Radera bara en siffra i miniräknaren på iPhone

En sådan där lite för enkel funktion igen.

Visst är det irriterande när man efter en lång uträkning knappar in en siffra fel i Kalkylatorn på iPhone och behöver börja om från början? Åtminstone var det irriterande innan du läste det här.

Efter att jag alldeles för många gånger tvingats börja om med både korta och långa uträkningar i Kalkylator-appen på min iPhone fick jag tillslut nog. Jag gav mig ut på Internet för att söka efter lösningen på mitt problem och mycket riktigt fann jag den. Att radera en eller flera felaktigt inskrivna siffror i Kalkylatorn visade sig faktiskt vara hur enkelt som helst. När någon visade hur man gjorde.

Svep bort en siffra i Kalkylatorn

Att radera en siffra i KalkylatorniPhone görs kortfattat genom att svepa antingen från vänster till höger, eller omvänt, över de inskrivna sifforna. För varje svep tas den senast inskrivna siffran bort. Detta går att göra både mitt i en lång uträkning likväl som precis i början av ett tal. Supersimplet. När man vet hur man ska göra.

Ta bort - Radera en siffra i miniräknaren iPhone - Svep
En ”swipe” antingen åt vänster eller höger över siffrorna är allt som behövs.

Sitter du på andra smarta och enkla tips för funktioner ingen visste fanns i iPhone? Dela med dig i kommentarerna!

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i våra artiklar är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller vi ibland en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Summering

Ställ en fråga

Har du en teknisk fundering du går och grubblar på? Det låter ju onödigt.

Kommentera

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Recension: Hoa till Nintendo Switch – Ett mindre stressigt alternativ

Kort, vackert och med tydliga influenser från Studio Ghibli både bildligt och ljudligt. Men är det värt att betala 150 kr för fem timmars speltid?

Äntligen stöd för Bluetooth-hörlurar på Nintendo Switch

En av de största frågetecknen kring Nintendo Switch har äntligen fått en lösning. Men varför tog det så lång tid?

Sonos lanserar uppdaterad Beam med stöd för Dolby Atmos

Sonos snyggaste soundbar får i dagarna en uppgradering innehållandes både ny hårdvara, fler högtalare och bättre stöd för nya ljudformat.

Starta macOS Recovery i Mac-datorer med M1-chippet

Apples M1-chip fungerar ganska annorlunda jämfört med de tidigare Intel-baserade Mac-datorerna. Så pass olika att till och med proceduren för att ta sig in i macOS Recovery skiljer sig åt.

Radera bara en siffra i miniräknaren på iPhone

Visst är det irriterande när man efter en lång uträkning knappar in en siffra fel i Kalkylatorn på iPhone och behöver börja om från början? Åtminstone var det irriterande innan du läste det här.

Det senaste

Tester

Fråga »

Mer läsning

Sväng förbi på Instagram

Send this to a friend