vill du göra det svårare för dig själv att spendera upp lönen direkt i telefonen?

Oavsett vilket har det tidigare varit ett krav att man anger ett kredit- eller kontokortsnummer vid skapandet av ett Apple-ID för att få möjligheten att hämta appar. Detta är dock inte längre fallet och att skapa ett Apple-ID utan att ange någon betalningsinformation är numera hur enkelt som helst. Här går vi igenom hur du skapar ett nytt Apple-ID utan betalinformation både via iPhone/iPad samt iTunes.

1. Skapa ett Apple-ID utan betalinformation (iPhone/iPad)

1. Om du redan är inloggad med ett Apple-ID på din enhet behöver du först logga ut från detta för att kunna skapa ett nytt. För att logga ut går du till Inställningar > iTunes Store och App Store. Peka därefter på ditt Apple-ID (högst upp) och välj Logga ut.

2. Öppna nu App Store på din iPhone eller iPad. Leta därefter upp valfri gratis-app och klicka på Hämta följt av Installera. Du uppmanas antingen logga in med ett befintligt Apple-ID eller skapa ett nytt. Välj Skapa nytt Apple-ID.

App Store - Hämta gratis app - Skapa nytt Apple-ID

3. Du får därefter fylla i vilket land du befinner dig i samt godkänna avtalsvillkoren för skapandet av ditt nya Apple-ID.

4. Välj nu en e-post och ett lösenord för det nya kontot samt fyll i frågorna under Säkerhetsinformation. När du kommer till avsnittet för Faktureringsinformation markerar du helt enkelt alternativet Inget. Du behöver dock fylla i ett för- och efternamn för personen kontot avser. Efter detta är det bara att klicka på Nästa för att slutföra skapandet av kontot.

iPhone - iPad - Apple-ID - Kreditkort - Kontokort - Inget

5. Avslutningsvis får du ett bekräftelsemejl skickat till din angivna e-post-adress. Innan du börjar använda ditt nya Apple-ID måste du klicka på länken i mejlet för att aktivera kontot.

2. Skapa ett Apple-ID utan betalinformation (via iTunes)

1. Vill du istället skapa ett Apple-ID genom att använda iTunes går det precis lika bra. Börja här med att starta iTunes. Klicka därefter på knappen iTunes Store (1), högst upp till höger i iTunes och välj Appar i listan till vänster (2). Har du inte iTunes installerat laddar du ner det helt gratis direkt från Apple här.

iTunes - iTunes Store - Appar - Gratis app

2. Leta därefter upp vilken gratis-app som helst i iTunes (t.ex. Spotify som på bilden nedan). Klicka sedan på Hämta.

iTunes - Hämta gratis app - Spotify - Skapa Apple-ID

3. I rutan som dyker upp väljer du alternativet Skapa nytt Apple-ID.

iTunes - Skapa nytt Apple-ID utan kontokort - kreditkort

4. Gå därefter igenom de första stegen genom att fylla i en önskad e-post-adress att använda för ditt Apple-ID samt godkänn avtalsvillkoren. När du kommer till avsnittet för Betalningsmetod väljer du helt enkelt Inget under de möjliga alternativen.

iTunes - Apple-ID - Betalningsmetod - Inget -Kreditkort - Kontokort

5. Avslutningsvis får du ett bekräftelsemejl till din angivna e-post-adress. Innan du börjar använda ditt nya Apple-ID måste du klicka på länken i mejlet för att aktivera kontot.

Stöter du på några frågor kring Apple-ID och betalningsalternativ? Dela gärna med dig i kommentarerna så ska vi försöka hjälpas åt att lösa eventuella problem!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i våra artiklar är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller vi ibland en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Summering

Ställ en fråga

Har du en teknisk fundering du går och grubblar på? Det låter ju onödigt.

Kommentera

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Skicka bilder och film från iPhone till Chromecast

Företeelsen att visa något från telefonen på TV:n har blivit rejält förenklad under de senaste 10 åren. Om man bortser från att skicka bilder och filmer från iPhone till Chromecast.

Flytta tillbaka sökfältet högst upp i Safari på iOS 15 (iPhone)

Nya uppdateringar kan ju vara både bra och dåliga. Oftast vänjer man sig efter ett tag, men ibland känns det bara konstigt. Som när adressfältet flyttades längst ned i Safari efter uppgraderingen till iOS 15.

Så spelar du (det första) Minecraft helt gratis

Få spel har gjort ett så pass stort avtryck som Minecraft och trots att det lanserades för över 12 år sedan är det fortfarande omåttligt populärt.

Recension: Hoa till Nintendo Switch – Ett mindre stressigt alternativ

Kort, vackert och med tydliga influenser från Studio Ghibli både bildligt och ljudligt. Men är det värt att betala 150 kr för fem timmars speltid?

Äntligen stöd för Bluetooth-hörlurar på Nintendo Switch

En av de största frågetecknen kring Nintendo Switch har äntligen fått en lösning. Men varför tog det så lång tid?

Det senaste

Tester

Fråga »

Mer läsning

Sväng förbi på Instagram

Send this to a friend