Radera eller justera OpenFX-effekter i DaVinci Resolve

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Precis börjat använda de inkluderade OpenFX-filtren i DaVinci Resolve? Trevligt! Men hur gör man egentligen för att radera och justera dem?

DaVinci Resolve är utan tvekan ett av de mer potenta videoredigeringsprogrammen just nu. Både för att det är ett väldigt bra program som sådant, men också för att det är extremt lättillgängligt och erbjuder en nästan löjlig mängd redigeringsalternativ redan i gratisversionen. Ibland är det däremot inte helt självklart hur man lyckas åstadkomma det ena eller det andra i programmet. Som exempelvis hur man hittar inställningarna för tillagda effektfilter och redigerar dem. Något jag snabbt tänkte gå igenom här.

Var finns tillagda Open FX-filter i DaVinci Resolve?

Att lägga till ett effektfilter är i regel inga konstigheter. Samtliga av dem finns tillgängliga i panelen till vänster i redigeringsdelen (Edit) i DaVinci Resolve och att lägga till ett filter på ett videoklipp är inte knepigare än att bara dra det till videoklippet i fråga. Men sen då? Vart tar filtret vägen?

DaVinci Resolve - Ta bort effekt - Videoklipp
Att lägga till ett effektfilter är inte krångligare än att bara dra det till klippet i fråga.
  1. Börja med att markera videoklippet med det tillagda filtret och ta sedan en titt i programmets övre, högra hörn. Klicka här på Inspector.
  2. Precis bredvid fliken Video bör du nu se en eller flera ytterligare flikar där en av dem ska ha namnet OpenFX. Det är under denna flik du gör alla inställningar för tillagda effektfilter.

DaVinCi Resolve - Inspector - Filter - Radera - Ändra

  1. Har du lagt till fler filter än ett syns de direkt under varandra i OpenFX-fliken. Du kan även använda det lilla reglaget till vänster för att temporärt stänga av eller aktivera tillagda filter. Alternativt klicka på papperskorgen till höger för att helt radera ett filter från det aktuella klippet.
  2. Svårare än så var det inte!

Skriv gärna av dig i kommentarerna nedanför om några frågor eller funderingar dyker upp!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Du kanske även gillar

Det senaste

Lägg till fler Favoriter i Finders sidofält i macOS

Från början är det en ganska liten skara källor som går att nå via sidofältet i Finder i macOS. Tack och lov går det snabbt att själva bestämma exakt vilka genvägar som ska synas och vilka som inte ska det.

Test: Netgear Orbi AX6000 (RBK863s) – Ett snabbt, men lite lustigt, syskon

Netgears Orbi-serie av nätverksprodukter har fått en hel del god feedback, framförallt gällande stabilitet och prestanda. Så vart passar nya RBK863s in? För helt lätt är det inte att navigera i djungeln av beteckningar.

Test: MSI Creator Z16 HX Studio – En bärbar dator med extra allt

Creator är en av MSI:s mest påkostade serier bärbara datorer avsedda i första hand för kreatörer av allehanda slag. Så vad kan man då göra med en laptop i toppsegmentet av serien, för närmare 40 000 kr?

Installera om och återställ Windows 11

Börjar datorn känns trött och seg? Eller vill du bara återställa Windows 11 av vilken anledning som helst? Här går jag igenom hur du gör exakt det. Direkt inifrån själva operativsystemet.