Hjälp! Meddelande-appen har försvunnit från min iPhone

Gillar du artikeln? Stöd sajten med en Swish om du vill.

Det senaste

Varför har Instagram helt plötsligt svart bakgrund?

Insåg du precis att Instagram av någon anledning är bra mycket mörkare än vad det brukar vara? Här är anledningen och hur du ändrar tillbaka till det ljusare läget.

Spotify stannar i slutet av nästan varje låt

Här är min lösning på problemet med att Spotify då och då inte vill hoppa vidare till nästa låt, utan istället bara stoppar uppspelningen. Även om det ser ut som att den är igång.

Precis märkt att ikonen för meddelanden, telefon, e-post eller möjligen kontakter försvunnit från hemskärmen på din iPhone? Lugn, så får du tillbaka apparna.

När det kommer till iPhone finns det en hel del appar som följer med enheten från början och som inte går att radera. Till dessa hör bland annat appen för meddelanden, telefon-appen, e-post-appen, kontakter-appen och appen för inställningar. Även om nämnda appar inte går att radera går de numera däremot att ta bort från den så kallade hemskärmen. Vilket är alla ”sidor” med appar du har på din iPhone.

Även om appar inte ska försvinna från hemskärmen av sig själva händer det konstigt nog att de faktiskt ändå gör det ibland. Detta kan komma sig antingen av att man av misstag råkat radera appen. Alternativt att en uppdatering av enhetens mjukvara och operativsystem (iOS) ställt till det och grupperat vissa ikoner och tagit bort andra. Något som inte ska hända, men kan och händer titt som tätt ändå.

Få tillbaka en försvunnen app på iPhone

Att få fatt i en app som på något sätt tagits bort från hemskärmen är tack och lov supersimpelt. Än så länge fungerar endast nedanstående tillvägagångssätt på iPhone. I höst (2021) och i och med iOS 15 ska dock nedanstående funktioner även bli tillgängliga för iPad.

  1. Börja med att scrolla mellan dina hemskärmar så långt åt höger som möjligt (genom att att dra fingret åt vänster på skärmen). När du når den sista hemskärmen scrollar du ytterligare en gång för att få fram det så kallade Appbiblioteket.
  2. Skriv in den försvunna appens namn i sökfältet högst upp. Skulle det vara så att inget dyker upp i listan under sökfältet är det mycket möjligt att appen i fråga faktiskt inte längre finns på telefonen och har avinstallerats.

iPhone-app försvunnit - Hitta - App-översikt - App-bibliotek

  1. När appen dyker upp i listan pekar du på den, håller fingret nedtryckt mot skärmen och drar appen nedåt för att ”få loss” den från listan.

iPhone - Hitta försvunnen app - Få tillbaka

  1. App-ikonen kan därefter åter placeras där du vill ha den. När du är nöjd med placeringen pekar du på Klar, högst upp till höger på skärmen.

Radera en app från hemskärmen på iPhone

Att radera en oönskad app från hemskärmen är även det superenkelt. Notera att appen inte raderas från själva telefonen i detta fall. Utan endast tas bort från hemskärmen.

  1. Peka på den app-ikon du vill ta bort från hemskärmen och fortsätt att hålla fingret tryckt mot skärmen tills en liten meny dyker upp. Välj här Ta bort app.

iPhone - Ta bort app från hemskärmen

  1. Som meddelandet berättar kommer appen fortfarande finnas kvar i Appbiblioteket även om den raderas från hemskärmen. Bekräfta borttagningen genom att välja Ta bort från hemskärmen.

Återställ hemskärmen helt och hållet

Om inget fungerar kan du även, som en sista utväg för att få fatt i försvunna appar, testa att återställa layouten på hemskärmen. Detta gör att alla app-ikoner placerar sig där de befann sig första gången du startade telefonen eller plattan.

För att återställa hemskärmens layout navigerar du till Inställningar följt av Allmänt. Scrolla längst ned och välj Nollställ. Peka sedan på Nollställ hemskärmens layout. Bekräfta återställningen genom att välja Nollställ hemskärmen.

iPhone - Nollställ - Återställ - Hemskärmens layout

Min app kommer ändå inte tillbaka

Om inget av ovanstående steg får din app att titta fram igen kan det som ett sista steg vara värt att se efter om appen av någon anledning begränsats. Vilket kortfattat betyder att den inte får användas av telefonen eller plattan. Något som framförallt är vanligt när det kommer till Kamera-appen. Hur du gör detta går jag igenom här.

Har du andra frågor eller funderingar kring försvunna appar eller liknande problem är du varmt välkommen att dela med dig av dem i kommentarerna här nedanför.

Utvalda produkt- och återförsäljarlänkar i vissa av artiklarna på enkelteknik.se är affiliate-länkar. När ett köp, inom en viss tid, görs via en eller flera av dessa länkar erhåller sajten en mindre provisionsdel på köpesumman. Läs mer.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Det senaste

Varför har Instagram helt plötsligt svart bakgrund?

Insåg du precis att Instagram av någon anledning är bra mycket mörkare än vad det brukar vara? Här är anledningen och hur du ändrar tillbaka till det ljusare läget.

Börja en WordPress-lista med ett annat nummer än ett

Numrerade listor har alltid skapat lite extra huvudbry hos mig. Så tar du kontroll över vilket nummer som visas var när det kommer till listor i populära WordPress!

Spotify stannar i slutet av nästan varje låt

Här är min lösning på problemet med att Spotify då och då inte vill hoppa vidare till nästa låt, utan istället bara stoppar uppspelningen. Även om det ser ut som att den är igång.

Test: Moccamaster Automatic – Fortfarande bäst?

När det kommer till kaffebryggare står Technivorms Moccamaster-serie ut som en av de verkliga långkörarna. Är det fortfarande en sådan man "ska" ha år 2022?

Google-ingenjör menar att AI:n LaMDA utvecklat medvetande

Att stänga av medarbetare för att de går utanför sina arbetsramar är inte helt ovanligt. Men när ramarna involverar påståenden om att Googles AI kan ha skapat sig ett eget medvetande blir det lite extra spännande.

Test: MiniFinder Pico 4G – Spårar det mesta

Hur precis och smidig är egentligen en dedikerad GPS-tracker år 2022? Det tänkte jag ta reda på i detta test av Pico 4G från Växjö-baserade MiniFinder.

Så visar du ett rutnät i kameran på iPhone

Ser fotona du tar med din iPhone ut som att du är på väg att ramla samtidigt som du knäpper dem? Så rätar du upp tillvaron genom att visa ett rutnät på skärmen i kamera-appen!
Send this to a friend